PIAŢA AUTOHTONĂ DE VIDEOCHAT - 100 DE MILIOANE DE EURO

Afacerea videochat - profit din primul an de funcţionare 1

19 dec. 2014 Companii
ROXANA ROŞU
Afacerea videochat - profit din primul an de funcţionare

Piaţa autohtonă de videochat se ridică, în prezent, la circa 100 de milioane de euro şi se poate dubla în următorii 3 ani, potrivit reprezentanţilor Studio 20, care ne-au mai declarat că piaţa mondială de profil este estimată la 10 miliarde de dolari pe an.

Studio 20, afacere-pilot deschisă la 1 ianuarie 2014, a încasat lunar aproximativ 70.000 de euro din videochat. Până în luna decembrie, Studio 20 a rulat peste 900.000 de euro, iar profitul brut pentru primul an de funcţionare este estimat la 120.000 de euro.

Robert Vanderty, managerul Studio 20, spune: "Studioul este o afacere cu activitate de export de servicii. Ne-a luat mai bine de un an să punem la punct planul de business, să înţelegem cum faci businessul ăsta perfect legal, cum recrutezi personalul potrivit. Acum totul merge conform planului. De la începutul lui octombrie avem franciza pentru România gata pregătită".

Studioul-pilot a intrat deja pe profit, iar cifrele sunt disponibile oricărui om de afaceri care vrea să investească în acest domeniu.

Un studio de videochat glamour sau "ciber-friend" este o afacere atipică, dar profitabilă, iar francizarea ei se face după toate normele în vigoare.

Robert Vanderty explică: "Este singurul business pe care eu îl ştiu, în care poţi miza pe o aşa marjă de profit. Mai mult, este un business sigur pentru că faci afaceri cu oameni respectabili din America şi Uniunea Europeană, unde există peste 20 de ani de tradiţie în acest domeniu. Cea mai mare provocare a fost să construiesc acest business pe o temelie perfect legală şi să explic tuturor celor implicaţi care este de fapt filosofia acestei afaceri".

Studioul-pilot a pornit cu o investiţie de aproximativ 100.000 de euro, bani cheltuiţi pentru amenajarea clădirii, designul interior şi punerea la punct a infrastructurii tehnice. Au urmat cheltuieli cu personalul, asigurarea chiriei şi a utilităţilor pentru primele şase luni, timp în care afacerea a ajuns să se autosusţină. "Nu ştiu cum o văd alţii, dar eu văd un export de estetică, improvizaţie şi terapie. La nivelul întregii ţări estimez că este vorba de aproximativ 100 de milioane de euro în acest domeniu", ne-a spus Robert Vanderty.

Demararea afacerii Studio 20 în franciză necesită de la 40 până la 100 de mii de euro pentru amenajarea spaţiului de 200 până la 500 de mp, recrutarea şi instruirea personalului de suport şi administrativ, dotarea cu echipamente şi capitalul circulant necesar în primele luni de activitate. Pentru activitatea de videochat glamour este nevoie de personal cu abilităţi excelente de comunicare şi empatie, dar şi cu nivel înalt de cunoaştere a limbilor străine, în special engleză, între 20 şi 55 de angajaţi.

Robert Vanderty spune: "Vrem în această afacere de franciză doar oameni care au activat în alte sectoare de business şi am decis că vom acorda calitatea de francizat unui singur studio pentru fiecare oraş, cu excepţia Bucureştiului. Un astfel de partener trebuie să ştie să citească un business plan şi să înţeleagă ce înseamnă EBITDA 20-25% - cum este cazul nostru acum - ,şi că este vorba de un ROI de 6,7 ori până la final de contract, adică 5 ani de franciză. Vom acepta doar oameni care văd activitatea de videochat că pe un business serios".

Modelele din acest tip de business sunt fete educate, cu studii superioare. Experienţa lor într-un studio clasic este inutilă, poate chiar dăunătoare.

Andreea Roşoiu, HR Manager Studio 20 declară: "Ştiu ce înseamnă acest business, ştiu că nu există nicio diferenţă în a ajunge pe coperta unei reviste de bărbaţi sau pe ecranul laptopului unui executiv de peste ocean. Oricum, la astfel de persoane vinde capacitatea de a empatiza, de a deveni «ciber-friend». Adesea se văd blocuri de birouri din sticlă în spatele persoanelor care intră în discuţie cu noi. Oamenii ăştia au nevoie de un receptor empatic în momentul respectiv, uneori poate chiar cu funcţie terapeutică".

Franciză Studio 20 se poate multiplica în orice oraş mare sau mediu din România. Cu o investiţie de până la 100 de mii de euro se poate rula anual 1 milion de euro. Profitul brut poate ajunge la 250 de mii de euro pe an. Francizaţii participă împreună cu echipa la un training efectiv de 3-4 săptămâni în studioul-pilot.

Opinia cititorului: 1
1.   Neh...
mesaj trimis de MA în data de 19.12.2014, 00:12

Acuma, intelegem ca Statul e rupt in fund si ca guvernul baga in buget cifre ca ospatarul, dupa inspiratie... si ca are tot interesul sa para ca economia neagra, gris, roz duduie. Ca orice chestie care functioneaza aduce o speranta de prosperitate... Eu stiu doi insi care au investit baban in videochat si abia au prididit sa numere pierderile... Da' nu trebuie sa ma credeti pe cuvint. Intrati pe un site international mare... vedeti cam ce trafic e, si cam cit timp privat platit aloca un model, un cuplu de "modele", un trio, un cvartet, o fanfara, un ansamblu popular... Corelati cu tariful si o sa vedeti ca nu e mare lucru... Daca scadem cheltuielile evidente, ramine un pol de-o ciorba. Daca o iei olteneste, ca Ponta sau ca Ziarul Financiar, desigur, o sa para afacerea secolulului... Pe principiul ca, daca un om sapa o groapa intr-o ora, 36000 de insi o sapa intr-o zecime de secunda...

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

DACĂ NU SE ELIMINĂ PIRATERIA:Transportatorii anunţă proteste joi
19 mar. T.V.


"Trecerea la materiale eficiente energetic nu este o modă, ci o necesitate"
19 mar. EMILIA OLESCU


ÎN URMĂTORII TREI ANIMarriott intenţionează să deschidă peste 1.700 de hoteluri
19 mar.


BELL HELICOPTERS VREA SĂ SPRIJINE INDUSTRIA DE ARMAMENT A ROMÂNIEIContract full-option pentru înzestrarea Forţelor Aeriene Române
19 mar. A consemnat GEORGE MARINESCU


TRANZACŢIE RECORD ÎN TEHNOLOGIA FINANCIARĂ: FIS cumpără Worldpay pentru 35 miliarde de dolari
18 mar. T.T.


DUPĂ ANUNŢUL PRIVIND ÎNCHIDEREA FABRICII: Protest al angajaţilor Nestle de la Timişoara
18 mar. L.A.


Apple a dezvăluit astăzi un nou model de tabletă iPad Air
18 mar. L.A.


PRIVIND LEGALITATEA ACHIZIŢIEI URANIULUI DIN IMPORT:Curtea de Conturi a solicitat ANAP să verifice Nuclearelectrica1
18 mar. T.I.


Curtea de Conturi a identificat prejudicii de 350 milioane de lei
18 mar. T.T.


RE/MAX Grup de Lux se extinde la trei birouri francizate
18 mar. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.