Procurorii propun arestul la domiciliu pentru Carmen Adamescu 1

11 oct. 12:21 Miscellanea
T.I.
Procurorii propun arestul la domiciliu pentru Carmen Adamescu

Actualizare 13:05 Carmen Adamescu va fi plasată în arest la domiciliu, în dosarul în care este cercetată pentru delapidare, după ce magistraţii au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în ceea ce o priveşte.

Întrebat dacă s-a prevalat de dreptul la tăcere, avocatul lui Carmen Adamaescu a spus: "Da. Vreau să lămurim următorul aspect: nu este vorba de un refuz de a da declaraţii, esta vorba de faptul că nu poţi să dai o declaraţia atâta vreme cât nu ştii ce acte sunt în dosar. Nu (îşi asumă vina pentru faptele imputate - n.r.). Răspunsul doamnei a fost: nu mă consider vinovată".

-----

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au propus instanţei măsura arestului la domiciliu timp de 30 de zile pentru Carmen Adamescu, reţinută, ieri, în dosarul de delapidare şi evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei, relatează News.ro.

"În fapt, în perioada octombrie 2004 - iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate U.S.C. SA, inculpata Adamescu Carmen a însuşit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44,895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3,049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, transmis astăzi.

Ieri, organele de cercetare penală din Poliţia Română - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice - au dispus reţinerea suspectei Carmen Adamescu pentru 24 de ore.


Opinia cititorului: 1
1.   SCDM
mesaj trimis de RASDAQ în data de 11.10.2018, 16:42

ASF nu vede nuaude, orbi, surzi, dispret fata de micii invest.

Hai la BVB,,,au grija ADAMESTII,PAUNESTII,ZOLII, CERCEII,CALBURENII, de banii vostri. 

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

GALA "STAR CONSTRUCT 2018"Revista "BURSA Construcţiilor" - desemnată cea mai completă sursă de informaţii din sectorul construcţiilor
13 dec. E.O.


MFP:Subscrierea pentru titlurile CENTENAR, prelungită cu o săptămână
13 dec. I.M.


Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere
13 dec. A.M.


Descoperire: urme de apă pe un asteroid
13 dec. O.D.


Protest contra poluării aerului în Capitală
13 dec.


Amenzi mai mari pentru responsabilii cu deszăpezirea trotuarelor
12 dec. T.A.


ÎN CADRUL GALEI PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL 2018Ziarul Bursa a fost premiat pentru contribuţia la promovarea pieţei de capital3
12 dec.


ÎN CADRUL GALEI PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL 2018Ziarul Bursa a fost premiat pentru contribuţia la promovarea pieţei de capital5
11 dec.


DRPCIV:Înmatriculările de autoturisme noi rămân pe trend ascendent
11 dec. A.I.


Câştigul salarial mediu net a accelerat în octombrie cu 13,7%1
11 dec. A.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.