RAPORT:

Trei sferturi dintre companii vor să recruteze între 3 şi 10 interni în cursul acestui an

03 aug. 2015 Companii-Afaceri
Elena Deacu

Un procent de 75% dintre companii vor să recruteze între 3-10 interni în cursul acestui an, iar peste 70% dintre tinerii care sunt selectaţi pentru un internship/trainee primesc propuneri în vederea ocupării unei poziţii permanente în cadrul companiei la finalul programului, reiese din Raportul privind Piaţa forţei de Muncă în 2015.

Potrivit unui comunicat remis luni Agerpres, remuneraţia studenţilor la primul lor job diferă considerabil.

"39% dintre absolvenţii promoţiilor anterioare au declarat că la primul job full-time au avut un salariu net cuprins între 150 şi 250 de euro, 23% dintre ei între 250 - 350 de euro, în timp ce 19% au avut salarii peste 350 de euro, iar 16% salarii sub 150 de euro. În plus, tinerii primesc din partea companiei o serie de alte extra-beneficii, printre care cele mai frecvente sunt: zilele de concediu, bonurile de masă, asigurările medicale, training-uri şi cursuri de specializare, burse de studiu, vacanţe plătite", reiese din raportul realizat de Hipo.ro.

În document se precizează, totodată, faptul că absolvenţii pot participa, până pe 17 august 2015, la Târgul virtual Hipo.ro - un proiect online de recrutare adresat studenţilor şi masteranzilor care finalizează studiile şi vor să se angajeze în această vară.

"Cei care vizitează pagina dedicată evenimentului pot aplica la peste 600 de joburi entry-level, programe de internship şi stagii de practică. Conform unui studiu realizat de Hipo.ro în 2015, a reieşit că 39% dintre absolvenţii promoţiilor anterioare au avut la primul job full-time un salariu net cuprins între 150 - 250 de euro", se precizează în comunicat.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Piaţa IT din România a crescut cu 14-15%, anul trecut
24 apr. A.G.


Preluarea A&D Pharma de către Glebi Holdings a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
24 apr.


INVESTIŢIE DE 20 DE MILIOANE DE EURO LA TÂRGOVIŞTEAnsamblul rezidenţial Class Park va fi gata în 2021
24 apr. R.R.


PENTRU EXTINDEREA REŢELEI SUBTERANE DE FIBRĂ OPTICĂ,Netcity Telecom a luat o facilitate de credit de 10 milioane euro
24 apr. C.P.


UN NOU IMPAS ÎN DERULAREA CONTRACTULUI DE TERMINALE LOTERISTICEPeste jumătate din managerii zonali ai Loteriei refuză să recepţioneze noile echipamente
24 apr. Ancuţa Stanciu


PENTRU 2018,Magazinul de echipamente sportive "Maia Outdoor" vizează afaceri mai mari cu 30%
24 apr. A consemnat ADELINA TOADER


PENTRU ASIGURAREA UNEI SALARIZĂRI ECHITABILE ÎN SISTEMUL SANITAR,Sanitas: "Legea salarizării ar trebui obligatoriu completată şi îmbunătăţită"
24 apr.


ANRE, ANRM şi ACROPO, interpelate cu privire la bugetele de salarii
24 apr. A.A.


"Conted" Dorohoi îşi propune să treacă pe profit, anul acesta
24 apr. A.A.


RAPORT 2017THR Marea Neagră se va orienta către turismul balnear şi de agrement
24 apr. A.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.