Plajele din sudul Litoralului, pregătite pentru turişti

25 apr. 14:54 Miscellanea
D.I.
Plajele din sudul Litoralului, pregătite pentru turişti

Administraţia Naţională "Apele Române" anunţă că plajele din sudul Litoralului sunt pregătite pentru primirea turiştilor de 1 Mai, activităţile necesare fiind demarate încă din luna februarie, se arată într-un comunicat al instituţiei, dat publicităţii.

Potrivit documentului, peste şapte sute de tone de deşeuri au fost deja evacuate de pe plaje, 319 sectoare fiind predate agenţilor economici care le-au contractat pentru acest an.

Administraţia Naţională "Apele Române" a anunţat, astăzi, că activităţile de pregătire a plajelor au fost demarate la 20 februarie şi, până la 16 aprilie, au fost amenajate si predate către utilizatorii de plaje, conform clauzelor contractuale, acele suprafeţe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca până la 1 mai 2018 sa fie finalizate lucrările si pe suprafeţele de plajă libere de contract.

Reprezentanţii "Apele Române" precizează: "În intervalul 10 martie - 1 aprilie 2018 s-au înregistrat fenomene meteo de intensitate medie si mare, respectiv furtuni, care au afectat Litoralul românesc şi au cauzat întârzieri în desfăşurarea activitătilor de pregătire a plajelor. Cu toate acestea, întârzierile vor fi recuperate până la data de 1 mai 2018".

Lucrările de pregătire a plajelor au constat în pregătirea terenului, terasare, demontarea gardurilor de stuf, nivelarea suprafeţelor de plajă şi evacuarea depozitelor de spărturi de scoici.

Potrivit datelor oferite de oficialii Administraţiei, lucrările au vizat 80.000 de metri cubi de nisip, 10.000 de metri iniari de garduri de stuf şi îndepărtarea a circa 400 de tone de spărturi de scoici care au trebuit îndepărtate.

"Până în acest moment au fost predate către utilizatorii de plaje 319 subsectoare închiriate, ceea ce reprezintă 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival", mai precizează Apele Române.

Potrivit aceleiaşi surse, se lucrează în continuare pe trei tronsoane de plajă, astfel: tronsonul 1 (Năvodari - Mamaia - Constanţa) care este finalizat în proporţie de 90%; tronsonul 2 (Agigea - Eforie - Costineşti - Tuzla) care este finalizat în proporţie de 90% şi tronsonul 3 (Olimp - Neptun - 23 August - Mangalia - 2 Mai - Vama Veche) care este finalizat în proporţie de 90%.

De pe cele trei tronsoane de plajă au fost evacuate peste 700 de tone de deşeuri.

În comunicat se mai arată că: "după finalizarea lucrărilor de corectare a liniei ţărmului se va acţiona normal, conform programului anual, la igienizarea suprafeţelor de plajă libere de contract şi evacuarea algelor şi a scoicilor de la linia ţărmului, acolo unde fenomenul se manifestă însemnat cantitativ. Administraţia Naţională Apele Române îi asigură pe cetăţenii care au decis să îşi petreacă minivacanţa de 1 Mai pe Litoral că vor găsi plajele pregătite pentru a petrece câteva zile libere în cele mai bune condiţii".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Bulgaria se apropie de momentul aderării la euro
18 iul. R.G.


Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA)Donează 250.000 de dolari pentru sprijinirea refugiaţilor
18 iul. R.G.


Cliff Richard a câştigat procesul intentat BBC
18 iul. R.G.


INS:Reţeaua de apă potabilă a crescut cu 3%
18 iul. V.D.


Ambasadorul SUA s-a întâlnit cu procurorul Anca Jurma
17 iul. R.G.


22 de elicoptere pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
17 iul. R.G.


Câţiva protestatari în Piaţa Victoriei
17 iul. A.M.


Hărţuirea sexuală sancţionată drastic
17 iul. G.M.


Putin SUA şi Rusia discută despre controlul armamentului
16 iul. R.G.


TAROM cumpără cinci aeronave noi
16 iul. R.G.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.