RE/MAX ROMÂNIA:

Doar 30% dintre tranzacţiile din România sunt realizate cu implicarea unui agent imobiliar

Doar 30% dintre tranzacţiile din România sunt realizate cu implicarea unui agent imobiliar

Potrivit RE/MAX România, doar 30% dintre tranzacţiile din ţara noastră sunt realizate cu implicarea unui agent imobiliar. Comparativ, în SUA - modelul de top în segmentul intermedierilor imobiliare - peste 90% dintre tranzacţiile din piaţă sunt realizate printr-o agenţie imobiliară, iar aceasta se datorează sistemului de reprezentare exclusivă care este normat la nivelul întregii pieţe, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

Conform estimărilor, doar 15% dintre proprietăţile la vânzare pe piaţa imobiliară din România sunt realizate prin sistemul reprezentării exclusive de către un agent imobiliar, iar din totalul acestor proprietăţi listate exclusiv doar 80% sunt cu comision zero pentru cumpărător.

Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România, a declarat: "Procesul de tranzacţionare se aseamănă, într-o oarecare măsură, cu un proces în instanţă, în care fiecare parte este reprezentată de cate un avocat propriu, întrucât părţile au interese diferite. Astfel, şi în cazul unei tranzacţii, fiecare parte ar trebui reprezentată de un agent imobiliar care să îi susţină interesele. Ceea ce se întâmplă în prezent în piaţă este o intermediere în care ambele părţi au de suferit".

La nivel european, RE/MAX Portugalia şi RE/MAX Cehia sunt două exemple de filiale locale RE/MAX care tranzacţionează 100% din proprietăţi în reprezentare exclusivă, iar în cazul RE/MAX România, 75% dintre tranzacţii sunt realizate în acest sistem. RE/MAX România cunoaşte, însă, o creştere anuală de circa 80% a numărului de proprietăţi listate prin reprezentare exclusivă, ceea ce demonstrează interesul tot mai mare al proprietarilor de a tranzacţiona în acest sistem. În acest context, compania atrage atenţia asupra necesităţii unor reglementări în industria de consultanţă imobiliară locală, lipsa acestora reprezentând cel mai mare impediment în dezvoltarea acestui segment, informează acelaşi comunicat.

Potrivit reprezentanţilor RE/MAX, piaţa de consultanţă imobiliară locală este caracterizată, la nivel general, de un mod haotic de tranzacţionare a proprietăţilor, lucru care îngreunează munca agenţilor, împiedică orice colaborare la tranzacţionare între agenţi şi afectează, în cele din urmă, interesul clientului.

"Una dintre măsurile esenţiale ce trebuie implementate este sistemul reprezentării exclusive, pentru ca agentul imobiliar să susţină doar interesele părţii pe care o reprezintă. Acesta este modul cel mai sănătos de tranzacţionare, fiind o practică ce funcţionează cu succes în toate ţările dezvoltate la nivel mondial", a completat Răzvan Cuc.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Ejobs:"Un record de 1,2 milioane de aplicări pentru locuri de muncă a fost atins în luna iunie"
07 iul. A.P.


Mediasind aduce argumente pentru demiterea şefei TVR
07 iul. A.P.


OPINIIMăsurile de relansare pentru IMM-uri anunţate de Guvernul României: în ce condiţii se pot accesa facilităţile?
07 iul. REFF&ASOCIAŢII


Depozitarul Central va distribui dividende pentru SAI Broker S.A.
07 iul. G.U.


Sevan Kaloustian a fost ales membru în Consiliul Director al ARPIM
06 iul. A.P.


CRISTINA CHIRIAC, CONAF:"În 30 de ani, România a pierdut peste 1,5 milioane de școlari, la toate nivelurile"
06 iul. C.P.


STUDIU COFACECOVID-19 va anula revenirea economică incipientă înregistrată anul trecut în Asia
06 iul. G.U.


DUPĂ LIBERALIZAREA PIEŢEI, LA 1 IULIEPreţul gazelor naturale nu mai este reglementat de ANRE1
06 iul. G.U.


PENTRU A-ŞI PUTEA ONORA TOATE OBLIGAŢIILEBlue Air a intrat în procedură de concordat preventiv1
06 iul. A.I.


Alstom prezintă o tehnologie de gestionare a aglomeraţiei din trenuri
06 iul. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.