Protestele angajaţilor din penitenciare continuă

06 aug. 2018 Miscellanea
A.M.
(sursa foto: Twitter)
(sursa foto: Twitter)

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă că protestele angajaţilor din penitenciare continuă, membrii de sindicat intră vineri în grevă japoneză, urmează proteste în stradă şi blocarea activităţii, luni urmând să aibă loc o nouă rundă de discuţii pe tema problemelor semnalate de sindicalişti, transmite Agerpres.

"Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că protestele angajaţilor din penitenciare continuă conform calendarului anunţat, la 10 august membrii de sindicat urmând a intra în grevă japoneză. Majoritatea celor 31 de sindicate afiliate au notificat conducerile penitenciarelor în legătură cu refuzul de a efectua ore suplimentare şi au depus sesizări împotriva ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plăţii orelor suplimentare şi a împuternicirilor, acţiunea urmând a fi finalizată la 10 august 2018. Luni, 6 august 2018, începând cu ora 10,00, Federaţia participă la o nouă rundă de discuţii pe tema problemelor din penitenciare împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor", se arată într-un comunicat al FSANP.

Potrivit sursei citate, rezultatul precedentelor discuţii cu ministrul Tudorel Toader şi reprezentanţii acestuia este "doar o listă lungă de promisiuni nerespectate", ceea ce a şi determinat declanşarea acţiunilor de protest, care vor continua până la "rezolvarea problemelor sesizate şi demiterea actualului ministru al Justiţiei".

FSANP reaminteşte că pe lista de revendicări se regăsesc condiţii de lucru mai bune. "Ministrul Justiţiei a promis acum un an standarde privind condiţiile de lucru în penitenciare şi un plan multianual de investiţii, dar nu s-a ţinut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiţii a fost redus la jumătate", se menţionează în comunicat.

Potrivit comunicatului, stoparea "împuternicirilor ilegale" reprezintă o altă solicitare a sindicaliştilor. "Cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior şi încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depăşirea limitei de un an permisă de lege. Chiar directorul general al ANP, Marian Dobrică, este de mai bine de 2 luni ilegal împuternicit".

Sindicaliştii mai solicită eliminarea discriminărilor salariale şi aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare. "Cerem aplicarea legii cadru a salarizării (L153/2017) şi pentru personalul din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională începând cu octombrie 2018. (...) Cerem Ministerului Justiţiei să includă şi observaţiile sindicatelor în proiectele transmise, prin forţarea procedurii de avizare, la Parlament", a mai precizat FSANP.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Transgaz împrumută 300 milioane lei de la Banca Transilvania pentru finanţarea necesarului de capital de lucru
16 iul. A.B


Doi clienţi şi trei angajaţi World Class România, infectaţi cu covid
16 iul. A.P.


Un bărbat infectat cu covid a murit după ce a refuzat internarea
16 iul. A.P.


Măsurile de restricţie care se menţin după 17 iulie
16 iul. A.P.


Primăria Iaşi a girat lansarea unui volum care include texte conspiraţioniste
16 iul. A.P.


Italia ar putea interzice intrarea românilor în ţară
16 iul. A.P.


Tătaru, despre o eventuală revenire la starea de urgenţă: "În acest moment nu e cazul"
16 iul. A.B


"The Michelle Obama Podcast", va fi lansat de Spotify la finalul lunii iulie1
16 iul. A.B


USR a depus şapte proiecte de lege pentru debirocratizare şi transparentizarea activităţii statului
16 iul. A.B


Aplicaţia TikTok, amendată de Coreea de Sud pentru încălcarea confidenţialităţii datelor
16 iul. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.