Premierul susţine investiţiile străine în România 1

16 mai. 12:54 Politică
M.D.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, la evenimentul de lansare a schemei de ajutor de stat pentru 2018, că Guvernul vrea "un parteneriat strategic real" cu marile companii care intenţionează să investească în România şi că, în scurt timp, va fi deschisă schema de ajutor de stat pentru investiţiile private mai mari de 10 milioane de euro, pentru deschiderea sau extinderea capacităţilor de producţie. Ea a mai anunţat că "în următoarele luni" va fi înfiinţată Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Exporturi, informează News.ro.

Dăncilă a declarat: "Ne-am propus atragerea unor investiţii cu valoare adăugată ridicată, care să ducă la crearea unor noi locuri de muncă mai bine plătite. Ne dorim un parteneriat strategic real cu marile companii care vor să investească în România (...) Vreau să dau un semnal că ne dorim stimularea unor noi investiţii majore în România şi din acest motiv vom adopta şi alte măsuri care să susţină acest lucru".

Dăncilă a susţinut că "în scurt timp" se va deschide schema de ajutor de stat pentru investiţiile private mai mari de 10 milioane de euro, vizând deschiderea sau extinderea capacităţilor de producţie, iar "ţinta finală" este atragerea de investiţii de peste un miliard de euro.

Premierul mai susţine că "săptămâna aceasta au apărut ultimele date cu privire la valoarea investiţiilor străine directe pentru primele trei luni ale anului 2018. Acestea au crescut cu 21,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, demonstrând încredere în potenţialul economiei româneşti şi în actul de guvernare, însă consider că nu este suficient, ne dorim mult mai mult decât atât Dorim să asigurăm o dinamică pozitivă a economiei şi astăzi anunţăm că în scurt timp se va deschide schema de ajutor de stat pentru investiţiile private mai mari de 10 milioane de euro, în investiţii în deschiderea sau extinderea capacităţilor de producţie. Nu vă ascund faptul că ţinta noastră finală este să atragem investiţii de peste un miliard de euro. Aceste investiţii vor crea mii de locuri de muncă şi vor contribui la creşterea veniturilor bugetare".

Ea a anunţat că în următoarele luni va fi înfiinţată Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Exporturi, "un centru de tip one stop shop, o agenţie cu flexibilitate mare, cu manageri de proiect dedicaţi".

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2018, 17:45

minciuni

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CGMB a respins rectificarea bugetară
18 oct. T.T.


CGMB a respins decontarea combustibilului pentru car-sharing
18 oct. M.C.


TURCAN DESPRE MINISTRUL APELOR ŞI PĂDURILOR: "Când îşi înaintează demisia?"1
18 oct. P.E.


KLAUS IOHANNIS:"Propaganda PSD-ALDE a sabotat încrederea românilor în UE"1
18 oct. P.E.


IOHANNIS DESPRE OUG PE LEGILE JUSTIŢIEI:"Coaliţia PSD-ALDE nu doreşte să legifereze transparent"2
18 oct. E.M.


EUGEN TOMAC (PMP):"Victor Ciorbea nu îşi exercită atribuţiile de Avocat al Poporului"1
18 oct. E.A.


IOHANNIS, DESPRE NUMIREA ADINEI FLOREA LA CONDUCEREA DNA:"Avem aviz negativ de la CSM şi conţine lucruri grave"5
18 oct. E.M.


VIORICA DĂNCILĂ:"Investitori turci vor să construiască un spital regional la Constanţa"3
18 oct. E.M.


CCR discută validarea rezultatelor referendumului pentru familie
18 oct. E.M.


Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European1
18 oct. E.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.