Platformă dedicată exclusiv românilor aflaţi în străinătate - Diaspora citeşte româneşte

29 sep. 14:13 Miscellanea
A.B.
Platformă dedicată exclusiv românilor aflaţi în străinătate - Diaspora citeşte româneşte

Ministerul Culturii a lansat campania de promovare "Diaspora citeşte româneşte", în cadrul căreia persoanele aflate departe de ţară pot avea acces gratuit, timp de 120 de zile, la platforma online diaspora.citeste.ro, conform News.ro.

Platforma oferă acces la peste 2.000 de cărţi în format ebook, audiobook, videobook, fişe de lucru din toate domeniile de interes: de la literatură românească şi străină, ficţiune pentru copii şi adulţi, cele mai noi şi mai căutate volume ale momentului, bestselleruri, până la atlase şi enciclopedii electronice National Geographic, Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaţionale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press, teste MENSA şi STEM, manuale şi auxiliare şcolare.

Platforma se adresează doar românilor aflaţi în străinătate, care vor putea să citească în limba română de pe orice dispozitiv cu acces la internet.

"Românii aflaţi departe de ţară vor avea acces imediat, iar acest proiect îi poate ajuta în dezvoltarea lor personală. Încurajăm cititul oriunde şi pentru oricine. Pentru românii din ţară avem deja campania #citeşteromâneşte, în cadrul căreia recomandăm alegerea autorilor români pentru lectura în timpul liber. Atunci când condiţiile sanitare ne vor permite, vom veni şi cu alte proiecte care să încurajeze cititul, mai ales în rândul tinerilor", a transmis Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Proiectul, derulat în parteneriat cu grupul editorial Litera, va ajuta la îmbunătăţirea limbajului copiilor care merg la şcoală în străinătate, dar şi la păstrarea identităţii naţionale.

Pentru a beneficia de lecturi gratuite pe diaspora.citeste.ro, beneficiarii campaniei trebuie să compleze un formular de înscriere, disponibil pe platformă.

Diaspora.citeşte.ro este singura platformă online dedicată românilor de pretutindeni, care oferă acces la un număr atât de mare şi de diversificat de titluri electronice noi, actuale şi exclusive.

În fiecare lună, diaspora.citeşte.ro va fi îmbogăţită cu cele mai noi apariţii editoriale şi educaţionale.

Dezvoltatorii platformei diaspora.citeşte.ro au în vedere şi adăugarea unor produse interactive.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

SIBIUCriza de Remdesivir şi Tocilizumab, motiv de îngrijorare pentru medicii
26 oct. A.P.


IMMOFINANZ:Contracte semnate pentru peste 41.000 mp în primele 9 luni ale anului
26 oct. S.B.


Şoferii de camioane, nevoiţi să aştepte cel puţin o oră la vama Nădlac II
26 oct. A.P.


NĂSUI:În ultimele 4 luni s-au dus peste 3 miliarde de lei, în plină pandemie, pe pensiile speciale, în timp ce noi aşteptăm verdictul CCR3
26 oct. J.P.


CONSTANŢA:Cinci persoane, evacuate dintr-o casă afectată de viitură
26 oct. A.P.


Şcoala nu a influenţat rata covid în rândul populaţiei 0-19 ani
26 oct. A.P.


ANISIE:Subiectul la limba română pentru Evaluarea Naţională 2021 va fi mai simplu
26 oct. J.P.


Pacienţii cu covid sunt intubaţi la Spitalul Judeţean Sibiu şi la Urgenţă
26 oct. A.P.


26 OCTOMBRIE, ÎN ROMÂNIA:Rată de 32,65% de teste pozitive din totalul efectuat - 2844 noi cazuri
26 oct. S.B.


26 OCTOMBRIE , PE GLOB:Infectaţi - cca. 43 milioane ; Decese - cca. 1,159 milioane
26 oct. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.