PENTRU ÎNCĂ DOUĂSPREZECE LUNI,

RCS&RDS va continua să suprataxeze anumite servcii de roaming

03 iul. 2018 Companii
A.I.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a autorizat RCS&RDS să continue să aplice anumite suprataxe, pentru o perioadă de încă douăsprezece luni, începând cu 1 iulie 2018, pentru unele servicii de roaming furnizate propriilor clienţi aflaţi în interiorul Spaţiului Economic European (SEE), drept urmare şi în interiorul Uniunii Europene (UE), informează Digi Communications NV (DIGI), compania mamă a RCS&RDS, printr-o notificare remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Prin decizia emisă în data de 29 iunie 2018, pentru a-i permite să continue să recupereze costurile de furnizare a serviciilor de roaming şi să menţină tarifele pentru serviciile oferite în România, în conformitate cu reglementările europene privind roamingul, ANCOM a aprobat cererea RCS&RDS de a aplica propriilor clienţi anumite suprataxe, în plus faţă de tarifele naţionale, pentru serviciile de roaming în SEE, fără a se depăşi valorile următoare: 0,0208 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile efectuate de clienţi; 0,0091 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile primite de clienţi (valoare care poate varia în funcţie de modificările ce vor fi aduse prin legislaţia europeană); 2,97 euro/GB (0,00297 euro/MB), fără TVA", arată emitentul în raportul remis bursei.

RCS&RDS menţionează că va aplica suprataxele de la prima unitate de consum furnizată propriilor clienţi în roaming în interiorul SEE.

DIGI Communications Grup include DIGI Communications, RCS& RDS şi entităţile afiliate.

Pentru primele trei luni ale acestui an, DIGI a raportat un profit net de 14,812 milioane de euro, în scădere cu 6,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când rezultatul a fost de 15,84 milioane de euro.

După primele trei luni ale acestui an, activele totale ale operatorului de telecomunicaţii erau de 1,359 miliarde de euro, cu 1,27% mai mari faţă de cele înregistrate la finalul anului trecut, în timp ce datoriile totale au fost de 1,198 miliarde de euro, aproximativ la acelaşi nivel cu cel consemant la 31 decembrie 2017.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Infosys deschide un centru de inovaţie digitală în Bucureşti
22 mar. L.A.


Finlanda va investiga telefoanele Nokia 3
22 mar. D.I.


Levi Strauss, evaluat la 6,6 miliarde de dolari în oferta publică iniţială
22 mar. A.V.


Ford extinde producţia de automobile electrice1
22 mar. E.O.


INVESTIŢIE DE 35.000 DE EUROPrimul Coffee Studio din Centrul Vechi, al 5-lea din întreaga ţară
21 mar. A.V.


UBER ŞI TAXIFY:Solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă
21 mar. I.M.


Spaţiile de co-living redefinesc conceptul de locuinţă pentru Generaţiile Millennials
21 mar. V.T.


CNAIR - măsuri pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii ale DN 73C
21 mar. T.V.


ÎN 2018:TAROM - taxe de 99,18 milioane lei la bugetul de stat
21 mar. T.I.


CU PRIVIRE LA ASPECTELE SEMNALATE DE MEMBRII USLM:Corpul de Control al ministrului Transporturilor - control la Metrorex
21 mar. T.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.