RAPORT KASPERSKY:

Jumătate din incidentele de securitate din reţelele industriale, din cauza angajaţilor

22 aug. 2019 Companii
F.A.
Jumătate din incidentele de securitate din reţelele industriale, din cauza angajaţilor

Greşelile angajaţilor s-au aflat în spatele a 52% dintre incidentele care au afectat tehnologiile operaţionale şi sistemele industriale de control (OT/ICS), în cursul anului trecut, la nivel mondial, reiese dintr-un raport privind starea securităţii cibernetice industriale, publicat, ieri, de Kaspersky şi preluat de Agerpres.

Conform sursei citate, patru din cinci organizaţii (81%) consideră că digitalizarea reţelei operaţionale este importantă sau foarte importantă pentru acest an, în timp ce 87% dintre cei ches-tionaţi confirmă faptul că securitatea cibernetică OT/ICS devine o prioritate pentru companiile industriale pe care le reprezintă.

Cu toate acestea, doar puţin peste jumătate dintre companii (57%) au un buget alocat pentru securitate cibernetică industrială.

De asemenea, în aproape jumătate dintre companii (45%), angajaţii res-ponsabili cu securitatea infrastructurii IT supraveghează şi securitatea reţelelor OT/ICS, adăugând această sarcină la responsabilităţile lor de bază.

Reprezentanţii Kaspersky subliniază: "O astfel de abordare poate avea riscuri de securitate: deşi reţelele operaţionale şi cele corporate sunt din ce în ce mai conectate, specialiştii pe fiecare dintre acestea pot avea abordări (37%) şi obiective (18%) diferite atunci când vine vorba de securitate cibernetică. În afară de stimularea tehnică şi de creşterea conştientizării privind securitatea cibernetică industrială, organizaţiile trebuie să ia în considerare o protecţie specifică pentru zona IT industrială, care poate deveni conectată extern: aproape jumătate dintre companii (41%) sunt gata să-şi conecteze reţeaua OT/ICS la cloud".

La nivel de angajaţi, cercetarea de specialitate arată că mai mult de jumătate dintre aceştia (52%) s-au aflat în spatele a 52% dintre incidentele care au afectat tehnologiile operaţionale şi sistemele industriale de control.

Referitor la siguranţa reţelelor indus-triale, Kaspersky anunţă că are un portofoliu dedicat de soluţii şi servicii care abordează provocările cu care se confruntă organizaţiile industriale. Astfel, Kaspersky Industrial CyberSecurity îmbină protecţia endpoint şi a reţelelor industriale, pentru a face faţă ameninţărilor la nivel de operator şi de reţea în mediile ICS, cu servicii avansate de informaţii despre ameninţări şi reacţie imediată la incidente.

În plus, compania organizează cursuri de formare si are un program de conştientizare, special conceput pentru experţii din domeniul securităţii cibernetice şi managerii OT sau operatorii ICS.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

16 asociaţii critică Apple pentru noua politică pop-up de urmărire a utilizatorilor
04 iul. A.P.


Impact Developer & Contractor a finalizat programul de rascumparare demarat în 2019
03 iul. M.G.


SIF Transilvania vrea înlocuirea conducerii de la THR Marea Neagră şi modificarea formei de administrare
03 iul. M.G.


Daimler va prelua 3% din producătorul chinez de baterii Farasis Energy
03 iul. G.U.


Google este investigată de UE din cauza unei achiziţii de 1,87 miliarde euro
03 iul. G.U.


Boeing nu va mai produce modelul 747 Jumbo Jet
03 iul. S.B.


Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii
03 iul. G.U.


Mark Zuckerberg nu cedează în faţa boicotului2
03 iul. S.B.


Apple lansează un site pentru Apple Card
03 iul. S.B.


Facebook va încuraja purtarea măştilor în aplicaţiile sale1
03 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.