PHILIPPE ROGGE, MICROSOFT:

"Numai 10% din clienţii noştri corporate din România au adoptat tehnologia cloud"

08 nov. 2017 Companii
A.V.
"Numai 10% din clienţii noştri corporate din România au adoptat tehnologia cloud"

"Societăţile care adoptă tehnologia digitală sunt, în medie, cu 26% mai profitabile decât cele care nu fac acest lucru" 

"Societăţile care adoptă tehnologia digitală sunt, în medie, cu 26% mai profitabile decât cele care nu fac acest lucru" 

Numai 10% din clienţii corporate ai companiei Microsoft România au adoptat tehnologia cloud, potrivit domului Philippe Rogge, vicepreşedinte Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est, care atrage atenţia că această proporţie scăzută va afecta, pe viitor, competitivitatea ţării noastre.

Domnia sa a declarat ieri, la Microsoft Summit 2017: "Astăzi, toate ţările sunt pe linia de start a cursei în era digitală, iar tehnologia poate facilita convergenţa. România trebuie să profite la maximum de această oportunitate şi are potenţialul şi avantajele să o facă".

Conform spuselor sale, start-up-urile din România au obţinut finanţări de 11 milioane de euro anul trecut, iar valoarea exit-urilor a fost de 72 de milioane de euro.

Domnul Rogge a subliniat că ţara noastră se află "în top 10" în privinţa profesioniştilor calificaţi în IT, iar acest sector care are, astăzi, 150.000 de angajaţi, va ajunge să îşi dubleze contribuţia la PIB până în 2025.

Oficialul Microsoft a mai spus că, potrivit estimărilor UE, 85% din locurile de muncă vor necesita o formă de competenţe digitale până în anul 2025. "Asta nu înseamnă că toată lumea trebuie să devină programator, dar va fi nevoie de un anumit nivel de cultură şi competenţă digitală", a subliniat domnul Rogge.

Vicepreşedintele Microsoft a adus în atenţie şi faptul că, potrivit studiilor de specialitate, societăţile care adoptă tehnologie digitală sunt, în medie, cu 26% mai profitabile decât cele care nu fac acest lucru.

Hans Klemm: "România se află la frontiera economiei digitale"

România se află la frontiera economiei digitale, dar o bună parte din populaţie şi companii nu se bucură de avantajele tehnologiei, a atras atenţia ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm.

Prezent la Microsoft Summit 2017, domnia sa a declarat: "România se află la frontiera economiei digitale, are companii inovative, succese recunoscute la nivel mondial şi universităţi tehnice de top. (...) România are aproape cea mai mare rată de penetrare a serviciilor de internet broadband din UE, însă accesul populaţiei la broadband şi 4G este sub media UE. Peste 40% dintre români nu folosesc internetul, 70% nu au aptitudini digitale de bază. Totodată, folosirea internetului pentru comerţ electronic sau servicii bancare online este foarte scăzută, în vreme ce reţelele sociale sunt foarte populare. Rata de digitalizare a afacerilor este, de asemenea, în urma mediei UE, iar România se situează pe ultimul loc în UE în privinţa numărului de firme mici care folosesc internetul pentru a face comerţ pe pieţele externe. În pofida unor progrese recente, la nivel naţional şi la nivelul administraţiilor locale, România se află pe ultimele locuri în UE şi la capitolul e-government".

Ambasadorul a subliniat că SUA sunt interesate de recuperarea decalajelor digitale pentru că România este un partener strategic puternic. "Vrem o Românie mai bogată şi mai puternică, pentru a continua să colaborăm pozitiv în atât de multe domenii", a spus Klemm.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

PENTRU TRUCAREA UNEI LICITAŢII:Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii de pe piaţa lemnului
23 ian. T.T.


CFR, CONTRACT DE 600 MILIOANE DE EURO Licitaţia pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa s-a finalizat
23 ian. I.D.


CONFORM MINISTERULUI AGRICULTURII:Pentru proiecte de irigaţii - disponibile 200 milioane euro
23 ian. I.T.


Bitdefender a identificat vulnerabilităţi în camera de supraveghere Guardzilla
23 ian. T.I.


Hotelul Lido by Phoenicia - investiţie de 5 milioane euro
23 ian. T.I.


ÎN 2018:TransferGo: Tranzacţii internaţionale de 1,25 de miliarde euro
23 ian. T.V.


ROPEPCA:Companiile petroliere ar putea reduce cu 75 % numărul angajaţilor3
23 ian. P.E.


CONFORM MERGERMARKET:Deloitte - lider în rândul consultanţilor în M&A
23 ian. T.I.


Google va dona bani pentru Wikimedia
23 ian. T.M.


Două fonduri de investiţii au preluat participaţii la eBay
23 ian. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.