Politică

CU PRIVIRE LA PERSOANELE CARE AU COMIS INFRACŢIUNI SEXUALE:Senatul adoptă instituirea Registrului naţional automatizat

15 oct. 17:57 T.T.
Senatul adoptã instituirea Registrului naþional automatizat

Plenul Senatului a adoptat, astăzi, cu 101 voturi "pentru" şi o abţinere, un proiect legislativ care permite identificarea rapidă, prin intermediul Registrului naţional automatizat, a persoanelor care au comis infracţiuni sexuale.

LUDOVIC ORBAN: "Avem un proiect pentru demiterea lui Dragnea"

15 oct. 17:51 F.B.
Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Conducerea PNL a decis astăzi iniţierea unui proiect de hotărâre privind demiterea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban, afirmând că există patru temeiuri solide privitoare la încălcări ale Constituţiei de către Liviu Dragnea.

PNL cere reluarea discuţiilor pe legea offshore

15 oct. 17:18 I.V.
PNL cere reluarea discuþiilor pe legea offshore

PNL cere reluarea discuţiilor din comisiile parlamentare pe legea offshore şi atrage atenţia că investitorii ar putea lua decizia retragerii din Marea Neagră, a declarat, astăzi, deputatul liberal Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

LUDOVIC ORBAN:"Toader este ministrul infractorilor din partidele de guvernământ"

15 oct. 17:12 F.B.
Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat astăzi, referindu-se la demersul ministrului Justiţiei privind numirea procurorului-şef al DNA, că Tudorel Toader este "ministrul infractorilor din partidele de guvernământ".

TĂRICEANU:"Protocoalele dintre SRI şi Justiţie, cea mai mare calamitate"

15 oct. 16:22 T.I.
Cãlin Popescu Tãriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, astăzi, că susţine în continuare desecretizarea protocoalelor încheiate de SRI cu instituţii din domeniul Justiţiei, el catalogând aceste documente drept "cea mai mare calamitate din domeniul justiţiei, din 1990 încoace", relatează News.ro.

SENATUL ROMÂNIEI EMITE: Punct de vedere asupra conflictului Parchetul ÎCCJ-Parlament

15 oct. 15:54 M.B.
Sursa foto: Twitter

Biroul permanent al Senatului a aprobat, la solicitarea CCR, un punct de vedere al Senatului asupra cererii de soluţionare privind existenţa unui conflict de natură constituţională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parlament, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

IOHANNIS DUPĂ ÎNTÂLNIREA CU OMOLOGUL ITALIAN:"Nu este loc pentru regres în comunitatea internaţională"

15 oct. 15:47 E.A.
Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi, după întâlnirea cu omologul italian Sergio Mattarella, că nu este loc pentru regres în comunitatea internaţională, precizând că Uniunea Europeană trebuie să joace un rol mult mai important decât în prezent.

ŢUŢUIANU, DESPRE OUG PENTRU LEGILE JUSTIŢIEI: "Nu cred că e în regulă, trebuia discutată în partid"

15 oct. 15:25 E.A.
Adrian Þuþuianu (Sursa foto: Twitter)

Senatorul PSD, Adrian Ţuţuianu, a declarat astăzi că Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea legilor Justiţiei "nu este în regulă" şi trebuia discutată în partid, mai ales că de doi ani de zile se discută despre aceste legi. Ţuţuianu a spus că nu a văzut textul ordonanţei şi nu ştie dacă "sunt lucruri bune sau rele".

UNIUNEA SALVAŢI ROMÂNIA (USR): "Dragnea ordonă blocarea accesului tinerilor magistraţi în DNA"

15 oct. 15:05 M.F.
Sursa foto: Twitter

Uniunea Salvaţi România a criticat astăzi ultimele modificări la legile Justiţiei, susţinând că s-a blocat accesul magistraţilor tineri în DNA şi, în special, în funcţiile de conducere la ordinul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Propunerea legislativă privind declasificarea unor documente - admisă

15 oct. 13:16 E.M.
Propunerea legislativã privind declasificarea unor documente - admisã

Comisia juridică din Senat a dat raport de admitere astăzi la propunerea legislativă privind declasificarea unor documente.

Preşedintele - primit de omologul italian la Palatul Quirinale2

15 oct. 12:19 V.D.
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, la Palatul Quirinale din Roma, de omologul italian Sergio Mattarella, în cadrul vizitei de stat pe care şeful statului român o efectuează în Republica Italia, scrie Agerpres.

