PROIECT EDITORIAL SUSŢINUT DE GENESIS PROPERTY

Un nou standard dezvoltat în România pentru imunitatea clădirilor de birouri, o soluţie globală pentru întoarcerea angajaţilor la birou 1

01 dec. 2020 Companii
Un nou standard dezvoltat în România pentru imunitatea clădirilor de birouri, o soluţie globală pentru întoarcerea angajaţilor la birou

Pandemia este o problemă globală, la fel şi tendinţa oamenilor de a lucra în cea mai mare parte de la distanţă pentru a preveni răspândirea COVID-19. La 9 luni de când biroul s-a mutat acasă, se vorbeşte tot mai mult despre modul de lucru al viitorului şi despre revenirea angajaţilor în birouri, un pas extrem de important atât pentru echilibrul emoţional şi social al oamenilor, cât şi pentru sănătatea operaţională a companiilor. Un standard dezvoltat în România pentru clădiri de birouri din toată lumea îşi propune să rezolve această problemă globală.

The IMMUNE Building Standard™ este primul standard global open-source care certifică rezistenţa clădirilor de birouri la pandemia de Covid-19, venind cu un set coerent de peste 120 de măsuri care pot fi aplicate în orice clădire de birouri din lume pentru a-i creşte imunitatea la ameninţări pentru sănătate. Astfel, clădirile devin mai sigure şi oamenii se pot întoarce la birou cu riscuri mai mici pentru sănătate.

Dezvoltat în România, standardul IMMUNE™ a fost creat într-un timp scurt, ca răspuns la pandemia de COVID-19, de către un grup de experţi din domenii diverse precum sănătate, arhitectură, inginerie, tehnologie, conduşi de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property şi preşedintele European Property Federation.

"Am demonstrat că un grup de experţi din România poate dezvolta un standard eficient la nivel global, sub presiunea pan­demiei. Suntem deja în discuţii avansate pentru certificarea mai multor clădiri de birouri din lume şi inclusiv în proces de certificare la cel mai înalt nivel a unei clădiri din România. IMMUNE™ este un < medicament > eficient, care poate rezolva una dintre cele mai serioase probleme cu care s-a confruntat vreodată piaţa birourilor la nivel global. Noul standard pregăteşte birourile pentru noua normalitate şi le transformă în locuri mai sigure, fiind menit să înlăture temerile angajaţilor în ceea ce priveşte sănătatea lor", explică Ştefan Tudos, vice­preşedinte Genesis Property.

Standardul a atras atât atenţia presei internaţionale, fiind prezentat în media de prestigiu precum CNBC, SKY News, Bloomberg, The Guardian, Reuters sau Financial Times, cât şi interesul exprimat pentru colaborare din partea mai multor entităţi profesionale din domeniul dezvoltării imobiliare, tehnologiei şi facility managementului din SUA, Europa, UAE şi Asia.

Angajaţii Ericsson din Bucureşti, primii care vor lucra într-o clădire IMMUNE™

Orice proprietar de clădiri de birouri poate obţine certificarea acestora prin IMMUNE Building Standard™. Fiecare clădire este evaluată de compania Build Green în funcţie de IMMUNE™ Assessment Scoring Index şi poate obţine 3 niveluri de certificare în raport cu rezistenţa la riscuri epidemiologice - Puternică (Strong) cu 3 stele, Solidă (Powerful) cu 4 stele sau Rezistentă (Resilient) cu 5 stele.

Prima clădire care va fi certificată la cel mai înalt nivel IMMUNE™, în perioada imediat următoare, va fi clădirea H3 din West Gate Business District, ocupată integral de Ericsson, unde măsurile prevăzute de standard sunt deja în curs de implementare. Printre chiriaşii clădirilor de birouri deţinute de Genesis Property se mai numără companii precum HP, Societe Generale European Business Services, Luxoft, Siemens, Accenture, Medicover sau Infineon.

