Ponta: "Procurorii care se pricep la fonduri UE sunt puţini" 1

03 mai. 2015 Strategia Naţională Anticorupţie
Alexandru Costea

Proiecte UE de sute de milioane de euro sunt blocate în faze de cercetare penală, regula Comisiei Europene fiind să oprească imediat un astfel de proiect, a afirmat premierul Ponta, care a rugat "autorităţile statului să-şi specializeze oamenii" deoarece procurorii pricepuţi la fonduri europene sunt puţini, potrivit surselor din presă.

"În ultimele trei luni, am păţit nişte lucruri la care nu ne aşteptam în 2015, şi anume, din 40 de judeţe, în 20 de judeţe autorităţile statului au ridicat documentele de la lucrările de apă şi nu se mai lucrează nimic. În original, tone de hârtii. La Bruxelles, regula este că, atunci când există o suspiciune şi cu atât mai mult o cauză penală, acel proiect se lucrează imediat", a spus Ponta la un post de televiziune.

El a continuat spunând că nu poate decât să roage "autorităţile statului să-şi specializeze oamenii", deoarece blocarea proiectelor afectează bugetul de stat, care trebuie să acopere banii nedecontaţi de UE.

Premierul a mai arătat că există trei autorităţi de management, cele mai importante, respectiv Mediu, Dezvoltarea Resurselor Umane şi Transporturi, pentru care nu poate fi găsită o conducere, deoarece foştilor şefi li s-au deschis dosare penale, iar instituţiile au fost supuse percheziţiilor la prima oră a dimineţii.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 03.05.2015, 13:01

Oare si cei priceputi la copy-paste sunt putini 

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Bica solicită audiere prin videoconferinţă1
20 apr. M.D.


RECHIZITORIUL A FOST INFIRMATSurse: Procurorii reiau ancheta în dosarul Rompetrol II, dar sechestrul a rămas în vigoare1
20 apr. A.A.


Primarul din Ghimbav, acuzat de corupţie1
19 apr. D.I.


CSM a admis plângerea în cazul Belina
19 apr. D.I.


PÎCCJ a cerut preşedintelui oficializarea urmăririi penale a lui Sebastian Vlădescu
19 apr. D.I.


DNA cere încuviinţarea urmăririi penale pentru fostul ministru Sebastian Vlădescu1
19 apr. ANCUŢA STANCIU


INSPECŢIA JUDICIARĂ: "Kovesi a încălcat dispoziţiile CCR"5
18 apr. M.D.


Ciubrei Luigi Marius şi Tarău Constantin sunt trimişi în judecată pentru luare de mită
18 apr. M.D.


Teodor Brateş, principalul crainic în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, a fost pus sub urmărire penală pentru infracţiuni contra umanităţii3
18 apr. M.D.


DNA cere încuviinţarea urmăririi penale pentru fostul ministru Sebastian Vlădescu, pentru luare de mită
18 apr. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.