DEPUTATUL PNL, DĂNUŢ BICA:"Alianţa Vestului, o palmă dată de primarii PNL guvernării incompetente"1

15 oct. 11:42 F.B.
"Alianþa Vestului, o palmã datã de primarii PNL guvernãrii incompetente"

Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica declară că Alianţa Vestului, creată de primarii PNL din Arad, Cluj Napoca, Oradea şi Timişoara, constituie o reacţie la eşecul total al Guvernelor PSD-ALDE în acţiunea de a atrage fonduri europene pentru a moderniza România, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre de către Grupul Parlamentar al PNL.

CNS CARTEL ALFA: "Guvernul să asigure tuturor lucrătorilor accesul la protecţia socială"

15 oct. 10:39 F.B.
"Guvernul sã asigure tuturor lucrãtorilor accesul la protecþia socialã"

Guvernul trebuie să ia măsuri pentru combaterea eficientă a muncii fals-independente şi să asigure accesul tuturor lucrătorilor la protecţia socială, afirmă reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Sindicale - CNS Cartel Alfa, într-un comunicat remis astăzi.

Guvernul a adoptat OUG pentru Legile Justiţiei

15 oct. 09:33 E.M.
Viorica Dãncilã (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Ţuţuianu, despre OUG pentru legile Justiţiei: "Nu cred că e în regulă"

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat, astăzi, că Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea legilor Justiţiei "nu este în regulă" şi trebuia discutată în partid, mai ales că de doi ani de zile se discută despre aceste legi. Ţuţuianu a spus că nu a văzut textul ordonanţei şi nu ştie dacă "sunt lucruri bune sau rele".

------

Actualizare - Pensionarea magistraţilor la 20 de ani de carieră se amână

Posibilitatea ca magistraţii să se pensioneze la împlinirea a 20 de ani de activitate a fost amânată pentru finalul lui 2019, potrivit ordonanţei de urgenţă care aduce modificări legilor justiţiei, a anunţat astăzi ministrul Tudorel Toader în cadrul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.

------

Actualizare - Toader despre procurorii detaşaţi în Ministerul Public: "Se va face o radiografie a sistemului".

Situaţia procurorilor detaşaţi în Ministerul Public va fi analizată în urma unei "radiografii" a sistemului, a anunţat, astăzi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

------

Actualizare Toader: Apelurile se vor judeca în complet format din trei judecători.

Apelurile vor fi judecate în complet de trei judecători din 2020, potrivit modificărilor aduse legilor justiţiei prin ordonanţa de urgenţă adoptată luni de Executiv şi prezentată de ministrul Tudorel Toader.

------

Actualizare - Augustin Lazăr: "Din păcate, proiectele de acte normative făcute în grabă sunt de natură să afecteze dosarele care sunt în curs".

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat astăzi că adoptarea în grabă a unor acte normative va afecta dosarele aflate în curs de soluţionare şi a făcut referire la dosarele "foarte bine cunoscute" de pe rolul parchetelor militare care s-au instrumentat prin delegarea de personal de la mai multe parchete.

------

Actualizare - Toader: "Eu nu am mers la Comisia de la Veneţia pentru a solicita şi a lua aprobare".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat luni, la finalul şedinţei de Guvern, că nu a fost la Comisia de la Veneţia "pentru a solicita şi a lua aprobare".

------

Actualizare - Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, a declarat ministrul Tudorel Toader la Palatul Victoria.

------

Premierul a anunţat astăzi că OUG privind legile justiţiei va fi discutată de Executiv, pentru o armonizare a prevederilor legilor.

UDMR analizează proiectul privind parteneriatul civil

15 oct. 08:50 P.E.
Hunor Kelemen (Sursa foto: Twitter)

UDMR va analiza astăzi în şedinţa grupurilor parlamentare reunite, proiectul privind parteneriatul civil.

Şerban Nicolae, nemulţumit de OUG pe Justiţie

15 oct. 08:22 P.E.
ªerban Nicolae (Sursa foto: Twitter)

Liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae se declară foarte nemulţumit de proiectul de OUG prin care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, vrea să modifice legile justiţiei în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia, apreciind că documentul apărut în spaţiul public este "ceva foarte bizar" şi că Toader ar trebui să explice parlamentarilor unde au greşit, ce anume ar fi inaplicabil şi de ce este nevoie de o ordonanţă de urgenţă.

Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă pe Cultură

15 oct. 08:22 V.D.
Camera Deputaþilor dezbate moþiunea simplã pe Culturã

Camera Deputaţilor dezbate, astăzi, moţiunea simplă "PSD îngroapă Cultura chiar în anul celebrării Centenarului", iniţiată de PNL. Votul este programat pentru miercuri.

