RAPORT:

Trei sferturi dintre companii vor să recruteze între 3 şi 10 interni în cursul acestui an

03 aug. 2015 Companii-Afaceri
Elena Deacu

Un procent de 75% dintre companii vor să recruteze între 3-10 interni în cursul acestui an, iar peste 70% dintre tinerii care sunt selectaţi pentru un internship/trainee primesc propuneri în vederea ocupării unei poziţii permanente în cadrul companiei la finalul programului, reiese din Raportul privind Piaţa forţei de Muncă în 2015.

Potrivit unui comunicat remis luni Agerpres, remuneraţia studenţilor la primul lor job diferă considerabil.

"39% dintre absolvenţii promoţiilor anterioare au declarat că la primul job full-time au avut un salariu net cuprins între 150 şi 250 de euro, 23% dintre ei între 250 - 350 de euro, în timp ce 19% au avut salarii peste 350 de euro, iar 16% salarii sub 150 de euro. În plus, tinerii primesc din partea companiei o serie de alte extra-beneficii, printre care cele mai frecvente sunt: zilele de concediu, bonurile de masă, asigurările medicale, training-uri şi cursuri de specializare, burse de studiu, vacanţe plătite", reiese din raportul realizat de Hipo.ro.

În document se precizează, totodată, faptul că absolvenţii pot participa, până pe 17 august 2015, la Târgul virtual Hipo.ro - un proiect online de recrutare adresat studenţilor şi masteranzilor care finalizează studiile şi vor să se angajeze în această vară.

"Cei care vizitează pagina dedicată evenimentului pot aplica la peste 600 de joburi entry-level, programe de internship şi stagii de practică. Conform unui studiu realizat de Hipo.ro în 2015, a reieşit că 39% dintre absolvenţii promoţiilor anterioare au avut la primul job full-time un salariu net cuprins între 150 - 250 de euro", se precizează în comunicat.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Compania Google, amendată cu 4,34 de miliarde de euro
18 iul. V.D.


Swatch a înregistrat vânzări record în primul semestru
18 iul. V.D.


Dotări noi pentru Ministerul de Interne
18 iul. G.M.


ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUIVola.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 4,2 milioane de euro
18 iul.


Legume din apă, seră hidroponică de 700.000 de euro2
18 iul. O.D.


EY România: Eliminarea creditului fiscal din Legea offshore pune piedici în continuarea investiţiilor
18 iul.


REPORTAJCu trenul se poate rata chiar şi întâlnirea cu... moartea!12
18 iul. Dan Nicolaie


ROPEPCA:"Cea mai bună soluţie pentru gazele autohtone, Guvernul să motiveze industria să investească în prelucrare"
18 iul.


RAPORT IEA PENTRU 2017:Investiţiile în electricitate le-au depăşit pe cele în petrol şi gaze pentru al doilea an consecutiv
18 iul.


Varta, buget de 150 de milioane euro pentru extinderea producţiei
18 iul. Ovidiu VRÂNCEANU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.