Producătorii de tomate vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru valorificarea produselor

18 oct. 2017 Companii-Afaceri
George Forcoş
Producătorii de tomate vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru valorificarea produselor

Producătorii agricoli care cultivă tomate în spaţii protejate, prin program guvernamental, îşi vor putea valorifica producţia realizată într-o perioadă de timp mai mare, respectiv începând cu data de 23 octombrie, anunţă Guvernul României prin intermediul unui comunicat de presă.

În documentul citat se precizează: "Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spaţii protejate a fost decisă i în contextul în care, din cauza factorilor de mediu, s-a redus perioada de valorificare a producţiei de tomate cultivate în câmp. Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor produse în spaţii protejate vine în sprijinul producătorilor, care vor avea posibilitatea să primească mai devreme sumele decontate de stat şi, implicit, să poată pregăti din timp serele şi solariile pentru noul sezon de recoltă".

Guvernul a modificat astăzi Hotărârea de Guvern nr. 39/2017, stabilind perioada de valorificare a producţiei de tomate din spaţii protejate obţinută din ciclul II de vegetaţie, între 23 octombrie-20 decembrie. Astfel, perioada de timp a fost prelungită, prin devansarea cu o săptămână a termenului de la care producătorii îşi pot vinde produsele.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1000 mp, să obţină o producţie de minimim 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în sere şi solarii.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze4
24 ian. A.A


IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze
23 ian. A.A


ANCOM propune scăderea tarifelor plătite între operatori pentru portarea numerelor
23 ian. C.P.


Nicolae Demetriade candidează pentru funcţia de Preşedinte ANAT
23 ian. Adelina Toader


Directorul Losan România vrea să construiască un hotel în Centrul Civic al Braşovului
23 ian. O.VRÂNCEANU


Sanofi plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţia Bioverativ
23 ian.


Americanii de la JD Norman Industries au achiziţionat REGE Automotive
23 ian. Ovidiu VRÂNCEANU


GARANŢII BANCARE DE 23 MILIOANE DE DOLARI Hidroconstrucţia va executa lucrări de construcţii în Iordania, de peste 115 milioane de dolari
23 ian. A.S.


EY: "Vehiculele electrice vor deveni o opţiune de transport de bază până în 2025, în toate pieţele"
23 ian. C.P.


Tel Drum şi-a cerut insolvenţa, "falimentul" fiind materia care face obiectul cererii
22 ian. D.I

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.