Primarul Capitalei s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Hans Klemm

08 feb. 2018 Politică
D.I
Primarul Capitalei s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Hans Klemm

Primarul General, Gabriela Firea, a prezentat ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, principalele investiţii care vor fi făcute anul acesta în Capitală, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, remis astăzi Redacţiei.

Conform documentului, printre investiţiile prezentate se numără constructia de spitale noi si modernizarea celor existente, reabilitarea cladirilor cu risc seismic si implementarea unei strategii Smart City pentru Bucuresti

În cadrul reuniunii, Gabriela Firea a făcut o succintă prezentare a fondurilor alocate în 2018 pentru mai multe obiective de investiţii, subliniind că printre priorităţile actualei administraţii se numără sănătatea şi punerea în siguranţă a clădirilor cu risc seismic.

Primarul General, Gabriela Firea a declarat: "De la preluarea mandatului de Primar General am luat măsuri pentru dinamizarea procesului de consolidare a imobilelor cu risc seismic ridicat. Am înfiinţat o administraţie nouă, dedicată acestui proces care, în ultimii 27 de ani s-a derulat extrem de greu, administraţiile precedente reuşind să consolideze în Capitală doar 20 de clădiri. Putem spune că în acest moment se lucrează la patru clădiri cu valoare de patrimoniu din Centrul Istoric al Capitalei, iar până la sfârşitul lunii februarie intră în execuţie alte patru imobile, situate tot în zona centrală. Ne propunem că până la sfârşitul anului să începem lucrările la alte 20 de clădiri".

În ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, Primarul Capitalei a reamintit că bugetul record pe care executivul primăriei l-a propus anul acesta pentru spitalele aflate în administrarea Municipalităţii, (suma de 111 milioane de euro) reprezintă un buget aproape dublu faţă de anii anteriori, destinat modernizării, extinderii, dotării sau reabilitării tuturor spitalelor aflate în administrare.

Conform sursei citate, Gabriela Firea a subliniat că Municipalitatea face demersuri pentru construirea a trei noi spitale în Capitală cu un total de peste 2.000 de paturi - Spitalul Metropolitan 1500 de paturi şi încă două unităţi sanitare în sectoarele 3 şi 6, a câte 300 de paturi.

Comunicatul precizează că un alt subiect discutat în cadrul întrevederii de astăzi a fost strategia Smart City pentru care Primăria Municipiului Bucureşti a lansat deja licitaţia şi care va stabili care sunt acţiunile prioritare pentru că Bucureştiul să devină cu adevărat un oraş smart în toate domeniile.

În acest sens, Gabriela Firea a susţinut: "Ne dorim să finalizăm cât mai rapid această strategie pentru că ne dorim o abordare profesionistă şi de aceea, în derularea procedurii de licitaţie, am respectat toate principiile transparenţei. Ne-am dorit că la licitaţie să participe companii de consultanţă cu reprezentare mondială, care să ne ofere cele mai bune şi mai moderne soluţii, dar care să fie adaptate nevoilor şi particularităţilor Bucureştiului. După realizarea acestei strategii va urmă o nouă competiţie pentru implementarea acesteia, pe toate componentele: trafic, parcări, iluminat, siguranţă cetăţenilor, etc.".

La rândul sau, ambasadorul SUA în România, E.S. Hans Klemm, s-a arătat extrem de interesat de acesta strategie, subliniind că orice proiect de strategie smart city aduce plus valoare unui oraş. Oficialul american a reamintit că ambasada Statelor Unite a acordat un grant Universităţii Politehnice din Bucureşti pentru implementarea unui proiect pilot de micro-reţea inteligentă în campus.

Conform comunicatului, cei doi oficiali au discutat şi despre proiectele de regenerare urbană şi reabilitare a zonei centrale pe care Primăria Capitalei intenţionează să le dezvolte în perioada următoare, zonele aflate în topul listei fiind bulevardul Magheru şi Cartierul Evreiesc.

Astfel, Primarul General a afirmat: "Ne dorim să desfăşurăm o serie de proiecte menite să crească valoarea de patrimoniu a Capitalei, să punem în valoare clădirile monument şi să conservăm practic istoria Bucureştiului. Până în prezent, am finalizat reabilitarea unor monumente istorice simbol pentru România, cum ar fi Arcul de Triumf, Casă Cesianu sau Observatorul Astronomic «Amiral Vasile Urseanu»".

În comunicat se mai arată că la sfârşitul întâlnirii, ambasadorul SUA în România, E.S. Hans Klemm i-a mulţumit Primarului General pentru sprijinul acordat de municipalitate în organizarea evenimentului Trade Wins, care a avut loc la sfârşitul anului trecut.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

ORBAN: Zilele lui Dragnea în fruntea Camerei sunt numărate
16 feb. I.M.


MIRCEA DRĂGHICI:"Îmi retrag candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor"6
16 feb. M.I.


TEODOROVICI:Noi am alocat banii pentru 'Masa caldă'
16 feb. I.M.


PREŞEDINTE ALDE VRANCEA:Peste 38% dintre vrânceni susţin candidatura lui Tăriceanu la prezidenţiale5
16 feb. M.I.


AUGUSTIN LAZĂR:Am exercitat atribuţiile de comunicare publică conform dispoziţiilor legale în vigoare3
15 feb. M.I.


TOMAC:PMP a votat împotriva bugetului de stat pe 20191
15 feb. M.I.


Klaus Iohannis, despre bugetul adoptat astăzi3
15 feb. I.M.


LUDOVIC ORBAN:Bugetul de stat prezentat de PSD-ALDE condamnă România la stagnare1
15 feb. M.I.


DĂNCILĂ:Bugetul pentru 2019, unul realist şi cu perspectivă de dezvoltare
15 feb. M.I.


Dăncilă: Vom adopta majorarea alocaţiilor pentru copii4
15 feb. V.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.