Polonia şi Ungaria îşi menţin veto-ul asupra bugetului UE 2

01 dec. 2020 Internaţional
S.B.
Polonia şi Ungaria îşi menţin veto-ul asupra bugetului UE

Prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, şi omologul său ungar, Viktor Orban, au rămas hotărâţi să îşi menţină veto-ul asupra bugetului multianual al UE dacă cererea lor de retragere a condiţiilor legate de statul de drept nu va fi auzită, a declarat luni seară purtătorul de cuvânt al executivului de la Varşovia, informează Hotnews.

PrintYME-mailMai mare|Mai micComentarii

Polonia şi Ungaria îşi menţin veto-ul asupra bugetului UE

de Redactia HotNews.ro

Marţi, 1 decembrie 2020, 7:21 Actualitate | Esenţial

FacebookTwitterEmailMai multe...

Viktor Orban

Viktor Orban

Foto: YVES HERMAN / AFP / Profimedia

Prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, şi omologul său ungar, Viktor Orban, au rămas hotărâţi să îşi menţină veto-ul asupra bugetului multianual al UE dacă cererea lor de retragere a condiţiilor legate de statul de drept nu va fi auzită, a declarat luni seară purtătorul de cuvânt al executivului de la Varşovia, notează AFP.

Advertisement

"Poziţia Poloniei şi Ungariei rămâne clară. Aşteptăm propuneri din partea preşedinţiei germane" a Uniunii Europene, le-a declarat Piotr Muller jurnaliştilor, la finalul unei întâlniri de lucru la Varşovia între premierul polonez şi cel ungar.

Mateusz Morawiecki şi Viktor Orban au "discutat despre variantele strategice de negociere" asupra bugetului european, în perspectiva viitorului summit UE, a subliniat el.

Criticate frecvent de Bruxelles pentru reformele lor acuzate că sabotează valorile democratice, Polonia şi Ungaria au blocat adoptarea bugetului multianual şi a planului de relansare europeană post-COVID.

Cele două ţări se opun mecanismului care permite să fie private de fonduri în cazul încălcării statului de drept (independenţa justiţiei, politica anticorupţie), considerând că se aduce atingere independenţei lor.

Această dispută provoacă nemulţumirea profundă a unor ţări membre care aşteaptă cu nerăbdare să profite de planul de relansare destinat economiilor afectate de pandemia de COVID-19.

Premierul polonez urmează să discute marţi prin videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi apoi cu "câţiva şefi de guvern" pe această temă, a adăugat Piotr Muller, potrivit Hotnews.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de MIHAI în data de 01.12.2020, 12:20

Au dreptate!.U.E ar trebui sa aiba aceleasi legi ale justitiei,o procedura pe definitia statului de drept si alte legi comune(legea educatiei , legea sportului, legea sanitara e.t.c)Nici ROMANIA nu respecta statul de drept(vezi atacurile Holerei Galbene la C.C.R ,amestecul lui IOHANNIS in justitie(prin sfaturi si indicatii in momente speciale)Va dati seama ce se intampla, daca acum era la putere Ciuma Rosie ?!Eram alaturi de Ungaria si Polonia .(Acum 4 ani n-am votat P.S. D-ul.Nu merg la vot pe6 decembrie .N-am cu cine sa votez!Cu Holera Galbena ,cu Ciuma ROSIE sau cu Noua Legiune !?

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 18:46

Sa nu mergi la vot! Lasa-i pe altii sa voteze si sa hotarasca pentru tine cine va guverna tara! Sunt multi candidati,nu doar trei partide! Ai de unde sa alegi,daca vrei! Bineinteles ca nici un partid sau candidat nu este perfect! Eu merg la vot ca sa aleg raul pe care eu i-l consider cel mai mic pentru tara! Daca nu esti multumit de nimeni si nu vrei sa mergi la vot,atunci de ce mai latri pe aici? Pentru mine este clar ca tu esti ipocrit si ca vei merge totusi la vot! Probabil ca vei vota cu un partid sau candidat mai mic si de aceea critici partidele mai mari! Sunt convins ca Prim ministru ungur si polonez vor ceda pana la urma! Sper de asemenea ca procurorul sef european,Laura Codruta Kovesi,sa inceapa cat mai curand anchete despre faraudarea fondurilor europene la nivelul intregii UE si in special in tari precum Rinania,Bulgaria,Ungaria sau Polonia! Sa-l vedem atunci pe Viktoras Orban daca mai face pe zmeul!

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Investitorii chinezi au în plan construcţia unei rafinării de 2,6 miliarde de dolari în Serbia
26 ian. S.B.


Giuseppe Conte şi-a depus demisia şi speră să primească un nou mandat
26 ian. S.B.


Numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 a depăşit pragul de 1 milion în Indonezia
26 ian. S.B.


Preşedintele sud-african cere ţărilor bogate să nu mai stocheze în exces vaccinuri anti-Covid
26 ian. S.B.


Crescătorii de nurci din Danemarca vor fi sprijiniţi cu 2,5 miliarde de euro
26 ian. S.B.


Fauci recomandă purtarea a două măşti pentru protejarea în faţa noilor tulpini de COVID-192
26 ian. S.B.


Mii de oameni au protestat faţă de "Ziua Australiei"
26 ian. A.P.


Ministrul german al Sănătăţii sprijină limitarea exportului de vaccinuri din UE
26 ian. S.B.


Autorităţile din Grecia au emis un ordin de restricţie a adunărilor
26 ian. S.B.


Un tribunal spaniol impune Volkswagen plata unor despăgubiri de 16,3 milioane de euro cumpărătorilor de maşini diesel
26 ian. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.