Preşedintele Comisiei Europene respinge tăierea de fonduri europene pentru Polonia

09 ian. 16:52 Fonduri Europene
D.I
Preşedintele Comisiei Europene respinge tăierea de fonduri europene pentru Polonia

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se opune tăierii fondurilor europene pentru state precum Polonia, care au refuzat să preia refugiaţi în urma punerii în aplicare a sistemului de cote, în 2015, informează thenews.pl.

Declaraţia lui Juncker vine după ce Martin Schulz - preşedintele Partidului Social Democrat din Germania, a declarat că Berlinul îşi va limita contribuţiile la bugetul Uniunii Europene (UE), dacă Polonia şi Ungaria nu vor contribui la soluţionarea crizei migranţilor.

În decembrie 2017, Comisia Europeană a dat în judecată Cehia, Polonia şi Ungaria la Curtea de Justiţie a UE, după ce autorităţile din aceste state au refuzat să accepte sistemul de cote pentru refugiaţi.

Ministrul polonez de interne, Mariusz Blaszczak, a promis că Varşovia nu va ceda cerinţelor formulate de Bruxelles, oferind ca motivaţie în acest sens creşterea riscului terrorist în Europa, ca urmare a dezvoltării comunităţilor de migranţi.

În septembrie 2015, liderii statelor membre UE au stabilit că fiecare ţară ar trebui să accepte un număr prestabilit de migranţi, pentru a uşura din presiunea exercitată asupra Greciei şi Italei, cele două state fiind principala destinaţie a migranţilor veniţi din Orientul Mijlociu şi Africa.

Liderii UE au aprobat relocarea a 160.000 de migranţi. Fostul Cabinet al Poloniei, condus de Platforma Civică, a acceptat ca statul să primească peste 6.000 de persoane. Însă, după venirea la putere (în octombrie 2015) a Partidului Lege şi Justiţie, guvernul s-a opus deciziei.

Oficialii polonezi au declarat în repetate rânduri că Polonia susţine persoanele aflate în dificultate prin creşterea ajutorului umanitar destinat victimelor războiului din Siria şi prin colaborarea cu organizaţiile umanitare în vederea reconstrucţiei spitalelor aflate în zonele afectate de conflict. Fostul premier al Poloniei, Beata Szydlo, a declarat că acordarea ajutorului sub această formă este nu doar mai ieftină, ci şi mai eficientă, politica de migraţie a UE nereprezentând mijloc eficient de stopare a valurilor suplimentare de migranţi.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

Spitalele româneşti pot accesa facil fondurile europene
19 apr. D.I.


MFE va lansa iniţiative de comunicare a posibilităţilor de finanţare din fonduri europene
13 apr. D.I.


Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru politica regională despre politica de coeziune post-2020
12 apr. D.I.


INACO:O nouă linie de finanţare europeană de 50 de milioane euro lansată pentru îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din zona Deltei Dunării
03 apr. D.I.


ÎN PRIMUL DECENIU DE LA ADERAREFondurile europene atrase de România au dus la majorarea PIB cu 13,6%
02 apr.


A fost lansat apelul de proiecte pentru Programul "Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii Populaţiei în Oraşele Mici şi Mijlocii"
30 mar. D.I.


Fondurile europene atrase de România, în primul deceniu de la aderare, au dus la creşterea PIB-ului cu 13,6%
30 mar. M.D.


Subvenţii de un miliard de euro pentru zona montană
28 mar. O.D.


EUROPARLAMENTARUL DANIEL BUDA:"Comparativ cu alte state, gradul de absorbţie a fondurilor europene în sectorul agricol din România este unul ruşinos"5
27 mar. Ramona Radu


ÎN 2018Finanţare de 700 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte din Balcanii de Vest
12 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.