PENTRU APROBAREA SITUAŢIEI FINANCIARE A ANULUI TRECUT

SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia vor o nouă AGA la SIF Oltenia 19

14 aug. 13:25 Piaţa de Capital
A.I.
SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia vor o nouă AGA la SIF Oltenia

SIF Banat-Crişana (SIF1) împreună cu SIF Muntenia (SIF4), ce deţin împreună 5,175% din capitalul SIF Oltenia (SIF5), au solicitat conducerii societăţii din Craiova să convoace acţionarii pentru revocarea hotărârilor celor două adunări din data de 28 aprilie, şi supunerea din nou la vot a propunerilor iniţiale avute pe ordinea de zi, referitoare la aprobarea situaţiilor financiare aferente anului 2019, reiese din comunicatul SIF5 remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este practic un demers ce vizează reluarea adunării de bilanţ a SIF Oltenia din 28 aprilie, în condiţiile în care, în acea zi, la Craiova, au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF-ului, după ce o serie de investitori ai SIF Oltenia, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

Atunci, la adunarea prezidată de Tudor Ciurezu, preşedinte SIF Oltenia, ce s-a desfăşurat în incinta clădirii societăţii, au fost aprobate toate hotărările existente pe ordinea de zi, între care şi distribuţia de dividende, în sumă de 52,2 milioane lei, puncte ce au fost însă respinse în cadrul adunării conduse de Cristian Buşu, vicepreşedintele SIF5, ce a avut loc în afara sediului SIF-ului.

În plus, la adunarea prezidată de vicepreşedintele SIF5, a fost aprobată atragerea răspunderii şi constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga şi Ana Bobircă, pentru un prejudiciu cauzat societăţii.

Acum, grupul format din SIF1 şi SIF4 solicită o adunarea a acţionarilor SIF5 în care să se revoce ambele seturi de hotărâri luate în 28 aprilie, şi supunerea din nou la vot a punctelor aflate iniţial pe ordinea de zi.

În justificările cererii, solicitanţii arată că, hotărârile din 28 aprilie sunt atacate în instanţă, fiind obiectul unui număr semnificativ de dosare.

În luna iulie, Curtea de Apel Craiova a suspendat executarea deciziilor luate de adunarea condusă de Tudor Ciurezu, până la pronunţarea definitivă a instanţei privind cererile de constatare a nulităţii absolute a hotărârilor respective.

"Atât litigiile referitoare la legalitate hotărârilor adunării generale ordinare a acţionarilor din 28 aprilie 2020, cât şi suspendarea executării unor dintre aceste hotărâri creează o situaţie de incertitudine juridică cu privire la situaţiile financiare ale societăţii, repartizarea profitului, acordarea dividendelor şi bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii pentru anul 2020. Această incertitudine juridică generează consecinţe prejudiciabile, atât pentru acţionari cât şi pentru societate", se arată în justificarea SIF1 şi SIF4.

De asemenea, la acestea se adaugă şi consecinţa negativă creată de actul iresponsabil al conducerii superioare a societăţii de a plăti dividende unora dintre acţionari, deşi se cunoştea că hotărârea adunării generale a acţionarilor de aprobarea a dividendelor este este contestată în justiţie, mai spun reprezentanţii celor două SIF-uri.

În acest mod, unii acţionari au primit dividende însă alţii nu au beneficiat de acelaşi tratament, iar executarea hotărârii a fost suspendată de instanţa de judecată.

"Pentru a înlătura incertitudinea juridică, pentru a diminua riscurile şi pentru a pune capăt litigiilor actuale, care sunt îndelungate şi costisitoare pentru societate, adunarea generală a acţionarilor poate adopta hotărâri care să clarifice voinţa acestora, fără a aştepta soluţionarea litigiilor, care poate dura câţiva ani", se menţionează în raport, adăugându-se: "Adunarea are şi posibilitatea readoptării hotărârilor cu respectarea condiţiilor legale pentru validitatea acestora, inclusiv cu respectarea dreptului tuturor acţionarilor societăţii de a participa la adunare şi de a vota în cadrul acesteia".

Acum, cererea de convocare a acţionarilor va fi supusă spre analiză şi decizie Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia, urmând ca decizia adoptată să fie comunicată investitorilor şi acţionarilor societăţii, în termenele legale.


Opinia cititorului: 19
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 14:13

FILIMON A PICAT

FECALA SI EL

URMEAZA TUDORICAAAAAA  

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 14:58

Nu se lasa mafiotii de la SIF1.

Au mare tupeu. 

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 15:04

Taică, pe piața de capital îți trebuie și tupeu pentru că, altfel, te mănâncă ciurezii.

1.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
mesaj trimis de anonim în data de 15.08.2020, 02:38

Da si cu un pic mai mult tupeu poti sa ajungi si la bulau

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 14:49

Dacă și acum Ciurezu face fițe, ăsta trebuie ras din piața de capital.

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 15:57

Mafie pe fatza "El Dragoi Lakis" ajutati de sclavii (c*r....ele) de la ASnF "Asociatia de NEsupraveghere Financiara" vor sa preia si SIF Oltenia prin orice mijloace si cat mai repede, ca s-o mulga si p'asta prin offsorurile din Cipru!

