Reuters: Toys "R" Us se pregăteşte de lichidare

12 mar. Internaţional
Alina Vasiescu
Reuters: Toys "R" Us se pregăteşte de lichidare

Distribuitorul american de jucării Toys "R" Us Inc. se pregăteşte pentru o potenţială lichidare, dacă negocierile sale cu creditorii nu duc la o înţelegere care să îl ajute să iasă din faliment, conform unei surse citate de Reuters.

Aceasta declară că discuţiile continuă şi nu a fost luată deocamdată o decizie. Compania are în vedere şi alte opţiuni, inclusiv o potenţială vânzare în faliment, dacă este posibil, potrivit sursei.

Şi Bloomberg a informat că Toys "R" Us se pregăteşte pentru lichidarea operaţiunilor sale în faliment, din SUA.

Toys "R" Us a anunţat, în ianuarie, că va închide aproximativ o cincime din magazinele sale din Statele Unite, în timp ce încearcă să iasă din unul dintre cele mai mari falimente înregistrate vreodată de un lanţ comercial specializat.

Toys "R" Us speră că vânzările puternice din perioada sărbătorilor care se apropie (Pascale) să-i sporească şansele de a încheia un acord cu creditorii.

Compania nu a făcut vreo declaraţie cu privire la informaţia publicată de Reuters. Către finele acestei luni, Toys "R" Us îşi va publica rezultatele financiare pe trimestrul încheiat în ianuarie.

La finele lunii trecute, divizia din Marea Britanie a Toys "R" Us a intrat în administrare specială, iar 3.200 de locuri de muncă se află în pericol, iar Moorfields Advisory, firma numită să supravegheze acest proces, a informat că va fi lansată "lichidarea ordonată".

Toys "R" Us operează 105 magazine în Marea Britanie, iar intrarea în administrare specială a afacerii locale este cauzată de faptul că societatea nu a găsit un cumpărător.

Compania americană Toys "R" Us s-a declarat în insolvenţă în septembrie anul trecut, ca urmare a dificultăţilor cu care se confruntă sectorul tradiţional de distribuţie ca urmare a exploziei comerţului online.

Atunci, Toys "R" Us a precizat că a depus cererea de plasare sub protecţia capitolului 11 din Legea americană a falimentului, ceea ce înseamnă că aceasta nu a mai putut să-şi plătească datoriile.

Potrivit firmei de consultanţă Euromonitor, vânzările magazinelor tradiţionale de jucării au scăzut cu 25% între 2011 şi 2016.

Toys "R" Us numără 1.600 de magazine şi 64.000 de angajaţi la nivel global. Compania avea, anul trecut, datorii de aproximativ 5 miliarde de dolari.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

SECRETARUL GENERAL AL ONU:O anchetă "credibilă" privind asasinarea lui Khashoggi, esenţială
16 dec. E.A.


MEVLUT CAVUSOGLU:Trump a evocat extrădarea lui Gulen
16 dec. A.P.


Patru morţi în Portugalia, în urma prăbuşirii unui elicopter
16 dec. E.A.


Iohannis participă mâine la Forumul la nivel înalt Europa-Africa
16 dec. E.A.


Franţa: Deficitul bugetar va depăşi limita de 3% din PIB1
16 dec. P.E.


Londra exclude un al doilea referendum pe tema Brexitului
16 dec. P.E.


SERBIA: Proteste de amploare împotriva preşedintelui Aleksandr Vucici
16 dec. E.A.


Pensionari spanioli manifestează pentru "pensii demne"
16 dec. E.A.


ONU AVERTIZEAZĂ: Două milioane de venezueleni ar putea părăsi ţara
16 dec. M.C.


T-Mobile US şi Sprint anticipează aprobarea fuziunii lor
16 dec. I.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.