PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA

Ţara noastră intră în elita francizelor

01 iul. 12:44 Comunicate de presă
G.U.
Manuela Voicilă
Manuela Voicilă

Ţara noastră a intrat în elita francizelor graţie primei femei certificate oficial ca expert în francize de către CFE ( Certified Franchise Executive) - Manuela Voicilă.

Acreditarea CFE este echivalentul unui MBA pe segmentul de afaceri în franciză şi este necesar o experienţă minimă de trei ani în rularea unei afaceri în franciză, credite educaţionale (online şi offline) şi participări la evenimente de profil, conform unui comunicat de presă.

Manuela Voicilă, prima româncă certificată internaţional CFE este Director BNI ( Business Network International) România . Ea are un bogat background de business, deoarece a activat peste 12 ani în corporaţii precum Zentiva şi Timken. În 2012, ea decis să îşi creeeze propria afacere sau, mai exact, să îşi cumpere propria franciză, întâi la nivel regional, apoi a devenit, în 2015 master francizor BNI România.

Manuela Voicilă, a declarat: "Franciza este genul de afacere care se potriveşte oricui are cunoştinţe minime de management, are idee despre cum funcţionează o afacere şi care este atras de ideea de disciplină şi procese. La BNI România, sunt master francizor de aproape 5 ani. Am reuşit să atingem o cifră de afaceri de 10,4 milioane de euro pentru cei 250 membri în 2019 şi am crescut prezenţa business-ul în 8 regiuni. Acum avem 3 francize regionale. Ce e diferit la noi? Suntem o afacere cu o profitabilitate peste medie, nu operăm cu mulţi angajaţi, iar modelul de business este unul cu o structură uşoara şi agilă."

Potrivit comunicatului, în România, piaţa de francize a atins în 2019, cifra de 3,6 miliarde de euro, pe când în SUA, acelaşi tip de piaţă acomoda 8,6 milioane de locuri de muncă, cu un aport de 787,5 miliarde dolari. Majoritatea francizelor debutează iniţial in zona de IMM-uri, însă, în acelaşi timp o franciză presupune implementarea la nivel regional a unei afaceri mature, care are deja sisteme implementate şi testate, un model de afacere funcţional şi profitabil.

Manuela Voicilă, a adăugat: "Vreau ca România să devină o destinaţie pentru cei care vor să revina în tară şi să-şi deschidă o afacere testata, pe care să o aducă la un nivel profitabil în cel mai scurt timp. Totodată, consider că acest model se potriveşte şi cuiva care vrea să migreze dinspre zona corporatistă spre antreprenoriat"

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

NUCLEARAELECTRICA:Sincronizarea Unităţii 1 Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional s-a realizat azi
05 aug. J.P.


DE LA 1,75% LA 1,5% BNR reduce dobânda cheie cu 0,25 puncte procentuale
05 aug. J.P.


Vola.ro introduce posibilitatea de a achiziţiona bilete de avion cu asigurare COVID-19 inclusă
05 aug. A.B.


Veniturile Allianz Grup au fost de 73,5 miliarde de euro în prima jumătate a anului
05 aug. A.P.


Operatorii din turismul autohton cer sprijinul Guvernului pentru repornirea activităţilor
05 aug. A.P.


Spitalul Euroclinic împlineşte 15 ani de activitate
05 aug. C.P.


Hotelurile din România înregistrează rezultate negative record1
05 aug. A.B.


DREPTUL LA BANKINGDe la începutul pandemiei, băncile au acordat credite noi de 8,5% din soldul creditului neguvernamental
05 aug. A.P.


ANALIZĂ PWC:"Operatorii aerieni au 6-12 luni să se recupereze din cea mai mare contracţie din istoria acestui sector"1
05 aug. A.P.


Investiţie de 100.000 euro într-un nou club de educaţie acvatică
04 aug. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.