PENTRU A PUTEA CUMPĂRA COMBINATUL ILVA DIN ITALIA

ArcelorMittal confirmă că a propus să vândă combinatul de la Galaţi 1

16 apr. 2018 Piaţa de Capital
M.P.
ArcelorMittal confirmă că a propus să vândă combinatul de la Galaţi

Grupul ArcelorMittal a anunţat, vineri, într-un comunicat, că a înaintat către Comisia Europeană o propunere de a vinde mai multe unităţi de producţie din Europa, între care şi combinatul de la Galaţi, în vederea finalizării achiziţiei Combinatului Ilva din Italia, o decizie finală a Comisiei urmând să fie luată până pe 23 mai 2018.

Compania ArcelorMittal a anunţat că în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziţia unităţii Ilva (Italia) a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor.

Potrivit comunicatului transmis de companie, pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia; ArcelorMittal Galaţi, România; ArcelorMittal Skopje, Macedonia; ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă; ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg; Liniile de zincare nr. 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din LiPege, Belgia.

Oficialii companiei au transmis: "Propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale şi aprobării Comisiei Europene, dar şi al concluziilor Informărilor şi proceselor de consultare cu Comitetele de Întreprindere locale şi cel la nivel european. Orice vânzare va fi condiţionată de finalizarea achiziţiei Ilva de către ArcelorMittal. Se aşteaptă ca, în acest caz, o decizie finală a Comisiei Europene să fie luată până pe 23 mai 2018".

Grupul ArcelorMittal încearcă să cumpere cel mai mare combinat din Europa, dar dacă se va stabili că astfel va avea o poziţie dominantă în UE , ar putea fi obligat să vândă unele unităţi deţinute în prezent, motiv pentru care a întocmit această listă trimisă Comisiei Europene

"Am înaintat Comisiei Europene o propunere privind un pachet de măsuri de compensare (engl: "remedy pack"), despre care sperăm că va satisface orice preocupare concurenţială legată de intenţia noastră de a achiziţiona Combinatul Ilva. Înţelegem că acest pachet de măsuri va face obiectul testelor de piaţă. Sperăm într-o încheiere rapidă a acestei chestiuni", anunţa, pe 21 martie, Grupul ArcelorMittal. Combinatul ArcelorMittal Galaţi, parte a Grupului ArcelorMittal, este cel mai mare combinat siderurgic din România.

Conform news,ri, în ultimii ani Combinatul ArcelorMittal Galaţi a înregistrat o producţie medie de circa 2 milioane de tone de oţel pe an. Pe platforma siderurgică a combinatului lucrează circa 7.000 de persoane, dintre care aproximativ 5.500 sunt angajaţi proprii ai ArcelorMittal, iar 1.500 ai unor firme contractoare.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.04.2018, 19:46

Ati iesit in strada in '89 si ati strigat democratie si capitalism, da? Serviti acum capitalism pe paine!

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ:Capitalizarea bursieră a crescut la 159,34 miliarde lei
24 mar. T.T.


Indicii BVB au închis în scădere
22 mar. I.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 4,92 milioane de euro pe BVB
22 mar. D.V.


SIF OLTENIA
22 mar.


Guvernul va prelungi termenul la care Pilonul II trebuie să-şi majoreze capitalul
22 mar. Mihai Gongoroi


PRIN MAJORAREA CAPITALULUI SOCIAL Teraplast propune acordarea unei acţiuni gratuite la patru deţinute 1
22 mar. Andrei Iacomi


Indicii BVB au deschis în teritoriul pozitiv
22 mar. V.D.


CAPITALIZARE DE 120 DE MILIARDE DE DOLARIUber se va lista la bursa de la New York
22 mar. V.D.


Dividend de 0,108 lei pe titlu, pentru acţionarii Aerostar
22 mar. Andrei Iacomi


Turbomecanica - randament din dividende de 14%
22 mar. Andrei Iacomi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.