PROIECT COFINANŢAT DIN FONDURI EUROPENE

România şi Italia, parteneriat pentru ocuparea şomerilor

15 apr. 2015 Fonduri Europene
Valentin Busuioc

Ministrul delegat pentru Dialog Social Liviu Pop a încheiat astăzi al doilea parteneriat transnaţional în proiectul "România suntem noi!", noul acord (semnat cu provincia italiană Perugia) vizând schimbul de bune practici şi transferul de expertiză privind incluziunea şi ocuparea şomerilor.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, potrivit unui conunicat trimis astăzi redacţiei.

Obiectivul acordului-cadru de parteneriat transnaţional îl reprezintă cooperarea şi colaborarea pentru consolidarea politicilor şi practicilor în ceea ce priveşte piaţa muncii din perspectiva dialogului social, precum şi încurajarea actorilor pieţei muncii din ţara noastră să se implice activ în promovarea ocupării şi incluziunii sociale a tinerilor, a vârstnicilor şi a altor categorii de grupuri vulnerabile.

Partenerii vor conveni asupra planului de acţiune şi a calendarului de implementare a activităţilor prevăzute în parteneriat, conchide comunicatul citat.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

Spitalele româneşti pot accesa facil fondurile europene
19 apr. D.I.


MFE va lansa iniţiative de comunicare a posibilităţilor de finanţare din fonduri europene
13 apr. D.I.


Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru politica regională despre politica de coeziune post-2020
12 apr. D.I.


INACO:O nouă linie de finanţare europeană de 50 de milioane euro lansată pentru îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din zona Deltei Dunării
03 apr. D.I.


ÎN PRIMUL DECENIU DE LA ADERAREFondurile europene atrase de România au dus la majorarea PIB cu 13,6%
02 apr.


A fost lansat apelul de proiecte pentru Programul "Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii Populaţiei în Oraşele Mici şi Mijlocii"
30 mar. D.I.


Fondurile europene atrase de România, în primul deceniu de la aderare, au dus la creşterea PIB-ului cu 13,6%
30 mar. M.D.


Subvenţii de un miliard de euro pentru zona montană
28 mar. O.D.


EUROPARLAMENTARUL DANIEL BUDA:"Comparativ cu alte state, gradul de absorbţie a fondurilor europene în sectorul agricol din România este unul ruşinos"5
27 mar. Ramona Radu


ÎN 2018Finanţare de 700 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte din Balcanii de Vest
12 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.