RADIOCOM: "Nu vom face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii"

25 sep. 2017 Companii-Afaceri
RAMONA RADU
RADIOCOM: "Nu vom face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii"

SNR a trecut pe profit în primul semestru al acestui an 

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii SA (SNR), companie cunoscută şi sub denumirea "Radiocom", nu va face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), ne-a declarat, recent, domnul Eugen Brad, directorul general al companiei.

"Societatea Naţională de Radiocomunicaţii nu se regăseşte printre companiile menţionate în Anexa 1 a proiectului de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), propuse să contribuie la capitalul social iniţial al acestuia", ne-a precizat domnia sa.

Directorul general al SNR ne-a spus că unul dintre obiectivele strategice al companiei vizează consolidarea poziţiei în segmentul de broadcasting, prin implementarea tehnologiei DVB-T2 (televiziune digitală) şi operarea în condiţii comerciale a multiplexelor digitale.

SNR a înregistrat, în primul semestru al acestui an, un profit net de 13.804.798 lei, faţă de o pierdere de 7.050.579 lei în acelaşi interval din 2016, ne-a mai spus domnul Brad, adăugând că, la data de 30.06.2017, compania a raportat o cifră de afaceri netă de 140.431.778 lei, în creştere faţă de primul semestru al anului trecut, când atingea 122.770.929 lei.

Totodată, domnia sa ne-a precizat că SNR avea 1.345 de salariaţi la sfârşitul lunii iunie a anului curent, faţă de 1.400 la finele primului semestru din 2016.

În urma celor patru licitaţii organizate de ANCOM până în prezent, au fost alocate trei multiplexuri naţionale către SNR, compania câştigând multiplexul acordat condiţionat "free to air" şi alte două multiplexuri din banda UHF.

Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, apobată de Guvern, prevede că acordarea multiplexurilor se face prin licitaţie, iar multiplexurile se acordă pe o perioadă de 10 ani.

Taxa minimă de licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitaţiei pentru fiecare din cele două multiplexuri naţionale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale şi locale aceasta variază între 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ şi 10.000 euro.

În luna iunie, a anului 2015, Radiocom anunţa că a început etapa de testare a implementării televiziunii digitale în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

ANRM ŞI MFP NU DEŢIN INFORMAŢII CONCLUDENTELegea offshore, un proiect controversat
19 oct. GEORGE MARINESCU


NOVEL RESEARCH:Contrabanda cu ţigări - în scădere, în luna septembrie
19 oct. Emilia Olescu


Vacanţe şi maşini, plătite cu bitcoin
19 oct.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / IULIU MOLDOVEANU, ASOCIAŢIA CLUBUL ROMÂN DE MOBILĂ:"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a duce industria mobilei pe piaţa rusă"
19 oct. A.T.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / LIVIU SIMION, VICEPREŞEDINTE UGIR:"Îmi doresc ca relaţiile între companiile din Rusia şi România să fie mai puternice"
19 oct. R.R.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / DOREL PARASCHIV, ASE:"Ne propunem să furnizăm absolvenţi care să răspundă nevoilor mediului de afaceri"
19 oct. A.T.


CORESPONDENŢĂ DIN TUNISIATunisia reintră în ofertele de pe piaţa românească
19 oct. Adelina Toader


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / VARUJAN PAMBUCCIAN, DEPUTAT:"Ne confruntăm cu patru domenii tehnologice care deja schimbă lumea"
19 oct. EMILIA OLESCU


Petrolexportimport intră în faliment
19 oct. A.I.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / VIOREL MARIAN PANĂ, FOST PREŞEDINTE BVB:"Este necesară stabilirea unei agende strategice româno-ruse"
19 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.