Procentul consumatorilor de streaming video a crescut

01 iul. Companii
Procentul consumatorilor de streaming video a crescut

Procentul utilizatorilor de Internet din ţara noastră care folosesc servicii de streaming video pentru a se relaxa în timpul liber a ajuns la 52% în mai, faţă de 42% în urmă cu şase luni (noiembrie 2018), conform studiului "Digital Evolution: Connected Consumer Monitor".

Studiul semnalează că utilizatorii de Internet petrec zilnic între 1-2 ore pentru a viziona filme şi seriale, în funcţie de platforma de streaming online aleasă. Odată cu această creştere, se remarcă şi cea înregistrată de utilizarea smart TV-ului, atunci când ne referim la modalitatea de accesare a internetului. Astfel, în prezent, 36% dintre internauţii din ţara noastră folosesc lunar smart TV-ul, pentru a fi online.

Julien Zidaru, managing partner Exact Business Solutions, firma care a realizat studiul, declară: "Dacă privim spre cifrele înregistrate acum 1 an şi jumătate (primul val al studiului, realizat în noiembrie 2017), când doar 24% dintre onlineri utilizau smart TV-ul, constatăm că, în 18 luni, rata de utilizare a acestui tip de device s-a bucurat de o creştere spectaculoasă - de 50%". Trendul ascendent, observat în cazul folosirii serviciilor de streaming video şi corelat cu utilizarea celui mai potrivit device pentru accesarea acestora (Smart TV-ul), determină modificări ale comportamentului online: creşte numărul minutelor alocate zilnic platformelor de stream-ing şi scade numărul celor petrecute pe reţelele de socializare. Principalele reţele sociale înregistrează în prezent o scădere zilnică de 20 de minute, comparativ cu cifrele analizate în noiembrie 2017. Incidenţa utilizării reţelelor sociale nu se modifică, singura modificare fiind reprezentată de scăderea mediei minutelor zilnice, alocate. Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.061 respondenţi, internet users, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, rezidente în mediul urban şi rural şi utilizatoare de Internet.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ETURIA:Cererile pentru vacanţele de iarnă au crescut cu 15% faţă de anul trecut
21 aug.


CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:2019 - posibil an record pentru piaţa de birouri din Capitală
21 aug. M.A.


Google, noi probleme cu confidenţialitatea datelor
21 aug.


DE LA 35,12 MILIOANE LEI LA 188,98 MILIOANE LEICE Oltenia şi-a crescut profitul brut de 5 ori, în primul semestru
21 aug. E.O.


ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI DIN 2019Piaţa auto de la noi a crescut cu 9,5%
21 aug. E.O.


STUDIUL REPATRIOT:Jumătate dintre românii din diaspora vor să se întoarcă acasă
21 aug. Melania Agiu


PRIMUL TRIMESTRU 2019Profitul brut al Complexului Energetic Oltenia a crescut de peste cinci ori
20 aug. I.I.


Google a închis un serviciu oferit operatorilor wireless la nivel global
20 aug. T.T.


SUA extinde permisiunea ca Huawei să cumpere componente de la companii americane
20 aug. T.T.


Amenzi consistente pe litoral pentru vânzarea şi depozitarea produselor alimentare
20 aug.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.