Renault a depus o plângere împotriva echipei Racing Point, acuzând-o că a copiat componente ale monopostului Mercedes din 2019

13 iul. 2020 Miscellanea
A.B
Renault a depus o plângere împotriva echipei Racing Point, acuzând-o că a copiat componente ale monopostului Mercedes din 2019

Renault a depus, duminică, după Marele Premiu de Formula 1 al Stiriei, o plângere împotriva echipei Racing Point, fostă Force India, acuzând-o că a copiat componente ale monopostului Mercedes din 2019,conform News.ro

Reclamaţia Renault face trimitere la mai multe articole din regulamentul sportiv al Campionatului Mondial, care stipulează că un concurent trebuie să folosească pe monoposturile sale doar piese pe care le-a proiectat, că îşi păstrează proprietatea intelectuală atât timp cât va participa în F1 şi că, în cazul subcontractării pentru proiectarea anumitor părţi, aceasta nu poate fi încredinţată unui concurent sau subcontractantului unui concurent.

Plângerea se referă în mod specific la canalele de răcire ale frânelor faţă şi spate utilizate de Racing Point RP20, pe care Renault le consideră asemănătoare cu cele de pe monopostul Mercedes de anul trecut, mai mult decât permite regulamentul.

Canalele de frână sunt o parte importantă a designului aerodinamic al unei maşini de Formula 1. Acestea sunt proiectate astfel încă să influenţeze fluxul de aer de pe aripa frontală şi să-l direcţioneze pentru un efect cât mai bun.

Comisarii FIA de la MP al Stiriei au decis că memoriul Renault împotriva Racing Point este admisibil. Prin urmare, vor fi studiate părţi ale monopostului RP20, care este pilotat în acest sezon de mexicanul Sergio Perez şi de canadianul Lance Stroll.

"În ceea ce priveşte canalele de frână faţă şi spate de la maşinile 11 şi 18, comisarii au convocat şi audiat reprezentanţi ai ambelor echipe şi un reprezentant al departamentului tehnic al FIA. Comisarii au stabilit că protestul îndeplineşte toate cerinţele specificate la articolul 13 din Codul Sportiv Internaţional al FIA şi este, prin urmare, admisibil. Reprezentantul Departamentului Tehnic al FIA a fost îndrumat să sigileze şi să reţină piesele relevante ale maşinilor 11 şi 18, în vederea pregătirii unei analize detaliate a acestora. Reprezentantulului i s-a cerut să furnizeze un raport detaliat către comisari cu ce a constatat şi să includă o evaluare care să corespundă acestor constatări faţă de presupusele încălcări prezentate în protest. Reprezentantul este autorizat în numele comisarilor să efectueze o astfel de asistenţă tehnică şi să audieze reprezentanţi ai următoarelor echipe: Renault DP World F1 Team, BWT Racing Point F1 Team, Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Mai mult, comisarii au ordonat echipei Mercedes-AMG Petronas F1 să furnizeze canalele de aer ale frânelor faţă şi spate ale Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power +, utilizate de echipa Mercedes-AMG Petronas F1 în sezonul 2019, către Departamentul Tehnic al FIA pentru examinare", au arătat comisarii FIA, potrivit motorsport.com.

Încă din momentul în care Racing Point şi-a prezentat noua maşină la testele dinaintea sezonului, monopostul a provocat rumoare, fiind poreclit "Mercedesul roz" din cauza asemănării cu maşina W10 de anul trecut.

Oficialii Racing Point au recunoscut asemănările şi că au copiat Mercedesul din 2019, dar au susţinut că au făcut acest lucru respectând regulamentul tehnic.

La Spielberg, Perez şi Stroll au trecut linia de sosire al şaselea şi al şaptelea, înaintea lui Daniel Ricciardo de la Renault, clasat al optulea. În cazul în care maşinile roz ar fi excluse, Ricciardo şi cei care au terminat în spatele lui ar urca două locuri fiecare.

A doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 a fost câştigată de britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, urmat de coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas, şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Enel a câştigat contractul pentru furnizarea a 401 de autobuze electrice şi a două noi terminale electrice pentru Bogota
20 ian. J.P.


Ghişeele pentru plata taxelor şi impozitelor în Sectorul 4 vor fi desfiinţate1
20 ian. A.B.


Protecţia datelor şi confidenţialitatea, lecţia din 2020 şi tendinţele din 2021
20 ian. A.T.


MARCEL CIOLACU:"Salut preluarea mandatului de preşedinte al SUA de către Joe Biden"1
20 ian. A.B.


În ultimele 24 de ore au fost vaccinate, în România, 38.338 de persoane
20 ian. J.P.


PREFECTUL CAPITALEI:"Dacă rata infectărilor se menţine sub 3, se redeschid barurile, restaurantele, teatrele şi cinematografele"
20 ian. J.P.


ADRIAN MARINESCU, MEDIC INFECŢIONIST LA INSTITUTUL MATEI BALŞ DIN CAPITALĂ:"Pâinea trebuie ambalată, mâinile murdare pot să transmită mai multe boli infecţioase"
20 ian. Julia Pandi


20 IANUARIE, ÎN ROMÂNIA:Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat - 3000 noi cazuri
20 ian. S.B.


19 IANUARIE , PE GLOB:Infectaţi - cca. 96 milioane ; Decese - cca. 2,06 milioane
20 ian. J.P.


TVR:"TVR respinge cu fermitate orice afirmaţie conform căreia conducerea instituţiei a pus în pericol sănătatea salariaţilor"
20 ian. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.