PROIECTUL LUI MAZĂRE, PRELUAT DE DRAGNEA VIA DĂNCILĂ

Cartier de tip "Henri Coandă", la Alexandria

22 iun. 2018 Companii
M.G.

O finanţare de 3.937.000 lei pentru o investiţie în municipiul Alexandria, judeţul Teleorman a fost aprobată, în şedinţa de Guvern de ieri. Este vorba despre cons­truirea a 65 de locuinţe modulare temporare pentru persoanele care locuiesc în condiţii improprii în localitatea respectivă.

Proiectul este asemănător, nu identic, cu cel pe care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, l-a făcut în oraşul de la malul mării, sub denumirea de cartierul "Henri Coandă". Pentru acest proiect. Mazăre s-a ales cu un proces penal, fiind acuzat că ar fi beneficiat de o şpagă de 175.000 de euro.

În nota de fundamentare a hotărârii de guvern aprobată ieri, se spune că 10% din populaţia municipiului Alexandria trăieşte în cartiere de locuinţe declarate în statisticile naţionale şi europene ca zone marginalizate. Conform notei, locuinţele modulare se vor adresa persoanelor din două blocuri cons­truite în anul 1967, imobile care se află într-o stare improprie pentru a fi locuite. În document se spune că în cele două blocuri cu 102 unităţi locative îşi au domiciliul persoane cu handicap, persoane vârstnice sau persoane de etnie romă fără loc de muncă. Blocurile sunt catalogate ca având un risc foarte ridicat de prăbuşire în caz de cutremur şi de aceea ar trebui reabilitate.

După consolidare şi reabilitare, persoanele respective se vor muta înapoi în cele două blocuri, iar locuinţele modulare vor fi păstrate pentru a fi folosite în alte situaţii de urgenţă.

Se pare că, până acum, persoanele care au ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman (printre care se numără şi Liviu Drag­nea) şi cele care au ocupat funcţia de primar al municipiului Alexandria nu au găsit sursele de finanţare necesare pentru realizarea unui astfel de proiect.

Acum le-au găsit! Dar nu la Minis­terul Dezvoltării, unde vremelnic a fost şef tot Liviu Dragnea, ci direct din fondul de rezervă al Executivului, pentru că judeţul Teleorman a devenit o prioritate naţională în guvernarea PSD-ALDE.

Proiectul va duce la realizarea a 35 de containere tip apartament cu o suprafaţă construită de 30 mp pentru fiecare unitate locativă şi la 30 de garsoniere, cu o suprafaţă construită de 15 mp.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 4.032.495,00 lei.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Infosys deschide un centru de inovaţie digitală în Bucureşti
22 mar. L.A.


Finlanda va investiga telefoanele Nokia 3
22 mar. D.I.


Levi Strauss, evaluat la 6,6 miliarde de dolari în oferta publică iniţială
22 mar. A.V.


Ford extinde producţia de automobile electrice1
22 mar. E.O.


INVESTIŢIE DE 35.000 DE EUROPrimul Coffee Studio din Centrul Vechi, al 5-lea din întreaga ţară
21 mar. A.V.


UBER ŞI TAXIFY:Solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă
21 mar. I.M.


Spaţiile de co-living redefinesc conceptul de locuinţă pentru Generaţiile Millennials
21 mar. V.T.


CNAIR - măsuri pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii ale DN 73C
21 mar. T.V.


ÎN 2018:TAROM - taxe de 99,18 milioane lei la bugetul de stat
21 mar. T.I.


CU PRIVIRE LA ASPECTELE SEMNALATE DE MEMBRII USLM:Corpul de Control al ministrului Transporturilor - control la Metrorex
21 mar. T.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.