Protestele Black Lives Matter s-au extins şi în Franţa 1

02 iun. 08:16 Internaţional
S.B.
Protestele Black Lives Matter s-au extins şi în Franţa

Câteva zeci de protestatari purtând pancarte au îngenuncheat în tăcere luni, în faţa ambasadei americane la Paris, în semn de solidaritate cu soarta afro-americanului George Floyd, a cărui moarte în mâinile poliţiei a stârnit săptămâna trecută un val de revolte în Statele Unite, potrivit Hotnews.

Cei mai mulţi protestatari erau îmbrăcaţi în negru şi purtau măşti de protecţie împotriva noului coronavirus. Manifestanţii ţineau pancarte pe care se putea citi: "Rasismul ne sufocă", "Dreptate pentru Floyd" şi "Nu pot respira", ultimele cuvinte rostite de Floyd în timp ce un poliţist alb îi apăsa pe gât cu genunchiul.

"George Floyd a fost o victimă a unei crime rasiste, un omor rasist în SUA de către un poliţist", a declarat Dominique Sopo, liderul organizaţiei franceze anti-rasiste SOS Racisme, care a ajutat la organizarea protestului din Paris.

Într-o declaraţie, organizatorii au cerut o solidaritate largă în rândul acestor organizaţii anti-rasiste din Franţa pentru a denunţa o crimă care "din păcate" este ceva obişnuit în SUA. "Totodată, solicităm cea mai mare fermitate în Franţa, inclusiv la nivel de stat, unde au fost raportate recent acte de rasism în rândul poliţiei", se arată în declaraţie. După mai puţin de o oră, protestatarii au fost escortaţi în mod paşnic de poliţişti din perimetrul ambasadei americane la Paris.


Opinia cititorului: 1
1.   E clar ca...
mesaj trimis de Cristian în data de 02.06.2020, 10:03

E clar ca... ONG-urile lu Soros sunt puse pe treaba... Azi discutia este despre Floyd, maine ar putea fi despre mancare si somaj.. Sa nu cumva sa fie vorba de o noua Revolutie Socialista din octombrie 1917.. ca si aia a inceput tot in mai si a fost definitivata in octombrie de francmasonerie.

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Românii dau Bulgaria şi Grecia pe vacanţele în ţara noastră1
16 iul. A.B


Cartelurile columbiene impun reguli radicale anti-covid, în zonele controlate de acestea
16 iul. A.P.


Summitul european pentru relansarea economiei afectate de coronavirus: actori, mize, blocaje şi şantaje
16 iul. A.B


MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:" Fondurile europene reprezintă una dintre puţinele locomotive de dezvoltare a României"1
16 iul. A.B


India a reimpus carantina
16 iul. A.P.


Wall Street a deschis în scădere
16 iul. A.P.


Italia interzice intrările din Serbia, Kosovo şi Muntenegru din cauza coronavirusului
16 iul. G.U.


Bursele asiatice au închis în depreciere
16 iul. A.P.


CJUE invalidează acordul privind transferul de date personale între UE şi SUA
16 iul. G.U.


Bursele europene au deschis în teritoriu mixt
16 iul. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.