Proiectul trenului de mare viteză Bucureşti-Budapesta are probleme grave de fezabilitate

07 mar. 20:36 Miscellanea
M.D
Gara de Nord
Gara de Nord

Proiectul unei linii feroviare de mare viteză între Bucureşti şi Budapesta ar presupune costuri enorme şi trebuie realizat de la zero, nu pe infrastructura existentă la momentul actual în România, consideră Ionuţ Ciurea, relatează RFI România, vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură.

Expertul susţine că înainte de relizarea proiectului, este nevoie de un studiu de fezabilitate, prin intermediul căruia să se demonstreze de ce nu ar fi utilă o astfel de investiţie.

Ionuţ Ciurea se întreabă: "Din punctul nostru de vedere, acest proiect are grave probleme de fezabilitate. În primul rând, trebuie să ne uităm la costul investiţiei. Dacă vorbim de o linie într-adevăr de mare viteză, pentru că ceea ce se construieşte acum pe Coridorul IV nu este cale ferată de mare viteză, adică viteza de proiectare este de 160 km/h, viteza maximă cu care ar trebui să meargă trenurile. Dacă ne uităm la ceea ce se doreşte, cel puţin declarativ, să se facă între Cluj şi Budapesta într-o primă fază, linie de mare viteză, asta înseamnă 200 km/h şi mai mult. Nu ne este clar de unde sunt atât de mulţi pasageri, care ar folosi această conexiune şi de ce am folosi un tren de mare viteză să mergem de la Cluj la Budapesta şi n-am folosi avionul?"


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Un nou cutremur în judeţul Buzău
20 iun. M.D.


Băuturile energizante, ţinute la distanţă de minori
20 iun. O.D.


Protest la Cluj-Napoca 3
19 iun. V.D.


Ungaria va taxa ONG-urile care sprijină imigranţii
19 iun. V.D.


Coreea de Sud şi SUA suspendă exerciţiile militare
19 iun. Raluca Găină


Restricţii pe sensul către litoral al Autostrăzii Soarelui
19 iun. Raluca Găină


CAZUL COLECTIVPlângeri penale analizate după doi ani
19 iun. George Marinescu


Gonen Segev inculpat de spionaj
18 iun. Raluca Găină


Primarul Capitalei, salariu de aproape 10.000 de lei 1
18 iun. A.M.


Wess Mitchell: Românii sunt curajoşi în apărarea libertăţilor
18 iun. Raluca Găină

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.