PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI

BRD a afişat un profit net în creştere cu 7,1%

08 nov. 2018 Bănci-Asigurări
V.D.
BRD a afişat un profit net în creştere cu 7,1%

Grupul BRD a înregistrat un profit net de 1,142 miliarde de lei după primele nouă luni din acest an, mai mare cu 7,1% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce banca a raportat un rezultat net de 1,137 miliarde de lei, în creştere cu 8,9%, potrivit Raportului financiar interimar transmis joi Bursei de la Bucureşti.

Ajustat cu elementele nerecurente privind costul riscului, profitul net al grupului a fost de 1,073 miliarde de lei, mai mare cu +28,2%, în timp ce profitul net al băncii a fost de 1,068 miliarde de lei, în creştere cu 31%.

Rentabilitatea capitalurilor proprii a fost de 20,9% în primele nouă luni ale anului 2018 (faţă de 20,5% în primele nouă luni ale anului 2017), iar rentabilitatea activelor a ajuns la 2,8% (faţă de 2,7% în primele nouă luni ale anului 2017).

"În primele nouă luni ale anului 2018, Grupul BRD a obţinut rezultate foarte solide, ce reflectă dinamica pozitivă pe plan comercial şi performanţa operaţională robustă. Într-un mediu economic favorabil, creşterea a fost susţinută de avansul volumelor de credite cât şi de depozite retail şi de intensificarea tranzacţiilor, în timp ce utilizarea tot mai intensă a soluţiilor de bancă la distanţă confirmă eforturile continue de a ne îmbunătăţi şi mai mult oferta digitală", se precizează în documentul citat.

Soldul creditelor nete (inclusiv leasing) la finalul lunii septembrie 2018 a crescut cu 2,1% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut iar segmentul persoanelor fizice a continuat să fie principalul motor de creştere datorită creditelor imobiliare (+9%).

Faţă de începutul anului, creditele au crescut cu 2,9% pe aproape toate categoriile, cu contribuţii pozitive din partea segmentelor persoane fizice (+3,2%) şi companii mari (+7,4%).

Depozitele totale au consemnat un avans cu 2,1% faţă de sfârşitul lunii septembrie 2017. Depozitele persoanelor fizice (în creştere cu 7,2% faţă de perioada similară a anului trecut) au reprezentat principalul motor de creştere în contextul majorării venitului disponibil. Depozitele non retail au scăzut în contextul unei poziţii de lichiditate favorabile înregistrate de Bancă.

Pe de altă parte, capitalurile proprii s-au redus cu 2,8% la nivel de Grup şi cu 2,6% la nivelul Băncii faţă de sfârşitul anului trecut (cu -1,4%, la nivelul Băncii şi al Grupului, faţă de capitalurile proprii la 1 ianuarie 2018, după aplicarea impactului FTA IFRS 9). "Această evoluţie este cauzată de scăderea altor elemente ale rezultatului global, ca urmare a creşterii randamentelor la obligaţiuni", se mai arată în Raportul la 9 luni.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,25%
05 iun. S.B.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,8387 lei
05 iun. ANDREEA PANAIT


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a stagnat la 2,14%
05 iun. ANDREEA PANAIT


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv
04 iun. A.D.


MUGUR ISĂRESCU:"Situaţia noastră economică va depinde de pachetul UE de redresare economică"
04 iun. A.D.


Wall Street a deschis în teren mixt
04 iun. A.D.


Bursele asiatice au închis în teritoriu mixt
04 iun. A.D.


UNICREDIT BANKDobândă de 3,5% pe an pentru depozitele noi în lei la şase luni constituite prin aplicaţiile Online sau Mobile Banking
04 iun. S.B.


ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,25%
04 iun. S.B.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,8398 lei
04 iun. SABIN S. BRANDIBURU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.