Preşedintele Comisiei Europene respinge tăierea de fonduri europene pentru Polonia

09 ian. 16:52 Fonduri Europene
D.I
Preşedintele Comisiei Europene respinge tăierea de fonduri europene pentru Polonia

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se opune tăierii fondurilor europene pentru state precum Polonia, care au refuzat să preia refugiaţi în urma punerii în aplicare a sistemului de cote, în 2015, informează thenews.pl.

Declaraţia lui Juncker vine după ce Martin Schulz - preşedintele Partidului Social Democrat din Germania, a declarat că Berlinul îşi va limita contribuţiile la bugetul Uniunii Europene (UE), dacă Polonia şi Ungaria nu vor contribui la soluţionarea crizei migranţilor.

În decembrie 2017, Comisia Europeană a dat în judecată Cehia, Polonia şi Ungaria la Curtea de Justiţie a UE, după ce autorităţile din aceste state au refuzat să accepte sistemul de cote pentru refugiaţi.

Ministrul polonez de interne, Mariusz Blaszczak, a promis că Varşovia nu va ceda cerinţelor formulate de Bruxelles, oferind ca motivaţie în acest sens creşterea riscului terrorist în Europa, ca urmare a dezvoltării comunităţilor de migranţi.

În septembrie 2015, liderii statelor membre UE au stabilit că fiecare ţară ar trebui să accepte un număr prestabilit de migranţi, pentru a uşura din presiunea exercitată asupra Greciei şi Italei, cele două state fiind principala destinaţie a migranţilor veniţi din Orientul Mijlociu şi Africa.

Liderii UE au aprobat relocarea a 160.000 de migranţi. Fostul Cabinet al Poloniei, condus de Platforma Civică, a acceptat ca statul să primească peste 6.000 de persoane. Însă, după venirea la putere (în octombrie 2015) a Partidului Lege şi Justiţie, guvernul s-a opus deciziei.

Oficialii polonezi au declarat în repetate rânduri că Polonia susţine persoanele aflate în dificultate prin creşterea ajutorului umanitar destinat victimelor războiului din Siria şi prin colaborarea cu organizaţiile umanitare în vederea reconstrucţiei spitalelor aflate în zonele afectate de conflict. Fostul premier al Poloniei, Beata Szydlo, a declarat că acordarea ajutorului sub această formă este nu doar mai ieftină, ci şi mai eficientă, politica de migraţie a UE nereprezentând mijloc eficient de stopare a valurilor suplimentare de migranţi.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

PENTRU CONSTRUCŢIA UNEI FABRICIBEI împrumută "Arctic" cu 68 de milioane de euro
16 iul.


LA PROPUNEREA EURODEPUTATULUI ROMÂN MARIA GRAPINI,Parlamentul European a alocat un plus de 800.000 de euro IMM-urilor
13 iul. A.V.


La judecată cu Ministerul Fondurilor Europene
04 iul. G.M.


PAS SPRE SECOLUL XXIFonduri europene pentru digitalizarea documentelor
27 iun. O.D.


CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"România are nevoie de proiecte noi, ca să evităm riscul dezangajărilor de fonduri"1
21 iun. ALINA VASIESCU


CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"1
20 iun. ALINA VASIESCU


ROVANA PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:"Există întârzieri în privinţa absorbţiei de fonduri europene pentru infrastructura rutieră şi feroviară"
13 iun.


Profesori plătiţi din fonduri UE pentru a preda şi în mediul rural2
06 iun. O.D.


KLAUS IOHANNIS:"Guvernul să se ocupe mai intens de absorbţia fondurilor UE"
23 mai.


ROVANA PLUMB: "Plănuim o absorbţie de 1,9 miliarde euro din fonduri UE, în 2018"
09 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.