Regulamentul ASF ce facilitează serviciile de investiţii la distanţă a intrat în vigoare

26 iun. Piaţa de Capital
M.G.
Regulamentul ASF ce facilitează serviciile de investiţii la distanţă a intrat în vigoare

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în şedinţa din 5 iunie 2019 Regulamentul nr.5/2019 care stabileşte reguli şi proceduri cu privire la serviciile şi activităţile de investiţii, precum şi la serviciile auxiliare, potrivit unui comunicat al ASF. Regulamentul a fost publicat în Monisterul Oficial nr. 496/19 iunie 2019.

Dintre elementele de noutate, menţionăm introducerea de prevederi referitoare la posibilitatea suspendării, la cerere, pentru o perioadă de cel mult 24 de luni, a autorizaţiei SSIF; introducerea de prevederi referitoare la posibilitatea SSIF de a înfiinţa alte sedii secundare decât sucursalele şi agenţiile; revizuirea dispoziţiilor privind pres­tarea de servicii de investiţii la distanţă, inclusiv eliminarea prevederilor referitoare la obligativitatea semnăturii clientului în situaţia în care SSIF utilizează sisteme informatice care permit identificarea clientului.

"Regulamentul asigură alinierea legislaţiei secundare privind des­făşurarea serviciilor de investiţii la prevederile Legii nr. 126/2018, cu res­pectarea cerinţelor Directivei 2014/65/UE privind pieţele de instrumente financiare (MiFID II) şi a regulamentelor europene emise în aplicarea acesteia. De asemenea, acest regulament abrogă Regulamentul CNVM nr. 32/2006 privind serviciile de investiţii financiare, fiind eliminate din legislaţia secundară prevederile legale care sunt acoperite de regulamentele europene de aplicabilitate directă emise în baza MiFID II" arată comunicatul ASF.

Potrivit reglementatorului, Regulamentul cuprinde, în principal, prevederi privind procedura de acordare şi de retragere a autorizaţiei societăţilor de servicii de investiţii financiare, cerinţe organizatorice şi reguli de conduită aplicabile SSIF, aplicarea prevederilor art. 10 alin. (7) din Legea nr. 126/2018 privind fiducia şi alte activităţi, tranzacţiile în marjă, acordarea de credite şi împrumutul de instrumente financiare si prestarea serviciilor de investiţii de către persoanele prevăzute la art. 7 alin. (1) din Legea nr. 126/2018, respectiv persoanele exonerate opţional conform MiFID II.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 3,64 milioane la euro pe BVB
17 iul. I.A.M.


Indicii BVB au deschis în teritoriul pozitiv
17 iul. D.I.


BVBJumătate din rulaj, dat de transferurile cu acţiunile Banca Transilvania
17 iul. ANDREI IACOMI


Transgaz investeşte 64,3 milioane euro în modernizare staţiilor de comprimare Oneşti şi Siliştea
17 iul. VLAD DOBREA


Transelectrica vrea să-şi majoreze capitalul social cu 20 milioane de lei
17 iul. MIHAI GONGOROI


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 5,36 milioane la euro pe BVB
16 iul. M.I.


Indicii BVB au deschis în scădere
16 iul. I.M.A.


RAPORT PWC: Valoarea IPO-urilor lansate pe pieţele de capital din Europa a scăzut cu 47% în primul semestru
16 iul.


BVBBET la un nou maxim post-criză2
16 iul. Vlad Dobrea


ÎNTRE 8 ŞI 12 IULIEDigi şi-a răscumpărat acţiuni de aproape 1,3 milioane de lei
16 iul. ANDREI IACOMI

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.