RĂZVAN ROTARU DEPUTAT PSD:

"Consider că a venit timpul să reacţionăm din punct de vedere instituţional şi să închidem o dată pentru totdeauna subiectul autonomiei" 2

09 ian. 11:00 Miscellanea
Vlad Dobrea
Sursa foto:(Facebook)
Sursa foto:(Facebook)

Deputatul PSD Răzvan Rotaru îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis organizarea cât mai rapidă a unui referendum pe tema autonomiei locale, în urma rezoluţiei semnate de organizaţiile politice maghiare.

"Consider că a venit timpul să reacţionăm din punct de vedere instituţional şi să închidem o dată pentru totdeauna subiectul autonomiei solicitate în fiecare an de către cei care pretind că reprezintă etnicii maghiari din România. De aceea, consider că este oportun să se declanşeze imediat procedurile pentru organizarea unui referendum pe tema autonomiei, la care să participe şi să răspundă toţi cetăţenii români din toată România şi din diaspora, nu doar din anumite judeţe, aşa cum îşi doresc anumiţi politicieni. În urma rezultatelor care se vor înregistra, vom vedea ce opinie au toţi locuitorii ţării, precum şi cei din străinătate cu drept de vot, iar apoi se va adopta o rezoluţie de către Parlamentul României şi se va termina definitiv cu acest subiect", a declarat Răzvan Rotaru, citat într-un comunicat.

Întrebările propuse de Răzvan Rotaru pentru referendum sunt următoarele:

1. Sunteţi de acord cu autonomia teritorială, locală şi culturală a etnicilor maghiari din România?

Da Nu

2. Sunteţi de acord cu eliminarea pragului electoral de 5% la nivel naţional pentru accesul fiecărui partid politic în Parlamentul României şi introducerea pragului electoral de 5% pentru fiecare partid politic în fiecare judeţ din ţară pentru accesul în Parlamentul României?

Da Nu

"Le voi propune colegilor de la toate partidele, atunci când începe sesiunea parlamentară la 1 februarie, să actualizăm legea electorală prin introducerea pragului electoral pentru fiecare partid în fiecare judeţ din ţară, astfel încât să avem o reprezentare cât mai fidelă a tuturor cetăţenilor în Parlamentul României. Cred că se impune să eliminăm o regionalizare a votului în care un partid regional care obţine un număr mic de mandate, dar depăşeşte pragul stabilit la nivel naţional, ajunge să decidă majoritatea parlamentară necesară formării guvernului. În aceste condiţii, partidul regional ajunge în poziţia de a impune anumite decizii politice contrare interesului general existent la nivel naţional. Cred că niciun cetăţean român nu îşi mai doreşte această situaţie", a subliniat deputatul PSD.

Deputatul este de acord cu punctul de vedere exprimat de preşedintele PSD, care a declarat că autonomia teritorială pentru Ţinutul Secuiesc este un lucru neconstituţional şi de neacceptat.

Formaţiunile politice maghiare din România - UDMR, PPMT şi PCM - au semnat, luni, la Cluj-Napoca, o declaraţie comună privind armonizarea conceptelor de autonomie, pentru a avea o poziţie comună pe viitor la orice dezbatere a subiectului, inclusiv în relaţia cu autorităţile române. Documentul vorbeşte despre trei tipuri de autonomie - teritorială, locală şi culturală -, pe care formaţiunile maghiare vor să le discute cu politicienii români pentru a fi "codificate din punct de vedere legislativ".

Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 09.01.2018, 12:31

Gargara cu piuneze pentru sclavii vostri de pe latrinele turnatorului felics !

Toti romanii rationali stiu CA COalitia psd -alde are nevoie de voturile udemeristilor ! 

Si da, sunteti toti o CACOFONIE si veti fi luati de guler mai devreme sau mai tarziu si azvarliti pe scari ; cu suturi prin partile dorsale ! Un singur exemplu :

voi chiar credeti ca romanii uita DEFRISARILE prin munti a coalitiei verestoy - hrebenciuc -ioan adam , puscariasul senator de la Brasov ?... 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 09.01.2018, 13:54

Foarte buna propunerea, sa se termine pentru totdeauna cu pretentiile absurde ale conducatorilor etniei magheare din ROMANIA. De fapt pentru aceste pretentii absurde-acum-vinovati sunt politicienii romani, incompetenti, de dupa 1990 - adevarate "cozi de topor" - in frunte cu cei din psd - alde - care au admis in decursul timpului multe cerinte - la care nu aveau dreptul - numai pentru a forma majoritati, cu scopul de a ramane la guvernare. Exemplul cel mai precnant, este cel al lui Dragnea si Tariceanu din 2017 si in prezent, in legatura cu liceul de confesiune din Tg.Mures si nu numai. Parlamentarii din Transilvania si din Banat - in primul rand - ar trebui sa se rusineze pentru faptul ca in fruntea Parlamentului si a Senatului sunt doi indivizi cu probleme penale si care sunt in stare sa vanda si tara, numai sa scape de problemele penale pe care le au.!

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

ÎN 2018:Comerţul online în România a crescut cu 30%
23 oct. V.D.


COALIŢIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI (CDR): Un sfert dintre copiii din România abandonează şcoala
23 oct. F.B.


Urmărit internaţional, prins de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud
23 oct. V.D.


VICEPREMIERUL VIOREL ŞTEFAN: Guvernul urmăreşte construirea unei bănci naţionale de sânge
23 oct. F.M.


UX Days, primul bootcamp de User Experience din România
23 oct. R.T.


Circulaţia trenurilor afectată, lucrări la infrastructura feroviară
23 oct. V.D.


ANALIZĂ:Italia găzduieşte cele 3 destinaţii turistice favorite ale românilor
23 oct. E.A.


SONDAJ: Şapte din zece români obişnuiesc să lucreze peste program
22 oct. M.F.


Protest spontan la Consiliului Local Ploieşti
22 oct. M.F.


Desecretizarea scrisorii de la CE privind legislaţia RCA ‒ solicitată
22 oct. M.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.