Zi decisivă pentu Adina Florea

15 oct. 08:16 V.D.
Adina Florea (Sursa foto: Twitter)

Actualizare 15:17 Tudorel Toader a trimis şefului statului propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al DNA

Tudorel Toader a anunţat astăzi că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef la Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

------

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar urma să anunţe astăzi dacă va înainta preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Adina Florea să fie numită în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea la conducerea DNA.

ÎN PRIVINŢA DESEMNĂRII ADINEI FLOREA ÎN FUNCŢIA DE ŞEF AL DNA,Klaus Iohannis, cu spatele la zid

15 oct. GHEORGHE IORGOVEANU
Klaus Iohannis, cu spatele la zid

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la sfârşitul săptămânii trecute, legea prin care a fost modificată legea 303/2004, privind statutul magis-traţilor. Imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial, noua lege intră în vigoare. Şeful statului a făcut tot ce a putut ca să conteste prevederile aces-tei legi criticată şi în raportul preliminar din luna iulie a Comisiei de la Veneţia, dar Curtea Constituţională a dat câştig de cauză coaliţiei parlamentare PSD-ALDE care a modificat acest important act normativ. Comisia de la Veneţia susţinea în raportul preliminar din luna iulie că modificările făcute de Parlament sunt menite să slăbească independenţa justiţiei şi să subordoneze total procurorii în faţa Ministrului Justiţiei care este numit politic, având legături cu clasa politică, fapt de natură să slăbească lupta anticorupţie.

AFACERI ÎN NUMELE TATĂLUITel Drum şi "imperiul" economic al familiei Dragnea3

15 oct. GEORGE MARINESCU
Liviu Dragnea

Săptămâna trecută, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut sechestrul instituit pe averea lui Liviu Dragnea, în dosarul în care societatea Tel Drum SA este anchetată în legătură cu fraudarea a peste 20 milioane euro, proveniţi din fondurile europene. Dosarul penal a fost deschis la solicitarea Oficiului european de Luptă Antifraudă (OLAF), care susţine în adresa trimisă la sfârşitul lunii septembrie 2016 către Direcţia Naţională Anticorupţie, referitor la două proiecte derulate de Tel Drum SA - drumul judeţean 701 (de la limita cu judeţul Dâmboviţa, pe direcţia Gratia-Poieni-Siliştea-Scurtu Mare-Slăveşti-Ciolăneşti-Zâmbreasca-Dobroteşti) şi drumul judeţean 506 (Cervenia-Vităneşti-Băbăiţa), că a găsit dovezi care sugerează coliziunea dintre beneficiarul fondurilor, funcţionari publici şi contractant, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurilor de achiziţie. Unele dintre aceste documente au fost folosite la susţinerea cererii depuse de beneficiar la Autoritatea de Management şi au dus la plata a 21 de milioane de euro din fondurile UE, bani pe care ţara nooastră a fost nevoită să îi returneze către Comisia de la Bruxelles.

VICTOR PONTA:Guvernarea prin decizii negândite urmate de cârpeli este defectuoasă1
14 oct. B.F.

TRAIAN BĂSESCU DESPRE LEGEA OFFSHORE:"Nu se poate vota după cum ridică Dragnea degetul"1
14 oct. F.B.

MITROPOLITUL MOLDOVEI, IPS TEOFAN: Vom purta cu toţii "crucea" nevalidării referendumului "închinat familiei"
14 oct. B.M.

TRAIAN BĂSESCU: OUG pe justiţie ţine, în genere, cont de comandamentul Veneţiei
14 oct. F.B.

KELEMEN HUNOR: Uniunea Europeană este foarte slabă politic şi militar2
14 oct. F.B.

ALTERNATIVA PENTRU DEMNITATEA NAŢIONALĂ: "ADN" este noul partid lansat de europarlamentarul Cătălin Ivan
14 oct. F.B.

UPLR critică excluderea profesiilor liberale din CES
13 oct. V.D.

Solidaritatea Sanitară ameninţă cu instaurarea clauzei activării automate a protestelor
13 oct. M.F.

Poliţia Capitalei cere sprijinul cetăţenilor pentru depistarea minorei dispărute
13 oct. F.B.

Ordonanţă pe legile jutiţiei: pensionarea anticipată a magistraţilor se amână1
13 oct. V.D.

Home
m.bursa.ro
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.