RĂZVAN CUC, PSD:

''Incompetenţa Guvernului pune România pe butuci'' 6

26 ian. 11:14 Politică
G.U.
''Incompetenţa Guvernului pune România pe butuci''

Senatorul PSD de Neamţ Răzvan Cuc a acuzat, astăzi, Guvernul că duce România într-o direcţie greşită şi a subliniat că nici până la această oră nu a fost stabilit un buget de stat, iar programul de vaccinare nu funcţionează cum trebuie, informează Agerpres.

"Incompetenţa Guvernului pune România pe butuci! Doar câteva lucruri simple şi clare avea de făcut cabinetul Cîţu de la instalare: bugetul de stat, programul de vaccinare şi un program de măsuri pentru relansarea economică a României. Toate acestea fiind la îndemna premierului liberal, venit după un an de guvernare liberală în care a fost ministru al finanţelor. Guvernul a ratat, cu succes, toate temele", a scris, pe Facebook, fostul ministrul al Transporturilor din guvernarea PSD.

Parlamentarul social-democrat a adăugat că, deşi nu există un buget de stat pentru anul în curs, Guvernul a dat ordonanţe care plafonează salariile, notează sursa citată.

Totodată, senatorul Răzvan Cuc a subliniat că vaccinarea împotriva COVID-19 are sincope.

"Nimeni nu ştie nimic despre bugetul pe 2021, în schimb toată lumea vede bătălia pentru împărţirea puterii. Programul de vaccinare merge greu, iar guvernul schimbă criteriile de vaccinare din mers. Au apărut peste rând 'lucrătorii esenţiali', iar vârstnicii, bolnavii cronici sau profesorii au mari dificultăţi să se înscrie în program ca să se vaccineze. Doar 6,28% din totalul de 3,6 milioane de persoane în vârstă de peste 65 de ani au reuşit să se înscrie în a doua etapă de vaccinare, etapă care le viza cu prioritate pe acestea", a mai spus Răzvan Cuc.

El a precizat că România a fost între ultimele ţări din UE la ajutorul acordat firmelor româneşti în pandemie.

"Toate statele europene au injectat bani în economie. Guvernul României a acordat economiei, în 2020, cel mai redus sprijin dintre ţările din Europa Centrală şi de Est, aproximativ 4% din PIB (raport al agenţiei de rating Moody's). Liberalii au promis şi s-au bâlbâit mult, dar au făcut foarte puţin. Iar acest ajutor scăpat către firme se întoarce acum împotriva acestora: guvernul obligă firmele să plătească impozite pe ajutorul primit în pandemie. România, cu acest Cîţu ministru al finanţelor, a ajuns la un deficit de 10% din PIB şi împrumuturi de 35 de miliarde de euro. Nimeni nu ştie unde sunt banii împrumutaţi", a mai punctat Răzvan Cuc.

Fostul ministru al Transporturilor a avertizat că România riscă să piardă 30,4 miliarde de euro, bani europeni pentru Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), informează Agerpres.

"Planul a fost făcut de guvernul Orban şi a fost respins de Comisia Europeană. Vă reamintesc faptul că acest Cîţu era ministru al finanţelor în acel guvern, avea putere de decizie, nu era vreun anonim băgător de seamă! Guvernul Cîţu se îndreaptă cu paşi repezi spre titlul de cel mai incompetent guvern din istoria ultimilor 30 de ani. Mai are cineva vreo îndoială că ar fi altfel?", a conchis Cuc.


Opinia cititorului: 6
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2021, 13:02

bai , prostule , nu e vorba de incompetenta aici , ci de hotie ! nu o tot mai zguduiti atita cu incompetenta ! eu daca iti fur bani din buzunar , sint incompetent ? prostule ! si mai e vorba si de impotenta voasta , carpelor ce sinteti ! psd-pdl-usr , aceiasi mizerie !

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2021, 14:49

Incompetenta opozitiei este pe masura incompetentei guvernului.S-au aciuat sus la conducerea tarii cei mai incompetenti si corupti cetateni.

2.   Cucu!
mesaj trimis de vlad tepes în data de 26.01.2021, 16:51

Le-a sunat ceasul cu Cuc, hienelor bezmetice de la guvernare!

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2021, 16:52

La falcile care le ai competenta ta e la haleala

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2021, 17:28

mai bine taceai ,cum ai facut si cand ati fost la guvernare, rahatul in care suntem se datoreaza in mare parte competentei voastre, dar voi in idiotenia voastra chiar credeti ca ati facut bine ce ati facut

5.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2021, 20:09

Mai Cuc mai te-ai trezit vorbind ? Uita-te la fata ta rotunda esti omul care nu ai voie sa vorbesti decat despre PSD Giurgiu de unde esti. In rest nu te duce capul mai biatule si vorbesti prostii..

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CÎŢU:"Strategia României privind pandemia este foarte bună"
26 feb. J.P.


CÎŢU:"Vreau ca bugetul să iasă din Parlament cum a fost aprobat în Guvern"
26 feb. J.P.


FLORIN CÎŢU: "Nu poţi să vorbeşti în acest moment despre un paşaport de vaccinare, este prematur"1
26 feb. J.P.


CIOLACU:"Planul Biden de scoatere a Americii din criză este similar cu măsurile propuse de PSD"1
26 feb. J.P.


VIRGIL POPESCU:"Aştept cu interes factura lunii februarie să văd dacă promisiunile furnizorilor de energie sunt onorate"2
26 feb. J.P.


CÎŢU:"Vom adopta în Guvern o hotărâre privind acordarea a 21.600 de doze de vaccin Republicii Moldova"
26 feb. J.P.


Bugetul pe 2021, dezbătut de Comisiile de buget-finanţe
26 feb.


ŞEDINŢĂ CGMB:Suspendarea PUZ-urilor de sector şi audit pentru ultimii trei ani, pe ordinea de zi1
26 feb. G.U.


BODE:"Bugetul MAI pentru 2021 este cel mai mare buget al ministerului din ultimii cinci ani"2
26 feb. A.P.


CÎŢU:"Anul acesta nu este nimeni dat afară, toată lumea îşi primeşte sporurile"11
26 feb. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.