Măsuri de siguranţă duse la un alt nivel

Standardul IMMUNE™ prevede măsuri de siguranţă care nu au mai fost aplicate niciodată la un asemenea nivel de complexitate în clădirile de birouri. Este vorba despre o cameră specială de carantină, complet echipată şi gata de utilizare în orice moment, un depozit special şi uşor accesibil pentru materiale de protecţie, precum şi filtrarea performantă a aerului sau ozonizarea apei şi afişarea informaţiilor despre calitatea acestora. În plus, pentru a preveni dezvoltarea sau depunerea bacteriilor, este prevăzută echiparea clădirii cu sisteme de dezinfectare cu raze ultraviolete, utilizarea de vopsea antimicrobiană pe pereţii interiori şi rotunjirea colţurilor pereţilor din zonele foarte circulate din clădire, precum recepţia sau toaletele, pentru a preveni dezvoltarea sau depunerea bacteriilor.

Aplicarea corectă şi menţinerea măsurilor recomandate de IMMUNE Building Standard™ trebuie urmărită de o persoană dedicată care preia rolul de IMMUNE™ Steward. Toate măsurile prevăzute pot reprezenta un motiv extrem de serios pentru angajaţi de a scăpa de temeri şi un argument solid pentru creşterea încrederii proprietarilor, chiriaşilor, angajatorilor şi angajaţilor privind revenirea la birou.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 16:20

E vrajeala....

Asa cum am mai spus in trecut.. asta cu munca de acasa este o utopie..... 

Este depresiza.... cel putin pe generatia asta de oameni! 

Oamenii ce dezvolta anumite comportamente de viata sufera socuri compostamentale si psihologice depresive atunci cand bucla repetitivitatii lor pozitive nu se mai repeta. 

Oamenii ce au fost obisnuiti din tinerete cu mersul la "birou" sunt depresivi atunci cand muncesc de acas si cu copii pe cap... si cu inflatia crescuta in piata in pret consum si utilitati. 

Inflatie ce cade ciclic in fiecare criza economica, chiar daca legal se declara deflatie in alte expresii guvernamentale de indici. 

Vezedi preturile la Morcovi yoy... 20-30% in supermarketuri, la FRUCTE, CARNE, BRANZETURI, ZAHAR, ULEI 25-35%... cosul de consum nu mai are acelasi volul in raport cu 100 de lei de acum 2 ani si 100 lei din anul asta. 

Virourile au asteptat sa vina criza stiau ca vine... am vazut cum erau date gata in graba si asteptau goale sa vina "muncitorimea"... acum ca au taiat astia din puterea leului sa vezi ce umili vor veni la munca cu carca toata saracia. 

Iar aia din IT bastanii de ieri vor devenii normalii de maine... in materie de venituri! 

Gata cu distractia pe 5 ani!

Mai tre sa si munceasca saracimea ca sa ridice iar fluxurile numerare bastanilor sa ii poata reinvestii in alte forme de active... in timp ce saracimea consuma pasive dar trec fluxurile numerare prin activele bastanilor ce le vand pasivele. 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ÎN ANUL 2020Gran Via a avut tranzacţii în valoare de 44,2 milioane de euro
26 ian. S.B.


Schneider Electric ocupă primul loc în clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile companii din lume
26 ian.


HORECA BUSINESS ACCELERATOR:Investitorii caută proiecte de producţie, tehnologie şi servicii pentru industria ospitalităţii
26 ian. S.B.


BAT lansează un program de reciclare a dispozitivelor de încălzit tutunul
26 ian. S.B.


Lensa deschide un nou magazin la Galaţi
26 ian. A.P.


Adrian Şerban a fost numit în funcţia de Tax Partner al RSM
26 ian. G.U.


Coletăria.ro alocă 2 milioane de euro pentru dezvoltare în 2021
26 ian. A.P.


Twitter lansează "Birdwatch", un forum destinat combaterii dezinformării
26 ian. S.B.


Europa.Conectată: Construim în România un sistem educaţional conectat
26 ian. Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România


CĂTĂLIN ŞOMFĂLEAN, INNOBYTE:"Pe piaţa autohtonă de eCommerce este încă foarte mult loc"
26 ian. A consemnat Adelina Toader

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.