Primăria Braşov a obţinut 1,8 milioane de euro fonduri europene pentru construirea unui nou drum forestier

31 aug. 2017 Companii-Afaceri
OVIDIU VRÂNCEANU
Primăria Braşov a obţinut 1,8 milioane de euro fonduri europene pentru construirea unui nou drum forestier

Primăria Braşov a obţinut finanţare nerambursabilă pentru reabilitarea a patru drumuri forestiere şi construcţia unuia nou, care va face legătura între Şchei şi Valea Cetăţii. Proiectul Primăriei Braşov s-a clasat pe locul şase din 63 de proiecte aprobate. "Proiectul a fost depus în luna aprilie şi săptămâna trecută am primit notificarea privind selectarea cererii de finanţare. Este primul proiect depus şi aprobat din noul ciclu bugetar european, cu o valoare eligibilă de 1,469 milioane de euro şi o finanţare nerambursabilă de 100%. Mă bucur că suntem pe locul al şaselea în raportul de selecţie, cu 70,49 de puncte, dintr-un total de 63 de proiecte aprobate şi că am adus încă o finanţare nerambursabilă la Braşov. Avem la dispoziţie şase luni pentru întocmirea documentaţiei în vederea semnării contractului, apoi vom semna contractul şi vom derula acest proiect", a declarat primarul George Scripcaru.

Proiectul va duce la reabilitarea şi dezvoltarea reţelei de drumuri forestiere din fondul forestier al Primăriei Braşov, pe o lungime totală de 20,64 km, dintre care 11 kilometri reprezintă construcţia unui drum nou. Lucrările de reabilitare vizează drumurile forestiere Baer (3,167 km), Pârâul Cailor (2,631 km) şi Roşca (2,6 km) - aflate pe teritoriul administrativ al Municipiului Săcele, însă în fondul forestier al Municipiului Braşov şi în administrarea Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, precum şi drumul forestier Valea Căldării (1,243 km), aflat pe teritoriul comunei Cristian, însă tot în fondul forestier administrat de RPLP Kronstadt. De asemenea, va fi construit un drum de legătură între Şchei (Pietrele lui Solomon) şi Răcădău (Valea Cetăţii), cu lungimea totală de 11 km.

Lucrările propuse vor avea în vedere proiectarea drumurilor la parametrii de funcţionalitate necesari unui drum forestier, conform Normativului Departamental PD 003-11 privind proiectarea drumurilor forestiere pentru circulaţia autovehiculelor precum şi a Ghidului de bune practici pentru planificarea, proiectarea şi construcţia drumurilor forestiere.

Proiectul îşi propune să contribuie la implementarea cerinţelor UE referitoare la sectorul forestier, deoarece o zona forestieră inaccesibilă scoate din circuitul economic resurse lemnoase şi nelemnoase apreciabile, stânjeneşte şi chiar blochează executarea unor lucrări de silvicultură, creează un potenţial de risc ecologic ridicat, limitează turismul şi dezvoltarea economică a zonei.

Deoarece accesibilitatea reprezintă una din condiţiile de bază pentru gospodărirea şi gestionarea eficientă a pădurilor, traseul fiind încadrat în fondul forestier proprietate a Primăriei Municipiului Braşov, obiectul de investiţie se justifică, în principal, prin accesibilizarea fondului forestier deţinut de Municipiul Braşov, în vederea asigurării continuităţii tratamentelor silviculturale şi lucrărilor de îngrijire a arboretelor, cât şi a recoltării de produse de masă lemnoasă din arboretele ce gravitează la drum.

Drumurile vor căuta să rezolve necesităţile de accesibilitate ale bazinetelor deservite, pe întreaga durată a anului. Va fi propusă varianta constructivă optimă, ce va asigura siguranţă în exploatare, cu un efort investiţional minim, raportat la natura terenului străbătut, precum şi o întreţinere uşoară după darea în exploatare. Drumurile forestiere servesc şi la accesul în caz de incendii, deoarece zonele în care sunt amplasate drumurile forestiere sunt zone foarte mult frecventate de turişti.

Proiectul poartă denumirea "Investiţii pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii silvice în fondul forestier proprietatea publică a Municipiului Braşov" şi este finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) este de 1,8 milioane euro, din care valoarea eligibilă, finanţată nerambursabil integral, este de 1,469 milioane euro.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

ZOLTAN NAGY-BEGE, ANRE:Mecanismul de compensare financiară dintre furnizori şi prosumatori ar putea fi definit ca o schemă de minimis
19 sep. A.P.


Rădăcini Estate investeşte 20 milioane euro într-un proiect rezidenţial
19 sep. R.R.


RBL: "Investiţiile se află la un nivel mai mic decât în anii de criză"
19 sep. E.O.


ANRE a aprobat metodologia de tarifare a distribuţiei electricităţii de către concesionari
19 sep. E.O.


ION LUNGU, PREŞEDINTE AFEER:"Peste jumătate dintre români vor să schimbe furnizorul de electricitate"
19 sep. R.R.


Allview intră în această toamnă pe piaţa de televizoare
18 sep. V.D.


Arabia Saudită investeşte în Lucid Motors
18 sep. O.R.


Sindicatele din ANP anunţă noi proteste în faţa penitenciarelor1
18 sep. M.L.


Volkswagen vrea să construiască 10 milioane de automobile electrice
18 sep. M.I.


KLAUS IOHANNIS LA SUMMITUL INIŢIATIVEI CELOR TREI MĂRI:"România are potenţialul să fie o platformă energetică regională"7
18 sep. Gheorghe Iorgoveanu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.