Peste 7.500 pachete ţigări de contrabandă, confiscate de poliţiştii de frontieră

06 aug. 2017 Companii
Andrei Stan
Ţigări de contrabandă confiscate (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)
Ţigări de contrabandă confiscate (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări desfăşurate la frontiera de nord, un număr de 7.670 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, informează un comunicat al Poliţiei de Frontieră, trimis Redacţiei.

Un cetăţean ucrainean este cercetat pentru contrabandă, iar altul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, adaugă poliţiştii.

Sursa citată precizează: "Ieri, 05 august a.c., în jurul orei 10.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Oleg M., în vârstă de 29 de ani, conducând un autovehicul marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în Polonia.

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în plafonul şi pereţii laterali ai microbuzului cantitatea de 2.720 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană".

Ţigările, în valoare de peste 3.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul marca Mercedes, în valoare de 40.500 lei, a fost reţinut de către organele vamale în vederea confiscării.

De asemenea, cetăţeanul ucrainean a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar faţă de acesta a fost instituită măsura interzicerii intrării în ţara noastră pe o perioadă de cinci ani.

Poliţiştii menţionează: "Tot ieri, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei a observat, pe direcţia localităţii Sighetul Marmaţiei, jud. Maramureş, o persoană care a trecut frontiera ilegal din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, având asupra sa un bagaj voluminos.

Poliţiştii de frontieră au reţinut persoana în cauză, ulterior stabilindu-se că este cetăţeanul ucrainean Vaseliovech P., de 30 de ani, care transporta într-o sacoşă ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 200 pachete, marca Kent, în valoare de 2.300 lei".

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Şi poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului au descoperit, în zona de frontieră, mai multe colete ce conţineau ţigări de contrabandă. Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.750 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 55.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, conchide sursa citată.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

PENTRU TRUCAREA UNEI LICITAŢII:Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii de pe piaţa lemnului
23 ian. T.T.


CFR, CONTRACT DE 600 MILIOANE DE EURO Licitaţia pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa s-a finalizat
23 ian. I.D.


CONFORM MINISTERULUI AGRICULTURII:Pentru proiecte de irigaţii - disponibile 200 milioane euro
23 ian. I.T.


Bitdefender a identificat vulnerabilităţi în camera de supraveghere Guardzilla
23 ian. T.I.


Hotelul Lido by Phoenicia - investiţie de 5 milioane euro
23 ian. T.I.


ÎN 2018:TransferGo: Tranzacţii internaţionale de 1,25 de miliarde euro
23 ian. T.V.


ROPEPCA:Companiile petroliere ar putea reduce cu 75 % numărul angajaţilor3
23 ian. P.E.


CONFORM MERGERMARKET:Deloitte - lider în rândul consultanţilor în M&A
23 ian. T.I.


Google va dona bani pentru Wikimedia
23 ian. T.M.


Două fonduri de investiţii au preluat participaţii la eBay
23 ian. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.