PepsiCo preia Pioneer Foods din Africa de Sud

22 iul. Internaţional
A.V.
PepsiCo preia Pioneer Foods din Africa de Sud

Producătorul american de băuturi răcoritoare PepsiCo Inc. are în plan să cumpere Pioneer Food Group din Africa de Sud pentru aproximativ 1,7 miliade de dolari, conform anunţului făcut vineri de cele două companii. PepsiCo, societate care urmăreşte să se extindă în Africa de Sud, a oferit 7,94 dolari în numerar pentru un titlu Pioneer Foods, cu 56,5% mai mult faţă de cotaţia din 12 iulie, potrivit Reuetrs.

"Această achiziţie va ajuta PepsiCo să câştige o linie solidă prin care să se extindă în Africa Subsahariană, stimulând capacităţile de producţie şi de distribuţie ale companiei", a precizat PepsiCo într-un comunicat.

Pioneer Foods are un portofoliu relevant la nivel local de produse complementare gamei PepsiCo, deţinând o cotă importantă pe segmentul cerealelor, al sucurilor şi altor produse alimentare africane. Printre brandurile sale se numără Weet-Bix, Liqui-Fruit, Ceres, Sasko, Safari, Spekko şi White Star.

Această tranzacţie creează o companie lider în domeniul produselor alimentare şi băuturilor din Africa, angajată să sprijine angajările din regiune, dezvoltarea talentelor, beneficiind de furnizorii locali.

UBS Investment Bank, JPMorgan şi Centerview au oferit consultanţă financiară PepsiCo în această afacere, iar Bowmans a fost sfătuitorul legal. Pioneer Foods a angajat, pentru consultanţă, PSG Capital şi Webber Wentzel.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

ANGELA MERKEL: Unele companii ar putea părăsi Germania dacă nu va fi atrasă forţă de muncă specializată
14 dec. F.B.


Coreea de Nord a efectuat un nou "test crucial" la baza Sohae
14 dec. B.B.


Parlamentul European va avea o dezbatere despre Revoluţia din România
14 dec. B.F.


BORIS JOHNSON:"Să realizăm Brexitul!"19
14 dec. M.A.


Bursele europene au închis în creştere
13 dec. F.F.


Modificările climatice, "prioritatea" Guvernului britanic în 2020
13 dec. B.F.


China anunţă un acord comercial cu Statele Unite3
13 dec. B.D.


Comisia Judiciară aprobă două articole cu privire la inculparea lui Donald Trump
13 dec. D.F.


Vladimir Putin vrea un "dialog constructiv" cu Boris Johnson
13 dec. F.F.


Wall Street a deschis în scădere
13 dec. B.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.