Piperea îi solicită lui Iohannis o discuţie despre sistemul nostru judiciar 1

11 ian. Bănci-Asigurări
E.O.
Piperea îi solicită lui Iohannis o discuţie despre sistemul nostru judiciar

Avocatul Gheorghe Piperea îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis o întâlnire în cadrul căreia să discute despre sistemul nostru judiciar.

După întâlnirea pe care preşedintele Iohannis a avut-o cu Rainer Seele, şeful OMV, avocatul Piperea a scris, pe pagina lui de Facebook: "Mă gândesc că domnul preşedinte ar putea să ne primească şi pe noi, reprezentanţii consumatorilor, într-o audienţă, pentru a-i expune situaţia gravă a celor 3 milioane de dosare civile, dubla măsură cu care operează sistemul judiciar, inclusiv în penal, sfidarea deciziilor CEDO şi ale CJUE, impredictibilitatea actului de justiţie (împănat de situaţii identice soluţionate cu hotărâri diametral opuse) şi scăderea încrederii în sistemul nostru judiciar, plus gravele consecinţe ale dublării sau triplării iminente ale costurilor creditului şi ale vânzării debitorilor către colectorii de creanţă, care execută cetăţenii români în nu mai puţin de 1,1 milioane de dosare. (...) În numele Parakletos, voi face această cerere oficială. Aştept şi poziţia celorlalte ONG-uri din domeniul protecţiei consumatorilor, realmente interesate de problemele de mai sus (...). Sper ca solicitarea să fie acceptată chiar de domnul preşedinte, care se consultă frecvent cu ONG-urile politice şi securistofile, şi să nu ne trimită la vreun consilier ostil, aşa cum s-a întâmplat cu cazul Legii dării în plată".

Solicitarea domnului Piperea vine în contextul în care, în ultima parte a anului trecut, Curtea de Apel Oradea a trântit cazul Andriciuc versus Banca Românească, ce vizează îngheţarea cursului CHF într-un dosar de credit în franci elveţieni (CHF) şi asupra căruia s-a exprimat inclusiv Curtea Europeană de Justiţie (CJUE). Astfel, Instanţa noastră a decis să dea câştig de cauză instituţiei financiare în cazul invocat de mai bine de zece ori de către Curtea Supremă din Spania într-un dosar pe yeni japonezi, din care a fost eliminată clauza de risc valutar, din cauza lipsei de informare.

Avocatul Gheorghe Piperea, apărătorul clientului în speţa Andriciuc, ne-a explicat că anularea clauzei de risc valutar înseamnă, practic, revenirea la condiţiile iniţiale, valabile la încheierea contractului - împrumutatul nemaisuportând riscul de curs valutar -, adică îngheţarea sumei datorate la valoarea, în euro, de la data acordării creditului.

Decizia pronunţată de CJUE în dosarul Andriciuc reprezintă un mare avantaj pentru debitorii spanioli, ne-a precizat Patricia Suarez Ramírez, preşedintele Asociaţiei Consumatorilor Financiari din Spania (ASUFIN), în cadrul unui răspuns transmis, anul trecut, ziarului BURSA.

Patricia Suarez Ramírez ne-a declarat: "Vestea referitoare la decizia CJUE pentru cazul din România (n.r. cauza Andriciuc versus Banca Românească) a fost un mare avantaj pentru noi".

În finalul motivării elaborate de instanţa din Spania se arată că sentinţa va fi notificată părţilor şi inserată în "colecţia legislativă", care este similară Monitorului Oficial de la noi, conform specialiştilor, urmând să facă parte din jurisprudenţa spaniolă, iar instanţele inferioare Curţii Supreme fiind obligate să aplice principiul care stă la baza acestei decizii.

În opinia avocatului Gheorghe Piperea, judecătorii de la noi riscă să fie excluşi din magistratură, pentru că nu aplică deciziile Curţii Europene de Justiţie.

Speţa Andriciuc urmează să fie judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă, conform avocatului Piperea, speranţele ca aici să câştige clienţii sunt foarte slabe.

În aceste condiţii, Gheorghe Piperea a scris, ieri, pe Facebook: "Poate îşi reaminteşte domnul preşedinte că, atunci când, în data de 29 septembrie 2014, în Parlament, i-am vorbit în deschiderea lansării oficiale a campaniei sale electorale, despre justiţie şi dreptate, i-am cerut să ia aminte mereu la cerinţa constituţională a dreptăţii şi să fie totdeauna conştient că o societate fără dreptate nu merită să existe - «fiat justitia, pereat mundi»".

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   Rusine fara margini
mesaj trimis de Client talharit de Pipereaza G1 M STF în data de 12.01.2018, 20:48

Oare nu i mai ajunge lui Piperea cu cat a talharit cele doua grupuri G1 si G2 versus camatarul suprem BCR- alias WCR???

Evident ca nu!!!! vrea sa mai talhareasca si alti oameni de buna credinta care isi pun speranta in casa lui de avocatura, iar el cu finul sau avocat de carton Dumitrica fara frica de Dumnezeu omit sa depuna documentele edificatoare la dosarul instantei, fapt care duce la pierderea unor petite considerabile in favoarea partii adverse .  

Si nu numai atat...isi "vinde" clientii si apoi le mai si onorariu de succes!!!!!!!! 

Rusine fara margini !!!!!!

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Euro a scăzut la 4,6541 lei1
18 iul. V.D.


ROBOR la trei luni a crescut la 3,37%
18 iul. V.D.


BERD a preluat 19% din Piraeus Bank România
18 iul.


Ministerul Finanţelor a atras 30 de milioane de lei de la bănci
18 iul.


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a depreciat la 4,6572 lei
18 iul. A.M.


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight, în scădere
18 iul. A.M.


Euro a fost cotat la 4,6572 lei
17 iul. A.M.


J.C. FLOWERS & CO. ŞI BERD:Au finalizat achiziţia sucursalei româneşti a Piraeus Bank
17 iul. A.M.


ROBOR la şase luni a crescut la 3,48%
17 iul. A.M.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,6550 lei
17 iul. Raluca Găină

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.