PepsiCo preia Pioneer Foods din Africa de Sud

22 iul. Internaţional
A.V.
PepsiCo preia Pioneer Foods din Africa de Sud

Producătorul american de băuturi răcoritoare PepsiCo Inc. are în plan să cumpere Pioneer Food Group din Africa de Sud pentru aproximativ 1,7 miliade de dolari, conform anunţului făcut vineri de cele două companii. PepsiCo, societate care urmăreşte să se extindă în Africa de Sud, a oferit 7,94 dolari în numerar pentru un titlu Pioneer Foods, cu 56,5% mai mult faţă de cotaţia din 12 iulie, potrivit Reuetrs.

"Această achiziţie va ajuta PepsiCo să câştige o linie solidă prin care să se extindă în Africa Subsahariană, stimulând capacităţile de producţie şi de distribuţie ale companiei", a precizat PepsiCo într-un comunicat.

Pioneer Foods are un portofoliu relevant la nivel local de produse complementare gamei PepsiCo, deţinând o cotă importantă pe segmentul cerealelor, al sucurilor şi altor produse alimentare africane. Printre brandurile sale se numără Weet-Bix, Liqui-Fruit, Ceres, Sasko, Safari, Spekko şi White Star.

Această tranzacţie creează o companie lider în domeniul produselor alimentare şi băuturilor din Africa, angajată să sprijine angajările din regiune, dezvoltarea talentelor, beneficiind de furnizorii locali.

UBS Investment Bank, JPMorgan şi Centerview au oferit consultanţă financiară PepsiCo în această afacere, iar Bowmans a fost sfătuitorul legal. Pioneer Foods a angajat, pentru consultanţă, PSG Capital şi Webber Wentzel.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Elanco preia o divizie Bayer pe 7,6 miliarde dolari
21 aug. A.V.


Sindicatul german IG Metall respinge oferta AMS pentru Osram
21 aug. ALINA VASIESCU


O bancă daneză îi va taxa pe deponenţii bogaţi
21 aug.


BULGARIA13 oferte pentru construirea centralei nucleare de la Belene
21 aug.


UE reface lista neagră a ţărilor acuzate de spălare de bani
21 aug. V.R.


Bursele din lume
21 aug. A.V.


FMI trimite o misiune de experţi în Argentina pentru a evalua situaţia monetară1
20 aug. D.D.


Wall Street a deschis în scădere
20 aug. D.V.


Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a demisionat
20 aug. V.D.


Cerealele britanice sunt vândute cu rapiditate pe piaţă înaintea Brexitului2
20 aug. D.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.