Ponta susţine că nu se poate alia cu ALDE cât timp formaţiunea se află la guvernare

22 iul. 07:55 Politică
I.A.M.
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, spune că este exclus să se mai întoarcă la PSD, însă nu exclude ideea de a-i susţine pe reprezentanţii acestui partid pentru a îmbunătăţi guvernarea. Totodată, Ponta afirmă că nu se poate alia cu ALDE cât timp această formaţiune se află la guvernare. "Dacă ALDE iese de la guvernare sigur că a doua zi... nu, peste o oră, pot să vorbesc cu ei şi să facem un grup mai mare", susţine el.

Victor Ponta a spus, duminică seară, la România TV, că are o relaţie bună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar nu are cum să discute "mai mult decât relaţia bună cât timp noi suntem în opoziţie şi ei la guvernare".

El a afirmat că o ieşire a ALDE de la guvernare ar însemna o fragilitate sau o cădere a Guvernului Dăncilă, după o moţiune de cenzură, dar nu există soluţia după aceea.

"Exclud să mă vedeţi pe mine şi pe cei de la PRO România că mă întorc la PSD, că mulţi au zis gata, a plecat Dragnea, hai, vino înapoi. Nu. Am pornit pe drumul ăsta, sunt foarte mândru şi mulţumit şi bucuros de echipa mea de la PRO România. Nu exclud să-i susţin, vor să-şi facă un guvern mai bun, vor să restructureze administraţia, nu doar guvernul (...)", a spus Ponta.

El a susţinut că nu ştie dacă cei de la ALDE ies de la guvernare şi a spus că nu se poate alia cu această formaţiune cât timp e la guvernare.

"Pot să mă aliez cu cei de la ALDE, dar nu pot să mă aliez cu cei de la ALDE cât timp ei sunt la guvernare şi eu, PRO România, sunt în opoziţie, că nu înţelege nimeni nimic, ziceţi: bă, voi sunteţi nebuni? cum adică ăia-s la guvernare, voi sunteţi în opiziţie, sunteţi aliaţi...Dacă ALDE iese de la guvernare sigur că a doua zi... nu, peste o oră, pot să vorbesc cu ei şi să facem un grup mai mare... dar care e alternativa, că USR-ul nu vrea să guverneze, că i-a învăţat cineva de bine: nu fiţi fraieri, voi doar criticaţi, că de făcut aţi fost la guvernare în 2016, că-n 2016 practic şi domnul Barna cred că a fost secretar de stat în guvernul ăla... aţi fost la guvernare şi aţi făcut PSD-ul de 46 la sută, de buni ce aţi fost", a mai afirmat Ponta.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

ORBAN DUPĂ ÎNTÂLNIREA CU GUVERNATORUL BNR:"Am discutat despre situaţia economică şi evaluările care există la nivelul BNR"1
14 oct. I.A.


Guvernul se reuneşte în şedinţă pentru alocarea către primării a fondurilor din cadrul PNDL
14 oct. I.V.


PONTA, DESPRE REFACEREA UNEI MAJORITĂŢI DE STÂNGA: Nu m-a apucat dragostea de Dăncilă şi de baroni, ci era vorba de alegătorii PSD
14 oct. D.V.


TRAIAN BĂSESCU:Nu cred că PSD este un partid care capitulează uşor
14 oct. D.I.


PREŞEDINTELE CSM INSISTĂÎn conflict cu Ana Birchall, Lia Savonea doreşte înscăunarea Adinei Florea
14 oct. I.Ghe.


RAPORT OLAF PENTRU ANUL 2018Suntem "campioni" la fraudarea fondurilor europene pe agricultură
14 oct. GHEORGHE IORGOVEANU


TRIOUL CIOLACU-OPRIŞAN-STĂNESCU ŞI UNITATEA DE MONOLIT DIN JURUL LUI DĂNCILĂPSD, sub zodia nefastă a baronilor locali1
14 oct. GEORGE MARINESCU


INTERVIU BURSA- MIRCEA DIACONU, CANDIDAT LA ALEGERILE PREZIDENŢIALE:"La noi, mafia este statul"9
14 oct. A consemnat GEORGE MARINESCU


MARIUS BOTA:PSD se îndreaptă în mod evident spre un dezastru iminent3
13 oct. V.V.


RALUCA TURCAN: Dacă ar avea un mandat de patru ani, PNL poate să facă "România normală"10
13 oct. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.