PLATFORMA ROMÂNIA 100:

"Guvernarea PSD - ALDE a pus în aplicare doar două decizii ale Curţii Constituţionale"

10 ian. 21:01 Politică
Andreea Cuzub
Platforma România 100 (Sursa foto: Facebook)
Platforma România 100 (Sursa foto: Facebook)

Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, susţine că 2017 a fost anul "falselor pretexte în justiţie" iar guvernarea PSD - ALDE a pus în aplicare doar două decizii ale Curţii Constituţionale, de opt ori mai puţin decât Guvernul Cioloş, potrivit News.ro.

Platforma România 100 a postat astăzi pe Facebook: "O idee frecvent repetată de coaliţia PSD - ALDE de-a lungul anului 2017 a fost aceea că Guvernul se concentrează asupra punerii în acord a legislaţiei cu deciziile Curţii Constituţionale a României (CCR). Aplicarea deciziilor CCR a fost unul dintre pretextele favorite, invocat ori de câte ori coaliţia de guvernare mai pregătea un nou val de modificări legislative în domeniul justiţiei".

Reprezentanţii acesteia spun că "aplicarea deciziilor CCR a fost un fals pretext, folosit doar pentru propagandă şi manipulare".

Reprezentanţii platformei mai scriu: "Anul trecut, guvernarea PSD - ALDE a pus în aplicare doar două decizii ale Curţii Constituţionale prin acte normative aprobate de Guvern la iniţiativa Ministerului Justiţiei. De opt ori mai puţin decât Guvernul Cioloş, care a pus în aplicare 16 decizii ale CCR, prin acte normative iniţiate de Ministerul Justiţiei".

Potrivit acestora, în anul 2017 au fost puse în aplicare două decizii ale CCR, prin care fuseseră declarate neconstituţionale 2 articole de lege. Prin O.U.G. nr. 14/2017 au fost puse în aplicare Decizia CCR nr. 586/2016 şi Decizia CCR nr. 614/2016.

În anul 2016 au fost puse în aplicare 16 decizii ale CCR, prin care fuseseră declarate neconstituţionale 17 articole de lege. Punerea în aplicare a acestor 16 decizii ale CCR a presupus modificarea a 173 articole de lege.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu ambasadorul EAU
25 apr. D.I.


Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu
25 apr. D.I.


Moţiunea simplă privind Sănătatea, returnată către PNL
25 apr. Mihaela Dan


Ministrul Energiei, invitat, în plen, pe 7 mai
25 apr. M.D.


CAMERA DEPUTAŢILOR:Vizita lui Liviu Dragnea în Israel - aprobată
25 apr. D.I.


Senat: OUG privind Declaraţia unică - adoptată
25 apr. V.D.


DEPUTAŢII AU VOTAT:"Închisoare doar în weekend"
25 apr. Mihaela Dan


Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu conducerea BNR
25 apr. V.D.


Puşcăriile devin, din nou, academii
25 apr. GEORGE MARINESCU


Iohannis, întâlnire cu fostul preşedinte al RF Germania
24 apr. Mihaela Dan

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.