Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii:

"Este datoria magistraţilor să protejeze cetăţenii împotriva oricărei forme de arbitrariu" 5

05 iul. 11:21 Anticorupţie
A.P.
"Este datoria magistraţilor să protejeze cetăţenii împotriva oricărei forme de arbitrariu"

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nicoleta Ţînţ, a transmis duminică, într-un mesaj cu ocazia Zilei Justiţiei, că este datoria magistraţilor să protejeze cetăţenii împotriva oricărei forme de arbitrariu, potrivit Agerpres.

"Aşa cum obişnuim de peste două decenii, în prima duminică a lunii iulie sărbătorim Ziua Justiţiei, eveniment cu o deosebită însemnătate pentru profesioniştii dreptului, ce are menirea de a reaminti - simbolic - importanţa şi rolul unui act de justiţie de calitate, ca reper al societăţii democratice. (...) Simbolistica profundă a acestei zile de sărbătoare pentru justiţia românească îmi oferă ocazia de a reaminti că este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menţinerea actului de justiţie la cele mai înalte standarde, în scopul protejării fiecărui cetăţean împotriva oricărei forme de arbitrariu. Acest deziderat îl putem atinge numai conlucrând spre găsirea echilibrului social necesar respectării supremaţiei legii", se arată în mesajul preşedintelui CSM.

Nicoleta Ţînţ a mulţumit corpului magistraţilor "pentru curajul, dedicarea şi profesionalismul" cu care au acţionat într-un an marcat de evenimente "fără precedent", reafirmând determinarea CSM de a acţiona "constant şi hotărât" pentru asigurarea independenţei justiţiei.

"Mai mult ca oricând, îmi doresc ca mesajul meu să fie unul de solidaritate şi responsabilitate, în momentele dificile prin care trece nu doar societatea românească, ci întreaga omenire. Cu această ocazie, mulţumesc corpului magistraţilor pentru curajul, dedicarea şi profesionalismul cu care şi-au adus la îndeplinire menirea, într-un an marcat de evenimente fără precedent. Îi asigur că eforturile pe care le depun pentru asigurarea funcţionării justiţiei, ca serviciu public în slujba cetăţeanului, sunt conştientizate şi apreciate. Îmi exprim, de asemenea, respectul şi aprecierea pentru contribuţia adusă de ceilalţi profesionişti ai dreptului, reuşind împreună să garantăm accesul liber la justiţie al cetăţeanului, indiferent de problemele întâmpinate în condiţiile actuale", a mai spus preşedintele CSM în mesajul adresat cu ocazia Zilei Justiţiei.


Opinia cititorului: 5
1.   arbitrariu ???
mesaj trimis de anonim în data de 05.07.2020, 11:48

Acest cuvânt pompos lipsește din DEX !!!!

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 05.07.2020, 11:57

Zi de zi magistrații îl pun in practică stabilind in mod "arbitrariu " că ei sunt speciali, că merită pensii nesimțite, că au acces la un sistem medical altfel etc.Lehamite!

3.   Datorie ???
mesaj trimis de anonim în data de 05.07.2020, 11:58

Așa GO : datorie NU obligație ; sună prea FACULTATIV ..... Facultativul a pus RO. la coada UE....

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 05.07.2020, 17:54

La multi ani justitie romana.

" Îmi exprim, de asemenea, respectul şi aprecierea pentru contribuţia adusă de ceilalţi profesionişti ai dreptului, reuşind împreună să garantăm accesul liber la justiţie al cetăţeanului, indiferent de problemele întâmpinate în condiţiile actuale",  

Asa ati spus Doamna Presedinte al CSM.  

Pe mine ca cetatean nu m-a framantat in acesti ani accesul la justitie. Ca procesele expertizele si avocatii inseamna bani. Si ingeneral bani dusi pe apa sambetei.  

De acolo de sus insa, ca Presedinte al CSM, nu trebuie neaparat sa apreciati, respectati contributia celor care fac ca noi avem acces la justitie, ca este mai greu sa ne fie ingradit. D-vstra trebuie sa apreciati respectati contributia celor care fac ca toti cetatenii sa aiba parte de o judecata dreapta, care fac ca toti cetatenii trebuie sa aiba parte de infaptuirea justitiei.  

Nu accesul la justitie a fost si este problema a milioane de romani. Infaptuirea justitiei insa a fost si este.  

Procesele cu Statul roman sunt rareori castigate de petenti, la fel procesele cu armata, sri, Politie si alte institutii de stat. Dece oare. 

Insa poate ca daca Sectia pentru magistrati o supravietuiasca lui Predoiu, lucrurile se vor schimba si pentru romani, ca au unde sa se planga. Daca nu numai Bunul Dumnezeu le mai poate face dreptate. ca intotdeauna de-a lungul istoriei lor.  

Asa ca doamna Presedinte al CSM, nu accesul la justitie este problema noastra ci infaptuirea justitiei.

 

5.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 06.07.2020, 09:32

Doamna Presedinte al CSM,

Bine ca le-ati multumit dvs, pt ca romanii de rand nu prea au de ce.

(Politicienii v-au multumit de mult pt "colaborare" prin pensiile speciale) 

Articole din aceeaşi secţiune

Anticorupţie

ALERT: ASF a declanşat o investigaţie în cazul manipulării de la SIF Banat Crişana6
10 aug. M.S.


Federaţia Sindicală "Pro Asist" reclamă abuzuri în cadrul DGASPC Sibiu
10 aug. A.P.


ÎN CONTEXTUL EXPLOZIEI DE LA BEIRUT:Premierul libanez este aşteptat să prezinte demisia cabinetului său
10 aug. A.P.


Infractori căutaţi în Belgia, prinşi de poliţiştii tulceni
10 aug. A.P.


Sancţiuni de 1,5 milioane de lei pentru nerespectarea măsurilor sanitare, în weekend1
10 aug. A.P.


Curtea de Apel Bucureşti declină competenţa privind cererea de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august către Tribunalul Bucureşti
10 aug. A.P.


Arestările de la Apple Daily, primul pas al opresiunii mass-media din Hong Kong
10 aug. A.P.


Cererea de recuzare a judecătoarei care se pronunţă pe dosarul 10 august, respinsă1
10 aug. A.P.


NICUŞOR DAN:"Justiţia trebuie să afle adevărul, inclusiv despre complicităţile Gabrielei Firea"2
10 aug. J.P.


DOSARUL 10 AUGUST:Curtea de Apel Bucureşti judecată azi decizia de redeschidere a anchetei
06 aug. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.