Procentul consumatorilor de streaming video a crescut

01 iul. Companii
Procentul consumatorilor de streaming video a crescut

Procentul utilizatorilor de Internet din ţara noastră care folosesc servicii de streaming video pentru a se relaxa în timpul liber a ajuns la 52% în mai, faţă de 42% în urmă cu şase luni (noiembrie 2018), conform studiului "Digital Evolution: Connected Consumer Monitor".

Studiul semnalează că utilizatorii de Internet petrec zilnic între 1-2 ore pentru a viziona filme şi seriale, în funcţie de platforma de streaming online aleasă. Odată cu această creştere, se remarcă şi cea înregistrată de utilizarea smart TV-ului, atunci când ne referim la modalitatea de accesare a internetului. Astfel, în prezent, 36% dintre internauţii din ţara noastră folosesc lunar smart TV-ul, pentru a fi online.

Julien Zidaru, managing partner Exact Business Solutions, firma care a realizat studiul, declară: "Dacă privim spre cifrele înregistrate acum 1 an şi jumătate (primul val al studiului, realizat în noiembrie 2017), când doar 24% dintre onlineri utilizau smart TV-ul, constatăm că, în 18 luni, rata de utilizare a acestui tip de device s-a bucurat de o creştere spectaculoasă - de 50%". Trendul ascendent, observat în cazul folosirii serviciilor de streaming video şi corelat cu utilizarea celui mai potrivit device pentru accesarea acestora (Smart TV-ul), determină modificări ale comportamentului online: creşte numărul minutelor alocate zilnic platformelor de stream-ing şi scade numărul celor petrecute pe reţelele de socializare. Principalele reţele sociale înregistrează în prezent o scădere zilnică de 20 de minute, comparativ cu cifrele analizate în noiembrie 2017. Incidenţa utilizării reţelelor sociale nu se modifică, singura modificare fiind reprezentată de scăderea mediei minutelor zilnice, alocate. Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.061 respondenţi, internet users, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, rezidente în mediul urban şi rural şi utilizatoare de Internet.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

BOGDAN CHIRIŢOIU:Consiliul Concurenţei va monitoriza preţul carburanţilor după eliminarea supraaccizei
06 dec. B.F.


Samsung Galaxy Fold este disponibil în oferta Vodafone
06 dec. A.I.G.


DELOITTE:Trecerea la automobilele electrice presupune investiţii în cercetare şi dezvoltare
06 dec. L.I.


Rompetrol şi-a extins gama de servicii petroliere din Marea Neagră
06 dec. V.D.


LIPSA FORŢEI CALIFICATE DE MUNCĂ PUNE ÎN PERICOL INDUSTRIA DE APĂRAREPiranha 5, fazele doi şi trei - o problemă pentru autorităţile de la Bucureşti2
06 dec. GEORGE MARINESCU


REN ZHENGFEI, CEO ŞI FONDATOR HUAWEI - VIZIUNI DESPRE 2020:Cheia viitorului este colaborarea deschisă
06 dec. F.A.


SAPE a depus o ofertă pentru a prelua activele CEZ
05 dec. B.D.


Wetterbest lansează profilul Cardinal - soluţia pentru acoperişuri simple şi complexe
05 dec. B.D.


AmCham a organizat a 3-a ediţie a conferinţei Concurenţa în achiziţii publice
05 dec. A.I.G.


WIZZ AIR: Transportatorii tradiţionali să renunţe să opereze cu locuri libere la clasa business1
05 dec. B.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.