Primăria Braşov a obţinut 1,8 milioane de euro fonduri europene pentru construirea unui nou drum forestier

31 aug. 2017 Companii
OVIDIU VRÂNCEANU
Primăria Braşov a obţinut 1,8 milioane de euro fonduri europene pentru construirea unui nou drum forestier

Primăria Braşov a obţinut finanţare nerambursabilă pentru reabilitarea a patru drumuri forestiere şi construcţia unuia nou, care va face legătura între Şchei şi Valea Cetăţii. Proiectul Primăriei Braşov s-a clasat pe locul şase din 63 de proiecte aprobate. "Proiectul a fost depus în luna aprilie şi săptămâna trecută am primit notificarea privind selectarea cererii de finanţare. Este primul proiect depus şi aprobat din noul ciclu bugetar european, cu o valoare eligibilă de 1,469 milioane de euro şi o finanţare nerambursabilă de 100%. Mă bucur că suntem pe locul al şaselea în raportul de selecţie, cu 70,49 de puncte, dintr-un total de 63 de proiecte aprobate şi că am adus încă o finanţare nerambursabilă la Braşov. Avem la dispoziţie şase luni pentru întocmirea documentaţiei în vederea semnării contractului, apoi vom semna contractul şi vom derula acest proiect", a declarat primarul George Scripcaru.

Proiectul va duce la reabilitarea şi dezvoltarea reţelei de drumuri forestiere din fondul forestier al Primăriei Braşov, pe o lungime totală de 20,64 km, dintre care 11 kilometri reprezintă construcţia unui drum nou. Lucrările de reabilitare vizează drumurile forestiere Baer (3,167 km), Pârâul Cailor (2,631 km) şi Roşca (2,6 km) - aflate pe teritoriul administrativ al Municipiului Săcele, însă în fondul forestier al Municipiului Braşov şi în administrarea Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, precum şi drumul forestier Valea Căldării (1,243 km), aflat pe teritoriul comunei Cristian, însă tot în fondul forestier administrat de RPLP Kronstadt. De asemenea, va fi construit un drum de legătură între Şchei (Pietrele lui Solomon) şi Răcădău (Valea Cetăţii), cu lungimea totală de 11 km.

Lucrările propuse vor avea în vedere proiectarea drumurilor la parametrii de funcţionalitate necesari unui drum forestier, conform Normativului Departamental PD 003-11 privind proiectarea drumurilor forestiere pentru circulaţia autovehiculelor precum şi a Ghidului de bune practici pentru planificarea, proiectarea şi construcţia drumurilor forestiere.

Proiectul îşi propune să contribuie la implementarea cerinţelor UE referitoare la sectorul forestier, deoarece o zona forestieră inaccesibilă scoate din circuitul economic resurse lemnoase şi nelemnoase apreciabile, stânjeneşte şi chiar blochează executarea unor lucrări de silvicultură, creează un potenţial de risc ecologic ridicat, limitează turismul şi dezvoltarea economică a zonei.

Deoarece accesibilitatea reprezintă una din condiţiile de bază pentru gospodărirea şi gestionarea eficientă a pădurilor, traseul fiind încadrat în fondul forestier proprietate a Primăriei Municipiului Braşov, obiectul de investiţie se justifică, în principal, prin accesibilizarea fondului forestier deţinut de Municipiul Braşov, în vederea asigurării continuităţii tratamentelor silviculturale şi lucrărilor de îngrijire a arboretelor, cât şi a recoltării de produse de masă lemnoasă din arboretele ce gravitează la drum.

Drumurile vor căuta să rezolve necesităţile de accesibilitate ale bazinetelor deservite, pe întreaga durată a anului. Va fi propusă varianta constructivă optimă, ce va asigura siguranţă în exploatare, cu un efort investiţional minim, raportat la natura terenului străbătut, precum şi o întreţinere uşoară după darea în exploatare. Drumurile forestiere servesc şi la accesul în caz de incendii, deoarece zonele în care sunt amplasate drumurile forestiere sunt zone foarte mult frecventate de turişti.

Proiectul poartă denumirea "Investiţii pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii silvice în fondul forestier proprietatea publică a Municipiului Braşov" şi este finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) este de 1,8 milioane euro, din care valoarea eligibilă, finanţată nerambursabil integral, este de 1,469 milioane euro.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Qatar Petroleum, investiţie de 20 miliarde dolari în SUA
16 dec. E.A.


MEDIAT DE MINISTRUL TRANSPORTURILOR LUCIAN ŞOVA:Acord între conducerea Romatsa şi sindicat
15 dec. T.T.


DIN CAUZA ZĂPEZII:Aeroportul Internaţional din Timişoara, închis temporar
15 dec. L.T.


FP critică Ministerul Transporturilor
14 dec. D.D.


Ţara noastră - blocaj economic în sectorul forestier
14 dec. L.I.


ANRE:Cresc tarifele pentru distribuţia energiei electrice
14 dec. T.A.


CET Govora a salvat Oltchim de la faliment3
14 dec. I.T.


Delta Studio a lansat a 3-a ediţie a Albumului Lifestyle Design Interior
14 dec. R.R.


Hidroelectrica a finalizat modernizarea Hidroagregatului II al CHE Bereşti
14 dec. Mihai Gongoroi


Mai mulţi bani pentru IMM-urile din domeniul IT
14 dec. I.Ghe.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.