PIAŢA AUTO DIN ROMÂNIA:

Ritmul de creştere al vânzărilor s-a temperat în ultimele 2 luni

20 aug. 2019 Miscellanea
D.I.
Ritmul de creştere al vânzărilor s-a temperat în ultimele 2 luni

Ritmul de creştere al vânzărilor pe piaţa auto din România s-a temperat în ultimele două luni, dar evoluţia la 7 luni din acest an consemnează o creştere solidă (+ 9,5%), în luna iulie fiind înregistrat un avans de 3,1% comparativ cu luna similară a anului anterior, potrivit datelor transmise, marţi, de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Spre deosebire de majoritatea statelor membre UE, România înregistrează o creştere aproape continuă a pieţei în ultimele 12 luni, o singură lună fiind în scădere - martie 2019.

În ceea ce priveşte vânzările de autoturisme noi din UE, este de remarcat faptul că grupul celor mai importante 5 ţări (Fanţa, Germania, Italia, Spania şi UK) care, împreună, totalizează circa 75% din piaţa auto a UE, înregistrează în primele şapte luni din 2019 o scădere generală de 2,1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, potrivit asociaţiei.

"În continuare, în România, vânzările sunt susţinute, în principal, de către persoanele juridice care acoperă 57% din totalul achiziţiilor de autoturisme realizate în primele şapte luni ale lui 2019", se arată în comunicat.

Însă, numărul de autoturisme achiziţionate de către persoanele fizice în aceste prime şapte luni (42.465 unităţi) este cu 28,6% superior celui din perioada similară a anului trecut (când se înregistrau doar 33.013 unităţi).

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

13 IULIE, ÎN ROMÂNIAInfectaţi - 32.948 ; Decese - 1.901
13 iul. S.B.


13 Iulie, PE GLOBInfectaţi - cca. 13 milioane ; Decese - cca. 572 de mii
13 iul. S.B.


INS:Exportul de energie electrică a crescut în primele cinci luni ale anului cu aproape 40%
13 iul. A.B


NELU TĂTARU:"Nu suntem într-un colaps medical"
13 iul. S.B.


Renault a depus o plângere împotriva echipei Racing Point, acuzând-o că a copiat componente ale monopostului Mercedes din 2019
13 iul. A.B


Indicii bursieri europeni au deschis în apreciere.
13 iul. A.B


RAED ARAFAT:"Pe cei care nu cred în coronavirus îi aşteptăm la spital"5
13 iul. S.B.


Astăzi încep înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat
13 iul. S.B.


Africa de Sud interzice alcoolul în lupta împotriva coronavirusului1
13 iul. G.U.


Confiscarea bunurilor în timpul epidemiei - o naţionalizare mascată1
13 iul. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.