PRODUCĂTORII DE ENERGIE EOLIANĂ:

Strategia energetică a României, o teorie contradictorie 1

08 nov. 2018 Politică
V.D.
Strategia energetică a României, o teorie contradictorie

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA) şi-a exprimat, astăzi, preocuparea faţă de Strategia Energetică propusă de Ministerul Energiei, care ar ignora tendinţele tehnice, economice şi climatice actuale şi ar propune măsuri în contradicţie cu obiectivele declarate, în detrimentul consumatorilor.

RWEA consideră că strategia pare "o colecţie a planurilor de dezvoltare depăşite moral ale firmelor cu capital de stat, planuri vechi cu potenţial de realizare discutabil, omiţând energia eoliană", informează News.ro.

Asociaţia atrage atenţia că energia eoliană a respectat obiectivele ultimei strategii adoptate în România, instalând capacitatea prevăzută şi aducând un progres tehnologic. În plus, această tehnologie şi-a îmbunătăţit performanta tehnică în pofida unui cadru de reglementare creat pentru tehnologii convenţionale şi şi-a redus costurile în ciuda pierderilor suferite ca urmare a modificărilor repetate aduse schemei de suport, pierderi care au depăşit 25% din capitalul investit.

"Documentul Strategiei Energetice prevede o capacitate adiţională de energie eoliană de aproximativ 1.200 MW până în 2030, un obiectiv prea puţin ambiţios faţă de beneficiile pe care această tehnologie le aduce consumatorilor", se arată în comunicat.

RWEA consideră că energia eoliană a devenit cea mai ieftină formă de generare a energiei, cu un cost mediu de instalare în România de aproximativ 1080 Euro/kW şi un cost egalizat al energiei (LCOE) de aproximativ 52 Euro/MWh pe perioada de analiza a Strategiei.

"Un studiu RWEA realizat cu sprijinul Deloitte, ale cărui date au fost trimise Ministerului Energiei în documentul de poziţie la Strategia Energetică, arată oportunitatea tehnică şi economică pentru capacităţi adiţionale din surse eoliene de cel puţin 3.000 MW în orizontul de timp al Strategiei, ce vor crea o valoare adăugată de peste 5 miliarde de Euro în perioada 2021 - 2030, în timp ce impactul investiţiilor legate de dezvoltarea surselor regenerabile de energie va atinge 350 miliarde de Euro în perioada analizată", se arată în comunicat.

Asociaţia atrage atenţia că tehnologiile prevăzute de minister pentru investiţii (energie nucleară, energie din cărbune şi centrale de acumulare prin pompaj) sunt cele mai scumpe forme de producţie de energie, cu cele mai mari durate de realizare şi vor avea nevoie de suport din partea consumatorului pe toată durata lor de viaţă.

Opinia cititorului: 1
1.   energia eoliana este impredictibila
mesaj trimis de stef în data de 08.11.2018, 11:25

1.Energia eoliana a creat cele mai mari dezechilibre in piata de energie;

2.Certificatele verzi sunt platite de consumatorul casnic iar cel industrial este scutit; 

3.Echipamentele au fost achizionate din Vest fara contributia economiei locale, la preturi umflate si achizitia a fost de echipamente second hand. 

4.Nu s-au facut investitii majore in partea de stocare. 

In concluzie din aceste cause nu se mai sprijina acest sistem de hotie deghizata, ceea ce mi se pare de bun simt.In plus daca s-ar lua legea lui Videanu la bani marunti s-ar vedea manariile facute la adresa consumatorului in general, cel casnic in mod special. 

Go home.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

PENTRU A FORMALIZA CANDIDATURA LUI DĂNCILĂ LA PREŞEDINŢIE:PSD se reuneşte astăzi într-un congres restrâns2
24 aug. I.M.


LUDOVIC ORBAN:"PSD acţionează în total dispreţ faţă de votul cetăţenilor la referendum"
23 aug. M.A.I.


Tăriceanu îşi anunţă colegii de partid despre o alianţă politică ALDE - PRO România 4
23 aug. V.I.


DĂNCILĂ:Dana Gârbovan, propusă ministru al Justiţiei, Fifor, propus la Interne
23 aug. M.A.I.


EUGEN TOMAC:"Rusia ne sfidează şi îi umileşte din nou pe români"3
23 aug. I.M.


KLAUS IOHANNIS:"Pactul Ribbentrop-Molotov a fost alianţa răului absolut"2
23 aug. I.V.


CExN al PSD se reuneşte la Palatul Parlamentului
23 aug. D.D.


EFECTELE CAZULUI CARACALApelurile la 112, păstrate timp de 10 ani în sistem1
23 aug. GHEORGHE IORGOVEANU


Sorin Blejnar, trimis în judecată pentru luare de mită
23 aug.


MINISTRUL ENERGIEI, ANTON ANTON:"Discuţiile Iohannis - Trump au vizat dezvoltarea de reactoare de mici dimensiuni"
23 aug. Mihai Gongoroi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.