PREŞEDINTELE EXECUTIV AL UDMR:

"Premierul ori nu este informat, ori nu a înţeles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu românii pe tema autonomiei" 3

11 ian. 20:06 Politică
V.D.
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Preşedinte executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a comentat, astăzi, declaraţia premierului Mihai Tudose potrivit căreia "toţi vor flutura lângă steag", dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile din Ţinutul Secuiesc, şi a apreciat că este un mesaj "primitiv, caracteristic Evului Mediu". "Premierul ori nu este informat, ori nu a înţeles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu românii pe tema autonomiei", a spus Porcsalmi Balint care i-a solicitat prmierului să-şi retragă declaraţia.

Preşedinte executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a postat, astăzi, un mesaj pe Facebook în care apreciază că declaraţiile premieruluii Mihai Tudose referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc sunt "profund iresponsabile, nedemne pentru poziţia sa".

"Prin mesajul său primitiv, caracteristic Evului Mediu, primul ministru a jignit profund şi a ameninţat nevoalat comunitatea maghiară din Secuime. Domnia sa poate să fie sau să nu fie de acord cu o declaraţie politică sau cu un proiect politic, însă nu-i poate trimite la spânzurătoare pe cei cu care nu este de aceeaşi părere. Premierul ori nu este informat ori nu a înţeles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu românii pe tema autonomiei. Îi cerem premierului să-şi retragă imediat declaraţia şi să îşi ceară scuze public", se arată în mesaj.

Miercuri seară, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că "nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui".

"Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui", a declarat premierul.

Opinia cititorului: 3
1.   Balint baci
mesaj trimis de daniel în data de 11.01.2018, 21:17

Secuii nu sint maghiari!

Nici limba pe care o vorbesc nu seamana cu maghiara. 

Despre ce vorbim aici?

Ce treaba are UDMR cu secuii? 

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2018, 23:56

Aduna cateva semnaturi in plus. Este greu de priceput?. 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2018, 23:55

Daca presedintele executiv al UDMR, vorbeste de " un dialog sincer cu romanii " inseamna ca d-lui nu a inteles nimic din ce s-a scris in decursul vremurilor - de catre diversi autori ( inclusiv de maghiari, austrieci) si altii care sunt destul de numerosi ) despre sinceritatea conducatorilor maghiari in relatiile cu minoritatile existente pe teritoriul Transilvan) pe perioada imperului austro - ungar. De altfel, aceiasi "sinceritate" au avut-o si fata de alte minoritati precum Ceha, Slovaca , Croata si nu numai,in decursul vremurilor. Mesajul transmis de premierul Tudose este clar, cu referire la solicitarile "uniunii"iar caracterizare facuta ca fiind "primitiv, caracteristic Evului Mediu", este potrivita pentru solicitarea facuta de udmr,ppmt si pcm.; iar in ce priveste cerinta ca Premierul Romaniei "sa-si retraga imediat declaratia si sa isi ceara scuze public" suna mai mult ca o amenintare pe fondul obrazniciilor caracteristice conducatorilor solicitanti !

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

PREŞEDINTELE IOHANNIS A PROMULGAT:Modificările asupra Legii privind organizarea judiciară
20 iul. A.M.


Deputatul Siegfried Mureşan:"Guvernul PSD - ALDE îi păgubeşte din nou pe români"
20 iul. R.G.


Preşedintele ÎCCJ, declaraţie privind amnistia şi graţierea
20 iul. R.G.


Santinela uitată la hotarul dintre lumi27
20 iul. Cornel Codiţă


PARLAMENTUL S-A SPĂLAT PE MÂINIOUG privind amnistia, aruncată în curtea Guvernului1
20 iul. George Marinescu


KLAUS IOHANNIS:"Legile justiţiei trebuie corectate de Parlament"
20 iul. G.M.


Legea referitoare la diminuarea risipei alimentare, promulgată
19 iul. A.M.


KLAUS IOHANNIS: Suntem într-o situaţie delicată
19 iul. A.M.


GUVERN:Investiţii pentru domeniul culturii1
19 iul. A.M.


Deputatul Remus Borza:"Codul Administrativ nu rezolvă problema ineficienţei din administraţia publică"
19 iul. R.G.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.