Primark refuză un ajutor guvernamental de 30 de milioane de lire sterline

13 iul. 08:12 Companii
G.U.
Primark refuză un ajutor guvernamental de 30 de milioane de lire sterline

Retailerul de modă Primark, deţinut de grupul AB Foods, a anunţat că nu va profita de programul de sprijin din partea guvernului britanic destinat plătirii angajaţilor care revind din şomaj tehnic, renunţând la un bonus de aproximativ 30 de milioane de lire sterline (38 de milioane de dolari), transmite Reuters, conform News.ro.

În luna martie, Primark a închis toate magazinele sale, când epidemia de Covid-19 s-a intensificat în Europa, măsură care a costat compania vânzări lunare de aproximativ 650 de milioane de lire.

La nivelul Europei, aproximativ 68.000 de angajaţi au fost plătiţi de către guverne prin intermediul şomajului tehnic, în lipsa căruia majoritatea acestora ar fi fost concediaţi.

Între timp, Primark a redeschis magazinele, inclusiv în Marea Britanie, luna trecută, unde circa 30.000 de angajaţi fuseseră trimişi în şomaj tehnic.

"Pot confirma că Primark nu intenţioneză să profite de susţinerea oferită de cancelar în această săptămână, prin intermediul programului Job Retention Bonus", a declarat duminică un purtător de cuvânt al Primark.

"Compania a scos angajaţii din programele guvernamentale de sprijin din Marea Britanie şi din Europa, în urma redeschiderii majorităţii magazinelor sale. Compania consideră că nu are nevoie să solicite plăţi în cadrul programului de bonusuri, în circumstanţele actuale", a precizat aceasta.

Programul de bonusuri, care ar putea costa până la 9 miliarde de lire dacă angajatorii vor rechema la lucru pe toţi cei 9 milioane de oameni trimişi în şomaj tehnic, a fost anunţat miercurea trecută şi poate fi aplicat retroactiv.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

870 de navalişti români, disponibilizaţi de Damen
06 aug. George Marinescu


CONSUMUL ANUAL DE ENERGIE VA SCĂDEA CU CIRCA 8%Enel X România a instalat panouri fotovoltaice pe o fabrică de ulei vegetal din judeţul Tulcea
06 aug. C.P.


Cefin Trucks şi-a dezvoltat reţeaua de service-uri în plină pandemie
06 aug. A.T.


MINISTERUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ŞI COMUNICAŢIILOR:Autorizarea proiectelor 5G, condiţionată de avizul pozitiv al CSAT
06 aug. I.GHE.


PROIECT DE OUG:Peste 613 milioane lei - ajutor de stat pentru salvarea Tarom şi Blue Air5
05 aug. I.GHE.


Disney a renunţat să lanseze "Mulan" în cinematografele din SUA şi alte teritorii
05 aug. S.B.


CEO-ul Ford Motor, Jim Hackett, se retrage din companie
05 aug. S.B.


LEMON INTERIOR DESIGN:"Perioada petrecută în casă ne-a dat ocazia să înţelegem cât de important este mediul în care trăim"
05 aug. A CONSEMNAT ADELINA TOADER


ÎN ACEST ANAqua Azur investeşte în premieră în propriile proiecte
05 aug. A CONSEMNAT EMILIA OLESCU


De ce au nevoie companiile farmaceutice de imunitate în faţa legii?14
05 aug. Călin Rechea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.