RADIOCOM: "Nu vom face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii"

25 sep. 2017 Companii-Afaceri
RAMONA RADU
RADIOCOM: "Nu vom face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii"

SNR a trecut pe profit în primul semestru al acestui an 

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii SA (SNR), companie cunoscută şi sub denumirea "Radiocom", nu va face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), ne-a declarat, recent, domnul Eugen Brad, directorul general al companiei.

"Societatea Naţională de Radiocomunicaţii nu se regăseşte printre companiile menţionate în Anexa 1 a proiectului de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), propuse să contribuie la capitalul social iniţial al acestuia", ne-a precizat domnia sa.

Directorul general al SNR ne-a spus că unul dintre obiectivele strategice al companiei vizează consolidarea poziţiei în segmentul de broadcasting, prin implementarea tehnologiei DVB-T2 (televiziune digitală) şi operarea în condiţii comerciale a multiplexelor digitale.

SNR a înregistrat, în primul semestru al acestui an, un profit net de 13.804.798 lei, faţă de o pierdere de 7.050.579 lei în acelaşi interval din 2016, ne-a mai spus domnul Brad, adăugând că, la data de 30.06.2017, compania a raportat o cifră de afaceri netă de 140.431.778 lei, în creştere faţă de primul semestru al anului trecut, când atingea 122.770.929 lei.

Totodată, domnia sa ne-a precizat că SNR avea 1.345 de salariaţi la sfârşitul lunii iunie a anului curent, faţă de 1.400 la finele primului semestru din 2016.

În urma celor patru licitaţii organizate de ANCOM până în prezent, au fost alocate trei multiplexuri naţionale către SNR, compania câştigând multiplexul acordat condiţionat "free to air" şi alte două multiplexuri din banda UHF.

Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, apobată de Guvern, prevede că acordarea multiplexurilor se face prin licitaţie, iar multiplexurile se acordă pe o perioadă de 10 ani.

Taxa minimă de licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitaţiei pentru fiecare din cele două multiplexuri naţionale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale şi locale aceasta variază între 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ şi 10.000 euro.

În luna iunie, a anului 2015, Radiocom anunţa că a început etapa de testare a implementării televiziunii digitale în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Platforma Flickr a fost achiziţionată de SmugMug
22 apr. V.D.


Alvogen anunţă că se retrage din Europa de Est
21 apr. D.I.


Rompetrol Rafinare a prelungit un credit de 360 milioane de dolari
20 apr. D.I.


Şantierul Naval Constanţa a încheiat un acord de asociere cu Naval Group din Franţa
20 apr. D.I.


Air France negociază cu salariaţii încheierea grevei
20 apr. D.I.


TRANSGAZ A PIERDUT LICITAŢIAGrecia a acceptat oferta consorţiului condus de Snam pentru DESFA
20 apr. V.D.


ANCOM: Tarifele pentru portarea numerelor de telefon scad de până la 2,6 ori
20 apr.


BOGDAN CHIRIŢOIU:"2018 va fi un an foarte interesant pe zona ajutoarelor de stat"
20 apr. EMILIA OLESCU


STUDIU ESOP CONSULTING:"Birourile cu suprafeţe între 1.000-3.000 mp, cele mai închiriate, în 2017"
20 apr. R.R.


ÎN URMA INVESTIGAŢIEI EFECTUATEConsiliul Concurenţei recomandă reducerea tarifelor la electricitate
20 apr. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.