MAFIEEEEE !!! Asa pe fatza si nimeni nu face nimic sa opreasca.  

3.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 16:03

ANONIMULE

N AI INTELES 

TE LUMINEZ EU 

E LUAT SI SIF 5

PAAAAA  

3.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 16:07

da tu ce te bucuri asa? si tu esti unul din sclavii lui El Dragoi Lakis ?

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 16:24

Morr!! Cititi solicitarea facuta de el dragoi pe bvb la sif oltenia - primul punct din cele 26 de pe ordinea de zi :))))))) L-au pus iara pe marcelush gheorghelush (pentru cine nu stie, avocatul care-i linge ouale lui el dragoi) sa conduca aga dupa bunul plac al lui el dragoi lakis.

Deci pentru cine nu stie: "El Dragoi Lakis" vor sa acapareze si SIF5-ul (dupa vor urma si celelalte, stati linistiti!) ca sa suga toti banii si sa-i transfere prin cipru prin firmuletele lor neplatitoare de taxe. 

O parte din gologanii astia ajung si in conturile lui El zorab Lakis (securistul!!! da da...cainele ala care sta la noi in tara inca de pe timpul lui Ceasca) prin Libia sau pe unde s-a nascut. Fura tot cat se poate si pe urma fug din tara cu puradeii si traiesc linistiti pana la adanci batraneti, nu ca sclavii care-s cu ei aici si ii ling la oua :) si mai si intra si mai comenteaza aici cu nasu' pe sus 

4.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 18:06

Esti prost de bubui. Ca sa acapareze Lakis SIF5 trebuie sa bage bani in actiuni ca sa fie majoritar. Apoi face ce vrea muschii lui cu compania. La tine în capul ala sec asta se numeste furt. De sclav ce esti ai ajuns invidios pe altii, mai potenti. Tu ce credeai, ca piata de capital e filantropie? Hahaha! Sclavule! Mare prostalau esti!!!

4.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 21:05

Dupa ce ca esti sclavul lui Dragoi, mai esti si prost

5.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 16:29

Pentru SIF Oltenia:

Singura cale sa scapati de hienele de la SIF1 este sa va uniti cu SIF2 si SIF3 si sa faceti ce va face acum Dragoi+Lakis+ASF. Mergeti cu tupeu peste ei si dati-i pe sobolanii de la SIF1 afara! 

Altfel n-aveti nici o sansa! 

6.   fără titlu
mesaj trimis de Ics în data de 14.08.2020, 18:01

Nu sunt partinic! Discutam sa pierdem timpul! Hotărârile in adunările generale se iau cu majoritate! Ca SIF 1 preia SIF 5, sau pe ori care este normal dacă au majoritate. Este aceiași lozinca de o flutura politicienii și Ziariștii: sa-i taxam la vot, dacă putem! In rest , sa auzim de bine! Suntem supărați pe SIF 1 ca au privit in perspectiva! Cinste lor, acum au de câștigat!

6.1.   Corect (răspuns la opinia nr. 6)
mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 18:07

Corect! Sclavii sunt invidiosi pe SIF1

6.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
mesaj trimis de anonim în data de 15.08.2020, 01:00

Mai traieste amanta lui ciurezu? Am auzit ca e in CA la Antibiotice Iasi si face tarantele la fabrica de medicamente. Mare pezevenghi ciurezel asta. Si a dus baba menopauzata tocmai la iesi

6.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
mesaj trimis de anonim în data de 15.08.2020, 02:41

Ce de sclavi pupincuristi de la sif1 pe aici

6.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.2)
mesaj trimis de anonim în data de 15.08.2020, 02:44

Decat gaaiy la sif1 mai bine cu amanta la sif5 ;) bravo lui.

6.5.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.4)
mesaj trimis de anonim în data de 15.08.2020, 10:13

Cine e mă "gaaiy" la SIF1?

7.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 15.08.2020, 07:54

Dacă se continuă așa, inclusiv fondurile de pensii Pilon 2 vor avea probleme cu Drăgoi! Nu-l văd să dea vreodată dividende!

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au închis în scădere
25 sep. G.U.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 9,30 milioane de euro pe BVB
25 sep. J.P.


ÎN PRIMELE ŞASE LUNI DIN 2020Profit net de 28,82 milioane de lei pentru SIF Oltenia2
25 sep. M.G.


ÎN S1 2020 FAŢĂ DE S1 2019Cifra de afaceri a Chimcomplex a scăzut cu 182 milioane de lei pe fondul pandemiei Covid-19
25 sep. M.G.


Indicii BVB au deschis în creştere
25 sep. J.P.


Activele nete ale fondurilor deschise locale au crescut în luna august cu 0,3%
25 sep.


BVBSesiune negativă pentru indici
25 sep. A. I.


S.I.F. OLTENIA-RAPORT CURENT
25 sep.


LA DATA DE 29 OCTOMBRIE SIF5 convoacă acţionarii pentru aprobarea unui program de răscumpărare reprezentând 5% din societate15
24 sep. A.B.


Indicii BVB au închis în scădere
24 sep. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.