Gala BURSA 2018

Primele şase luni ale anului:

Tăierile ilegale din pădurile de stat, în scădere

02 aug. 13:37 Materii Prime
V.D.
Tăierile ilegale din pădurile de stat, în scădere

Volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a înregistrat o scădere de 19,67% în primele şase luni ale anului, comparativ cu primul semestru din anul trecut, anunţă reprezentanţii regiei.

Astfel, în primul semestru din 2018 s-au înregistrat 15.623 de metri cubi tăiaţi ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva, faţă de 19.450 de metri cubi în perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de instituţie.

"Se confirmă astfel tendinţa de diminuare semnificativă a volumului tăierilor ilegale în pădurile proprietate publică a statului, înregistrată în ultimii doi ani", menţionează sursa citată.

De asemenea, în primele şase luni ale acestui an, angajaţii Romsilva au făcut 45.862 de acţiuni de control privind circulaţia materialului lemnos, pentru a preveni tăierile ilegale. Dintre acestea, aproape 9.000 au fost realizate împreună cu Poliţia Română, alte peste o sută de controale fiind făcute la instalaţiile de debitat masă lemnoasă.

În total, au fost constatate 813 infracţiuni silvice, fiind soluţionate până în prezent 15, şi peste 6.000 de contravenţii silvice.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 12.892.236 de lei, fiind confiscaţi 8.166 de metri cubi de lemn.

Valoarea totală a pagubelor provenite din tăieri ilegale şi păşunat abuziv se ridică la 6.974.695 de lei, arată Romsilva.

În schimb, numărul agresiunilor asupra personalului silvic care asigură paza pădurilor se menţine la un nivel ridicat, în primele şase luni ale anului fiind agresaţi 20 de angajaţi ai Romsilva, din care opt au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Îngrijorător este faptul că pentru prima oară s-au înregistrat cazuri în care grupuri infracţionale au acţionat premeditat împotriva personalului silvic, în judeţul Caraş- Severin trei angajaţi ai Romsilva fiind agresaţi şi apoi ameninţaţi de un grup specializat în furturi de material lemnos din zona Anina, iar în judeţul Suceava o proprietate a unui pădurar a fost incendiată de presupuşi infractori, cazurile fiind cercetate în prezent de organele de cercetare penală", scrie în comunicat.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Materii Prime

IEA: Gazele naturale vor devansa cărbunele
13 nov. V.D.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOARE DE GAZE NATURALE (PZU-GN)Preţul de închidere al gazelor naturale a crescut cu 3,2%
13 nov. E.O.


PZU:Preţul maxim al energiei electrice - 391,42 lei/MWh
13 nov. R.R.


INS, PRIMELE NOUĂ LUNI, 2018Producţia industrială a crescut cu 4,1%
12 nov. V.D.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 363,11 lei/MWh
10 nov. R.R.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 365,61 lei/MWh
09 nov. R.R.


PZU: Preţul maxim al energiei electrice - 429,05 lei/MWh
08 nov. R.R.


TROCUL REVINEÎnapoi în viitor4
08 nov. Dan Nicolaie


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 344,78 lei/MWh
07 nov. R.R.


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 345 lei/MWh
06 nov. R.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.