Percheziţii în cinci judeţe la contrabandişti cu ţigări

28 iun. 2017 Strategia Naţională Anticorupţie
Andrei Stan
Percheziţii în cinci judeţe la contrabandişti cu ţigări

Poliţiştii efectuează în această dimineaţă un număr de şaizeci şi şase de percheziţii domiciliare în judeţele Călăraşi, Dolj, Galaţi, Maramureş şi Constanţa pentru destructurarea unei grupări specializate în valorificarea ţigaretelor provenite din contrabandă, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Percheziţiile sunt efectuate la locuinţele mai multor persoane bănuite de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, precizează IGPR.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, iar la acţiune participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Olt, Maramureş şi Ialomiţa.

Sursa citată menţionează: "Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada ianuarie - iunie a.c., persoanele în cauză ar fi efectuat operaţiuni cu tutun fără a deţine documente legale de provenienţă şi cunoscând că acestea provin din contrabandă. Ţigaretele deţinute ar fi fost sustrase de la efectuarea controlului vamal şi depozitate pe raza judeţelor Călăraşi, Dolj, Maramureş, Galaţi şi Constanţa, ulterior fiind oferite spre comercializare pe raza judeţului Călăraşi".

Poliţiştii vor pune în aplicare un număr de cincizeci şi unu de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

ALERTPetre Roman, la Parchetul General, în dosarul Revoluţiei1
24 mai. M.D.


Combaterea corupţiei, un borş exploziv71
24 mai. MAKE


UPDATEDecizia în dosarul 'Gala Bute', amânată
23 mai. V.D.


Călin Popescu Tăriceanu, achitat de DNA
22 mai. M.D.


DNA PLOIEŞTI: Lucian Onea, demisie din funcţia de procuror-şef
22 mai. M.D.


Kovesi va susţine un discurs la ONU1
22 mai. Mihaela Dan


CODRIN ŞTEFĂNESCU:Vânătoarea faţă de PSD continuă"1
21 mai. M.D.


DNA: Senatorul Ilie Niţă, trimis în judecată
18 mai. V.D.


Sevil Shhaideh, din nou la DNA1
18 mai. V.D.


CSM:Afirmaţiile ministrului Justiţiei pot afecta independenţa procurorilor
17 mai. M.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.