Peste 17.000 de pachete cu ţigări, confiscate la frontiera de nord

10 aug. 2017 Companii
Cristina Radu
Contrabandă cu ţigări (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)
Contrabandă cu ţigări (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret şi la "frontiera verde", peste 17.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 78.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră din ţară, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Cetăţeanul român Valentina P. (42 ani), conducând un Volkswagen Golf s-a prezentat în P.T.F. Siret, Suceava, pe sensul de intrare în ţară azi, în jurul orei 00.30. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor, din cauza suspiciunilor că în maşină există ţigări de provenienţă ucraineană. Au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în podeaua autoturismului, dublată total, 6.210 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 4.400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei. Autoturismul Volkswagen Golf, în valoare de circa 8.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Cetăţeanul român Iurie P, (23 ani), conducând un Volkswagen Golf Variant s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, tot astăzi, în jurul orei 01.30. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor, în baza unei analize de risc. Au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, într-un spaţiu special amenajat în podeaua maşinii, 4.950 de pachete cu ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de aproximativ 3.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei. Şi în acest caz, autoturismul în valoare de 8.300 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul PF Sighetu Marmaţiei, Maramureş, pe timpul executării misiunii de control a frontierei au descoperit mai multe colete ce conţineau ţigări de contrabandă. Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, au rezultat 6.000 de pachete ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările, valoarând 70.200 lei, au fost ridicate pentru confiscare.Acum se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentarea activităţii infracţionale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

PENTRU TRUCAREA UNEI LICITAŢII:Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii de pe piaţa lemnului
23 ian. T.T.


CFR, CONTRACT DE 600 MILIOANE DE EURO Licitaţia pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa s-a finalizat
23 ian. I.D.


CONFORM MINISTERULUI AGRICULTURII:Pentru proiecte de irigaţii - disponibile 200 milioane euro
23 ian. I.T.


Bitdefender a identificat vulnerabilităţi în camera de supraveghere Guardzilla
23 ian. T.I.


Hotelul Lido by Phoenicia - investiţie de 5 milioane euro
23 ian. T.I.


ÎN 2018:TransferGo: Tranzacţii internaţionale de 1,25 de miliarde euro
23 ian. T.V.


ROPEPCA:Companiile petroliere ar putea reduce cu 75 % numărul angajaţilor3
23 ian. P.E.


CONFORM MERGERMARKET:Deloitte - lider în rândul consultanţilor în M&A
23 ian. T.I.


Google va dona bani pentru Wikimedia
23 ian. T.M.


Două fonduri de investiţii au preluat participaţii la eBay
23 ian. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.