Producătorul danez de armament Falck-Schmidt a intrat în insolvenţă

14 oct. 2017 Internaţional
A.C.
Producătorul danez de armament Falck-Schmidt a intrat în insolvenţă

Producătorul danez de armament Falck-Schmidt, care a încheiat un parteneriat cu americanii de la General Dynamics pentru a produce transportoare blindate 8x8, a intrat în insolvenţă, potrivit agenţiei de ştiri bulgare Focus.

Conform sursei, problemele financiare ale companiei ar putea avea urmări negative în executarea contractului în valoare de 4,5 miliarde coroane daneze (600 milioane euro), semnat în 2015 cu compania americană, privind achiziţia a peste 300 transportoare blindate 8X8 Piranha V pentru armata daneză, care ar fi creat cel puţin 200 de noi locuri de muncă.

Omul de afaceri Jan Falck-Schmidt, care controlează producătorul danez, a postat recent pe Facebook un articol de pe site-ul nytkampfly.dk, potrivit căruia situaţia financiară dificilă a companiei a apărut în contextul în care Falck-Schmidt Defense Systems a investit semnificativ în achiziţia de componente şi în pregătirea fabricii din localitatea Fredericia, precum şi în pregătirea angajaţilor, dar fără a începe producţia, informează news.ro.

În acest context, proiectul transportorului blindat Piranha V pentru armata daneză, care este deja întârziat, ar putea suferi noi amânări, potrivit presei daneze.

Guvernul României a semnat, marţi, un memorandum cu General Dynamics pentru producerea de transportoare blindate 8X8 Piranha la Uzina Mecanică Bucureşti (UMB).

Înţelegerea între părţile semnatare se va derula în două faze, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, publicat joi. În prima fază, UMB va subcontracta de la GDELS asamblarea şi fabricarea în România de componente pentru Piranha V.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

CECILIA MALMSTRÖM:"Oare oferta UE va fi suficientă ?"
22 mai. M.D.


Zuckerberg, audiat în Parlamentul European
22 mai. Mihaela Dan


Wall Street a deschis în creştere
22 mai. M.D.


CIPRU:Noi condiţii de acordare a paşapoartelor
22 mai. M.D.


China reduce taxele pentru importurile de autoturisme
22 mai. M.D.


ITALIA:Comisia Europeană atrage atenţia asupra derapajelor bugetare
22 mai. M.D.


RAPORT AL PENTAGONULUI:"Puţine semne de progres în Afganistan"
22 mai. M.D.


Bursele asiatice au închis în apreciere
22 mai. A.M.


C.E. a stabilit data pentru alegerile europarlamentare
22 mai. |M.D.


WORLD WRESTLING ENTERTAINMENT: Acord de 1 miliard de dolari cu televiziunea Fox
22 mai. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.