Preşedintele interimar al PNL Timiş a semnat protocolul de colaborare locală cu USR- PLUS

23 oct. 14:35 Politică
A.P.
Preşedintele interimar al PNL Timiş a semnat protocolul de colaborare locală cu USR- PLUS

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a semnat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, protocolul de colaborare locală cu USR- PLUS, după ce în urmă cu o zi negocierile dintre cele două formaţiuni au eşuat. Nica a declarat că Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei, a mototolit protocolul şi l-a aruncat, ieşind din sală împreună cu delegaţia USR-PLUS. Nica speră ca partenerii de dialog să semneze, totuşi, acest protocol, potrivit News.

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în cadrul negocierilor de joi Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei a avut o ieşire nervoasă.

"Nu am întâlnit niciodată, nicăieri, ca, în timpul negocierilor, un partener să bage cuţitul în spate celuilalt partener prin declaraţii belicoase, aşa cum a făcut-o bucureşteanul Drulă (deputatul Cătălin Drulă - n.r.). Poate la Bucureşti se face o astfel de politică, dar eu o dezavuez total. Eu voi respinge cu vehemenţă acest mod de a face politică pentru că spiritul bănăţean respinge acest mod de a face politică, în care una spui în spaţiul public, alta în cadrul negocierilor. Domnul Drulă este în comisia de negociere. (...) Ceea ce am văzut în cadrul discuţiilor, şi discuţiile au fost pozitive până în ultimul moment şi chiar am dorit să semnez ieri, pentru că în acel protocol nu scria de funcţii. Dar, când am discutat despre comunicatul de presă, am solicitat eliminarea paragrafului cu funcţii. Reacţia lui Dominic a fost să mototolească protocolul şi să îl arunce. Reacţia asta m-a şocat cu atât mai mult cu cât am colegi din Germania, nu am văzut-o pe Merkel să facă acest lucru, dar eu pun asta pe seama influenţei nefaste a bucureşteanului Drulă, care doreşte să transforme politica locală în bâlciul Bucureştean", a declarat Alin Nica.

Liderul liberalilor din Timiş a anunţat semnarea protocolului convenit cu USR- PLUS, subliniind că PNL nu va face o alianţă cu PSD.

"Eu sunt dispus în continuare să semnez parteneriatul cu USR-Plus care a fost redactat de însuşi Dominic Fritz şi agreat. Eu îl semnez, fac apel ca până luni să vină şi ei aici să semneze. Dacă pe dumnealor îi interesează funcţiile, să o spună clar sau poate să facă ceea ce au şi spus, să facă o alianţă toxică cu PSD. Noi nu dorim să avem niciun fel de discuţii cu PSD, dar dacă ei doresc să facă acest lucru, le doresc succes", a spus Alin Nica, apoi a semnat protocolul în faţa jurnaliştilor la conferinţa de presă a PNL Timiş.

Nica a adăugat că protocolul conţine şi un pact de neagresiune între PNL şi USR-PLUS, la nivel judeţean.

"Protocolul conţine şi un pact de neagresiune, să nu ne atacăm în presă, în campania electorală. Campania durează o lună, iar noi trebuie să colaborăm patru ani. Cei de la USR- PLUS au ieşit din sală şi nu am mai avut cu cine negocia. Pun asta pe lipsa lor de experienţă. La urma urmei forurile vor trebui să funcţioneze. Dacă cei de la USR vor dori să se alieze cu PSD, nu ne putem opune. Noi acum le întindem mâna", a mai declarat Nica.

Liderii PNL şi cei ai USR-PLUS din judeţul Timiş nu au reuşit să ajungă la o înţelegere în privinţa guvernării locale, cele două părţi nu s-au putut înţelege în privinţa funcţiilor de viceprimari în Timişoara şi de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Timiş. Liberalii s-au arătat deranjaţi şi de declaraţiile deputatului USR Cătălin Drulă care a precizat, în urmă cu o zi, că partidul său negociază proiecte, nu funcţii.

Ulterior, primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că este dispus să facă o alianţă chiar şi cu PSD sau Pro România, pentru majoritate în Consiliul Local Timişoara.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CIOLACU:"Nicio pandemie nu va putea niciodată să ne pună lacăt pe ceea ce purtăm în suflet"
01 dec. J.P.


ZUCKERMAN: "Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european"
01 dec. J.P.


AURESCU:"Politica externă a României trebuie să rămână o politică de consens naţional, coerentă şi predictibilă"
01 dec. J.P.


LUDOVIC ORBAN:"Astăzi este un bun prilej să reflectăm asupra exemplelor de unitate din istoria noastră"
01 dec. S.B.


USR PLUS acuză guvernul PNL că îşi bate joc de români
01 dec. S.B.


IOHANNIS:"Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical şi cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului "
01 dec. A.P.


ORBAN, DE ZIUA NAŢIONALĂ:"Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieţi şi învinge virusul"1
01 dec. A.P.


MARCEL CIOLACU: "De Ziua Naţională ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc"1
01 dec. S.B.


MAIA SANDU:"Domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia"
01 dec. A.P.


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTE CCIB:"Mediul privat a învăţat să «lucreze» cu fondurile europene"
01 dec. A consemnat George Marinescu.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.