RADU HANGA, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI:

"Ne aşteptăm să vedem cel puţin 20 de companii venind către BVB, anul acesta" 4

22 ian. Piaţa de Capital
A.I.
Radu Hanga
Radu Hanga

Cel puţin 20 de companii sunt aşteptate să vină la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în acest an, fie prin listare de acţiuni fie de obligaţiuni, a spus ieri Radu Hanga, preşedintele operatorului pieţei noastre de capital, în cadrul conferinţei de presă ce a marcat intrarea la tranzacţionare a acţiunilor MAM Bricolaj (MAM), în piaţa AeRO.

Radu Hanga a declarat: "Pentru noi bursa, evenimenul de astăzi (n.r. ieri) este un prim pas în acest an care ne confirmă, după doi ani foarte buni, faptul că mergem în direcţia bună din punctul de vedere al finanţării companiilor româneşti, atât cu equity (n.r. capital) cât şi cu finanţare sub formă de datorie (n.r. obligaţiuni). În ultimii doi ani am avut peste 35 de emisiuni de acţiuni, obligaţiuni, finanţări pentru companii sau pentru Statul Român, în valoare totală de peste două miliarde de euro şi ne aşteptăm ca acest proces să continue. Din informaţiile publice disponibile, ne aşteptăm ca anul acesta să vedem cel puţin 20 de companii venind către Bursa de Valori Bucureşti, fie prin listare de acţiuni fie de obligaţiuni".

De asemenea, preşedintele BVB a spus că se aşteaptă ca Statul să continue procesul de finanţare prin intermediul bursei, prin emisiuni de titluri de stat listate. "Din punctul de vedere al evoluţiei pieţei, am închis 2020 foarte bine, indicele BET-Total Return, care include şi dividendele plătite de companii, încheind anul cu o creştere de aproximativ 3%. Anul acesta avem deja un plus de 5% şi tendinţele rămân pozitive", a spus Radu Hanga, adăugând: "Dacă ne uităm la dinamica din sectorul bancar din punctul de vedere al creşterii depozitelor şi dacă ne uităm la nivelul scăzut al dobânzilor, care ne aşteptăm să se menţină, toate acestea ne creează convingerea că trendul pe care se înscrie acum piaţa de capital va rămâne pozitiv".

Anul trecut, trei noi companii, Norofert, Holde Agri Invest şi 2Performant, au venit cu acţiuni la BVB, în Piaţa AeRO, în timp ce pe Segmemtul Multilateral de Tranzacţionare au venit cu obligaţiuni nouă emitenţi noi.

Printre numele care se anunţă în acest an se numără Star Residence Invest, companie pentru ale cărei acţiuni BRK Financial Group a intermediat un plasament privat în decembrie anul trecut, şi care va fi primul REIT de la bursa noastră. Agroland Business System sau Safetech Innovations, companii ce au derulat plasamente private prin Tradeville, sau Vifrana, emitent ce a realizat un plasament privat prin Goldring. Toatea acestea sunt alte companii ale căror acţiuni sunt deja înregistrate în sistemul BVB.

Ieri, au intrat la tranzacţionare acţiunile retailerului de materiale de construcţii MAM Bricolaj, după ce în septembrie anul trecut compania derulase un plasament privat prin care a atras 8,5 milioane lei. Operaţiunea a fost intermediată de Tradeville.


Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 22.01.2021, 10:34

mai lucrati va rog la criteriile de transfer din piata AeRo in indicii reprezentativi - e nevoie sa populam mai intens indicii importanti cu jucatori din piata AeRO

Trebuie sa se vada o tendinta de ascensiune din liga mica in liga mare !  

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 22.01.2021, 11:25

uneori vizibilitatea atrage capital, nu intotdeauna capitalul determina vizibilitatea!

Dati vizibilitate celor mai mari dintre cei mici (cei din AeRo) !  

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 22.01.2021, 10:45

AeRO poate reprezenta un motor important de dezvoltare a bursei. Pana acum nu s-a intamplat mare lucru, dar ceva semne bune sunt.

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 22.01.2021, 13:49

imi si imaginez o inghesuiala de companii pe bvb ca o sa ii tina la coada pt listare si bonduri :)

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

ÎN ANUL 2020ALRO a înregistrat un profit net de 329 milioane de lei
26 feb. J.P.


ANALIZĂ XTB:Preţul acţiunilor Tesla a crescut în 2020 cu peste 730%1
26 feb.


DE LA 1 MARTIE:Persoanele fizice pot investi în titluri de stat TEZAUR şi FIDELIS
26 feb. A.P.


ÎN ANUL 2020Medlife a înregistrat o cifră de afaceri de 1,214 milioane lei1
26 feb. G.U.


ÎN ANUL 2020Sphera Franchise Group înregistrează vânzări consolidate de 710,8 milioane lei1
26 feb. G.U.


Indicii BVB au deschis în scădere
26 feb. A.B.


PENTRU ANUL TRECUTPurcari - profit net de 60,4 milioane lei, cu 49% peste cel din 20191
26 feb. G.U.


ÎN 2020Erste Group obţine un profit net de 783 milioane de euro1
26 feb. G.U.


OPINIIMai mulţi investitori la BVB. Cum îi păstrăm, cum îi înmulţim?3
26 feb. Cristian Dogaru


BVBZi de revenire pentru BET, după corecţia din ultimele sesiuni
26 feb. M.G.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.